Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Universitedeyken gecis
Universitedeyken gecis
Iyi aksamlar ben bu sene liseden mezun oldum ve seneye hazirlik okumayi planliyorum. Oncelikle universite kazandigimda diplomami universiteye verecegim ve almanyaya basvurmam icin diplomaya ihtiyac olacak bunu nasil halledebiliriz. Diger sorum bazi nedenlerden dolayi liseyi 3 farkli yerde okudum bu yil sinava tekrar hazirlaniyorum bunu motivasyon mektubuna yazmaya gerek var midir? Vize alirken problem olur mu? Tesekkurler
Universitedeyken gecis
Veya ben x y z lisesinde okudum en sonunda z lisesinden mezun oldum yerine z lisesinden mezun oldum desem diger liselerde okudugum belli olur mu herhangi bir sekilde?
Universitedeyken gecis
Bir de vize gorusmelerinde transkripte bakip 2.yabanci dil hangisiydi diye sorarlar mi? Cunku ben ilk okulumda almanca 2.okulumda fransizca 3.okulum dershane okul birlikteligi oldupu icin ders gormedik sadece not verdiler bir problem olur mu? 3 farkli okulda okudugumu belirtmem sorun olur mu? Eger oyle bir soru gelirse almanca desem yeterli mi? Kafam cok karisik
Universitedeyken gecis
Fikri olan yok mu?
Universitedeyken gecis
lise diplomasinin orjinalini aldiktan sonra, universiteye vermeden gidip alman konsoloslugunda veya fahri alman konsolosluklarinda ornegin 5-6 adet fotokopisini onaylatabilirsin. Lise degistirmis olman hic sorun degil ve yazmana da gerek yok, hangi liseden mezunsan onu yaz. Eger vize basvurusuna kadar bir almanca A1 veya A2 sertifikasi alabilirsen en azindan, hic bir sorun yasamazsin.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Universitedeyken gecis
[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:
lise diplomasinin orjinalini aldiktan sonra, universiteye vermeden gidip alman konsoloslugunda veya fahri alman konsolosluklarinda ornegin 5-6 adet fotokopisini onaylatabilirsin. Lise degistirmis olman hic sorun degil ve yazmana da gerek yok, hangi liseden mezunsan onu yaz. Eger vize basvurusuna kadar bir almanca A1 veya A2 sertifikasi alabilirsen en azindan, hic bir sorun yasamazsin.[/quote]
Hocam size cok tesekkur ederim icime su serptiniz
lise diplomasinin orjinalini aldiktan sonra, universiteye vermeden gidip alman konsoloslugunda veya fahri alman konsolosluklarinda ornegin 5-6 adet fotokopisini onaylatabilirsin. Lise degistirmis olman hic sorun degil ve yazmana da gerek yok, hangi liseden mezunsan onu yaz. Eger vize basvurusuna kadar bir almanca A1 veya A2 sertifikasi alabilirsen en azindan, hic bir sorun yasamazsin.[/quote]
Hocam size cok tesekkur ederim icime su serptiniz
Universitedeyken gecis
[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:
Ozgecmiste cv hazirlarken yazmak zorunda miyiz?
Ozgecmiste cv hazirlarken yazmak zorunda miyiz?
-
Universitedeyken gecis
Bu sene devlet unilerinde ekayita gecildi seneye hepsinde olacak ekayit oldun mu diplomani almiyolar zaten yani orjinal diplomanla da gidebilirsin konsolosluga
Universitedeyken gecis
Arkadaslar merhaba, ben simdi sanat tarihi bolumu 3. sinif ogrencisiyim almanyaya gecis yapmak istiyorum Heidelberg universitesiyle irtibata gectim zaten daha oncesinde yuksek lisans icin bu konuyu konusmustuk onlarla ama ders sistemi bizim sisteme pek uymadigi icin yuksek lisansa basmam zor eger gecis yaparsam benim icin daha faydali olcak hocalariminda gorusu bu yonde. Heidelberg universitesinden yana sorun yok zaten direk bolum baskaniyla irtibat halindeyim benim icin sorun olan konu vize. not ortalamam 3.20 civarinda almanca bilgim b1 sayilir tabi pratikte biraz eksigim var. 2012 de bir kere ogrenci vizesinden red yedim bu kosullar altinda vize alma ihtimalim olurmu.
Don´t let your fears stand in the way of your dreams!
