Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

T/A 11 paradoksu

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
milliways
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Eyl 06, 2014 12:47 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen milliways » Cmt Eyl 06, 2014 3:42 pm

Merhaba arkadaslar,
Vize hazirligi surecindeyim. Turkiye\'de emekli sandigindan sigortam var ve tabii ki Almanya\'daki master egitimim boyunca sigorta parasi vermek yerine T/A 11\'le burdaki sigortami kullanmak istiyorum. Buyukelcilik ogrenci vizesi vermek icin T/A 11 ya da seyahat sigortasi istiyor. Ben de sgk\'ya gittim ve oradaki calisanlar sadece ogrenci belgem olursa bu belgeyi verebileceklerini soylediler. Tabii daha Almanya\'ya gidip okula kayit falan yaptirmadigim icin ogrenci belgem yok. Sadece okuldan kabul mektubum var ve sgk bunu kabul etmiyor.
Yani Almanya\'da sigorta yaptirmadan oturma izni alabilmem icin T/A 11 gerekli. T/A 11 icin de once Almanya\'ya gidip oturma iznimi almam ve kayit yaptirmam gerekli. Cok sacma bi ikilem degil mi? Ayrica ben Almanya\'ya gitmiycek olsam Almanya\'da sigortadan muaf oldugumu gosteren bu belgeyi napayim.
Daha once bu belgeyle sigortadan yirtanlar nasil yapti? Oneriniz nedir?

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen technonur » Cmt Eyl 06, 2014 7:02 pm

paradoks falan yok olay cok basit
1) ilk olarak gecici seyahat saglik sigortasi yaptiriyorsun 60 70 lira civari
2) universite ilk olarak senden sigorta belgesi isteyecektir normal ogrenci sigortasi yaptirip belgeni aliyorsun
3) universiteye kayit yaptirdiktan sonra ogrenci belgen ve yok denklik belgesiyle birlikte sgk ya basvuruyor bir yakinin
4) daha sonra at 11 belgesini aliyorsun
5) at 11 i aldiktan sonra aok yada nerede sigorta yaptirdiysan oraya bu belgeyi gonderiyorsun boylece sigorta parasi odememis oluyorsun

okan_zim
Mesajlar: 86
Kayıt: Cmt May 31, 2014 1:22 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen okan_zim » Cmt Eyl 06, 2014 7:19 pm

peki diyelim ki bir yil boyunca sigortaya para yatirdik ve at 11 i daha sonra cikadik yatirdigimiz o parayi geri alabiliyormuyuz bir kac yerde alabildigimizi yazmislardi.

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen technonur » Cmt Eyl 06, 2014 8:09 pm

Evet alabiliyorsun yanloz at 11 in baslangic tarihi omemli biraz ugrastiran bi surec

Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen Santa » Cmt Eyl 06, 2014 10:50 pm

Peki almanyada ogrenci sigortasi yaptirirken 1 donemlik mi yaptirmak gerekiyor ilk oraya gidince? Yaptirdiktan sonra bu T/A 11 belgesini alip da sigorta sirketine gosterince ayarliyorlar mi onlar?

Yoksa "T/A 11 belgesini alacagim" diye daha mi kisa tutmak lazim sigortanin suresini?

pia
Mesajlar: 207
Kayıt: Pzr Ara 15, 2013 10:12 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen pia » Pzr Eyl 07, 2014 5:19 pm

Bana boyle bir cevap gelmisti Aok personelinden \' Ilk aylar icin ozel seyahat sigortasi gerekiyor, tum islemlerinizi yapana kadar… universiteye basladikdan sonra zaten ogrenci vizesi veriyorlar, ve ogrenci olarak ya AT11 kullanabilirsiniz yada almanyada mesela aok´da ogrenci sigortasi yaptirabilirsiniz.\' Technonur\'un bilgilendirmesine gelince Aok ya da herhangi bir ozel sigorta mi almamiz gerekiyor yanlis anlamadiysam.

Biz seyahat saglik sigortasiyla universiteye kayit olamiyor muyuz yani? Sonra o kayit belgesini turkiyeye gonderip at11 almak mumkun degil mi?

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen nuernberger » Pzt Eyl 08, 2014 10:41 am

Nein, seyahat saglik sigortasiyla kayit yaptirilmiyor. Alman saglik sigortasi gerekli ki bu da TK veya AOK oluyor. Burada herkes TK\'yi tavsiye ettigi icin ben de onlarla iletisime gectim ama sordugum soruya tam 1 hafta sonra "durumunuz cok karisik, lutfen bizi arayin" diye cevap verdiler. Arayayim diye verdikleri numarayi acan adam da Ingilizce bilmiyordu, bilen birisi geri donecek dedi. 1 hafta daha bekledim. Tabii aslinda beklemedim, o sirada AOK ile gorustum. Ama TK\'dakiler hala bana cevap vermek icin bekliyorlar. Yani burada herkes TK daha tecrubeli falan dedi ama benim iste boyle oldu. O yuzden AOK\'ya gideccegim.

