Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

2016‘da elektrige 2,9 oraninda zam yapilacak (Almanya)

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

2016‘da elektrige 2,9 oraninda zam yapilacak (Almanya)

Mesaj gönderen Staatsmann » Sal Ara 01, 2015 1:08 am

Elektrik fiyatlarina yilbasinda zam geliyor. Fiyat karsilastirma portallerinin bildirdigine gore, onde gelen 39 elektrik uretim sirketi elektrik fiyatlarina Ocak basi itibariyle zam yapacaklarini ilan etmis bulunuyor. Check24 adli portal 39 sirketin zam yapmaya hazirlandigini belirtirken, bir baska onde gelen fiyat portali olan Verivox ise zam yapacak sirket sayisini 79 olarak acikladi. Tuketici Dernekleri uyariyor: Tuketicilerin zam nedeniyle elektrik dagitim sirketini degistirme hakki bulunuyor.

MILYONLARCA ABONE ETKILENECEK

Check24 adli poratalin zam yapacagini duyurdugu elektrik uretim ve dagitim sirketleri toplam 4,3 milyon aboneye elektrik saglamakta. Verivox ise en az 4 milyon abonenin zamdan etkilenmesini beklediklerini bildirdi. Portallarin hesaplamasina gore sirketler 5000 kilowatt icin yillik yuzde 2,9 oraninda zam yapacak. Bu oran tuketiciye yillik ortalama 43 Euro\'luk bir zam olarak yasiyacak. Sirketlerin zam oranlari kendi aralarinda ciddi farklilik gosterecek. Ornegin, en yuksek oranda zam yapacak sirketin aboneleri gecen yila gore ortalama 114 Euro daha fazla odeme yapacak. Elektrige buyuk zammin gerekcesi yasayla getirilen yenilenebilir enerji yani „Oko-enerji“ kotasi ve yil sonu itibariyle eklenecek olan elektrik sebeke kullanim ucreti.

INDIRIM YAPAN SIRKETLER DE VAR

Ocak ayi itibariyle pekcok dagitim sirketi zam yapmaya hazirlanirken, sekiz firma ise elektrik fiyatlarinda indirime gidecek. Internet portallarinin haberine gore Almanya genelinde faaliyet gosteren dokuz firma da fiyat degisikligine gideceklerini duyurdular ancak bu degisikligin zam mi yoksa fiyat indirimi yonunde mi olacagi konusunda henuz herhangi bir ipucu vermediler.

Haber: (Almanya Bulteni) – Koln

http://almanyabulteni.de/haberler/2016- ... -yapilacak
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

bilk
Mesajlar: 172
Kayıt: Sal Ağu 25, 2009 2:54 pm

2016‘da elektrige 2,9 oraninda zam yapilacak (Almanya)

Mesaj gönderen bilk » Sal Ara 01, 2015 12:25 pm

Sakin o ucuz ve taninmayan firmalardan elektrik almayin. 3 kurus kar edecegim diye yil sonu gelen yuklu faturayla isyan edebilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

2016‘da elektrige 2,9 oraninda zam yapilacak (Almanya)

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Ara 02, 2015 3:52 am

Evden cikarken isiklari kapatmayi unutmayin, lambalarinizi LED lambalarla degistirebilirsiniz; IKEA\'da oldukca uygun fiyata lambalar var, kislari odanizda kisa kolla durmayi tekrar dusunun, petekleri evde olmadiginizda kapatin ya da en dusuk seviyeye (1\'e) alin ve elektrik sirketlerinin kampanyalarini iyi okuyun, ki sayac okunduktan sonra surprizlerle karsilasmayin vs. vs. vs. :phmmm
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Cevapla