Universitedeyken gecis
[quote]ERDAL tarafindan yazilan metin:
Arkadaslar merhaba, ben simdi sanat tarihi bolumu 3. sinif ogrencisiyim almanyaya gecis yapmak istiyorum Heidelberg universitesiyle irtibata gectim zaten daha oncesinde yuksek lisans icin bu konuyu konusmustuk onlarla ama ders sistemi bizim sisteme pek uymadigi icin yuksek lisansa basmam zor eger gecis yaparsam benim icin daha faydali olcak hocalariminda gorusu bu yonde. Heidelberg universitesinden yana sorun yok zaten direk bolum baskaniyla irtibat halindeyim benim icin sorun olan konu vize. not ortalamam 3.20 civarinda almanca bilgim b1 sayilir tabi pratikte biraz eksigim var. 2012 de bir kere ogrenci vizesinden red yedim bu kosullar altinda vize alma ihtimalim olurmu.[/quote]
Ben de 2012 de red yemistim. Gerekce olarak ciddi bulmamislar. Normaldi ama vize verseler kabahatti. Cunku ne almanca sertifikam vardi ne de okuldan herhangi bir belge. Bu sene subat ayina kadar Almanca B1 yaptim buradaki okulumdan da kagit aldim vizeye gittim sorun cikarmadir verdiler.
Onemli olan 2012 den buyana kendini degistirip ilerletebildin mi o onemli
Arkadaslar merhaba, ben simdi sanat tarihi bolumu 3. sinif ogrencisiyim almanyaya gecis yapmak istiyorum Heidelberg universitesiyle irtibata gectim zaten daha oncesinde yuksek lisans icin bu konuyu konusmustuk onlarla ama ders sistemi bizim sisteme pek uymadigi icin yuksek lisansa basmam zor eger gecis yaparsam benim icin daha faydali olcak hocalariminda gorusu bu yonde. Heidelberg universitesinden yana sorun yok zaten direk bolum baskaniyla irtibat halindeyim benim icin sorun olan konu vize. not ortalamam 3.20 civarinda almanca bilgim b1 sayilir tabi pratikte biraz eksigim var. 2012 de bir kere ogrenci vizesinden red yedim bu kosullar altinda vize alma ihtimalim olurmu.[/quote]
Ben de 2012 de red yemistim. Gerekce olarak ciddi bulmamislar. Normaldi ama vize verseler kabahatti. Cunku ne almanca sertifikam vardi ne de okuldan herhangi bir belge. Bu sene subat ayina kadar Almanca B1 yaptim buradaki okulumdan da kagit aldim vizeye gittim sorun cikarmadir verdiler.
Onemli olan 2012 den buyana kendini degistirip ilerletebildin mi o onemli
Sen Tanri degil misin? Adini yargilatma!
Sana Tanri deyince dinimi sorgulatma!
Ya adam et bunlari ya beraber yasatma!
Kani bozuk olanlar 'Turk'um' diyemesinler..
Universitedeyken gecis
[quote]atalayx6 tarafindan yazilan metin:
Onemli olan 2012 den buyana kendini degistirip ilerletebildin mi o onemli[/quote]
Hocam ben bu sene uni sinavina hazirlaniyorum mesela vize almak istedigimde 2015 2016da ne yaptin diye sorarlar mi ya da uniye hazirlandigini kanitla dershaneden belge al falan diye sorarlar mi?
Onemli olan 2012 den buyana kendini degistirip ilerletebildin mi o onemli[/quote]
Hocam ben bu sene uni sinavina hazirlaniyorum mesela vize almak istedigimde 2015 2016da ne yaptin diye sorarlar mi ya da uniye hazirlandigini kanitla dershaneden belge al falan diye sorarlar mi?
Universitedeyken gecis
Bana sordular bende dershanedeki yillarima ait belgeleri sundum ve ayrica Almanca dilimi ilerlettim sertifikam yoktu dedim tamam dedi kadin. Herkese sorarlar mi? Orasini bilemem. Yine de essegi saglam kaziga baglamakta fayda var..
Sen Tanri degil misin? Adini yargilatma!
Universitedeyken gecis
Bana sordular bende dershanedeki yillarima ait belgeleri sundum ve ayrica Almanca dilimi ilerlettim sertifikam yoktu dedim tamam dedi kadin. Herkese sorarlar mi? Orasini bilemem. Yine de essegi saglam kaziga baglamakta fayda var..[/quote]
Hocam nasil bir belge cunku ben dershaneyi birakmayi dusunuyorumda sakata gelir mi?
Bana sordular bende dershanedeki yillarima ait belgeleri sundum ve ayrica Almanca dilimi ilerlettim sertifikam yoktu dedim tamam dedi kadin. Herkese sorarlar mi? Orasini bilemem. Yine de essegi saglam kaziga baglamakta fayda var..[/quote]
Hocam nasil bir belge cunku ben dershaneyi birakmayi dusunuyorumda sakata gelir mi?
Universitedeyken gecis
Ya da dershane degistirebilirim
Ya da dershane degistirebilirim