Sorularin cevabina gelince, orada yaptirilacak olan ALman saglik sigortasi A-11 belgesi alinana kadar yaptirilmali. Mesela ben en erken 25 Aralikta alabiliyorum AT-11\'i, o yuzden o tarihe kadar gecerli bir ogrenci sigortasi yaptiracagim AOK\'dan oraya gider gitmez. Vize icin ise 1 aylik seyahat saglik sigortasi yaptirdim. Aslinda o bile fazla, 1 haftalik bile olsa yeter cunku vize cikar cikmaz gidecegiz ve gider gitmez de Alman sigortasi yaptirmak zorundayiz. Yani o 1 ay coook fazla, pratikte 1 haftalik bile yeter ama teoride oyle olmuyor ne yazik ki.

Bu arada AOK\'dan bana gelen maili soyle ekleyeyim:

"You\'re right, you can furthermore use your Turkish state health insurance while studying here in Germany.

Therefor we need the document "TA 11". Following I can send you the insurance certificate for enrollment .

Otherwise we can make a student incurance with the beginning of your study. The monthly fee is 78,50 EUR. You can find the registration for the insurance enclosed.

When you show us the "TA11-document" later, we can stop the student insurance with the end of the month. Canceling backwards and a repayment is not possible."

Yani diyor ki, AT-11 varsa biz bunu isleyebiliriz ve sen de odemeye gerek kalmadan Turkiyedeki sigortani kullanabilirsin. Ama eger AT-11 yoksa, o zaman aylik 78,50 EUR tutatinda bir ogrenci sigortasi yapilmak zorunda. AT-11\'i aldigin zaman bu sigortayi ay sonunda durdururuz - yani sonraki ay icin para odemeyeceksin cunku Turkiyedeki sigortan gecerli olacak artik - ama geriye donuk odeme mumkun degil. Yani ben Araliga kadar yaptigim odemeleri alamayacagim mesela.

Dolayisiyla sizin AT-11\'lerin elinize ulasmasi da 1 ay surecekse ilk 1 aylik odeme yapacaksiniz AOK veya TK\'ya. Sonrasinda ucretsize cevrilecek. Ama 1 aydan kisa sureli sigorta yapiyorlar mi bilmiyorum. Benim bu gonderdikleri mailden yaptigim cikarim en az 1 aylik yaptiklari, cunku AT-11\'i verince de "ay sonunda sigortayi durdururuz" demisler.

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen technonur » Pzt Eyl 08, 2014 11:07 am

yukaridaki yazdiklarim dil kursunu bitirmis uniye kesin kayit yaptiracaklar icin gecerli henuz dil kursunda olanlar icin durum biraz daha farkli
egerki dil kursu suresince herhangi bir unide ogrenci konumunda olacaksaniz mesela uni duisburg essen kayida gittiginizde sizden sigorta belgesi isteyeceklerdir hemen aok nin burosuna gidip zorunlu sigortadan muaf belgesi aliyorsunuz (versicherungsfrei )
2) bu belge ile uniye tekrar donup kaydinizi tamamliyorsunuz.
3) oturum vs islemlerinde kullanmak amaciyla herhangi bir sigorta sirketinden en ucuz sigortayi seciyorsunuz mesela ben care concept in ogrenci sigortasini yaptirmistim http://www.care-concept.de/sprachschuel ... vilang=trk detayli bilgi burada

anlayacaginiz dil kursu suresince tutupta aok ya 80€ para odemeye gerek yok bu sigortadan aylik 25€ ya falan olayi kapatirsiniz hayirli olsun.

pia
Mesajlar: 207
Kayıt: Pzr Ara 15, 2013 10:12 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen pia » Pzt Eyl 08, 2014 11:36 am

Oof. Ben vize belgelerinde sigorta gerekiyor diye universite personeline mail attigimda aok iletisim bilgilerini gondermisti. Saniyordum ki seyahat sigortasiyla aok a para vermeden direkt at11 alacagiz onu aok isleyecek. Peki madem boyle bir dunya yok o zaman bizler neden Turkiyeden 1-2 aylik aok sigortasi yapmiyoruz da bosuna seyahat Sigortasina para oduyoruz?

Bir de bana aok boyle bir mail atmisti. When you have a statutory insurance from Turkey you don´t have to make an insurance in Germany.

It is necessary to show us the form AT11, to get a certificate for the registration at the Fachhochschule. You can catch this document at any statutory health insurance fund – also at AOK. Bu yuzden kafam karisti

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen nuernberger » Pzt Eyl 08, 2014 11:50 am

Pia, eger Almanyaya gitmeden AT-11\'i alabiliyorsan o zaman tabii ki orada sigorta yaptirmana gerek yok. Ama cogu SGK mudurlugu kayittan sonra verilen ogrenci belgesini istedigi icin henuz gitmeden vermiyorlar AT-11\'i. E o olmadan da kayit icin sigorta yaptirmamiz gerektigi icin gerekiyor iste AOK\'ya para odemek. Yani gider gitmez AOK\'ya AT-11 veremiyorsan kayit icin illa ki sigorta yaptirman gerekecek. Bana SGK, okul ve AOK\'nin verdigi bilgiler bu sekilde.

Ama eger okula online kayot yaptirdiysan, yine online olarak bir ogrenci belgesi edinebilirsin belki - bizim okulda oyle. Onunla da SGK\'dan AT-11\'i belki alabilirsin. Gitmeden once denemekte fayda var.

Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen Santa » Pzt Eyl 08, 2014 2:14 pm

TA 11 belgesini ben almanyaya gittikten sonra turkiyeye ogrenci belgemi yollayip, ailemin sgkdan alip bana gondermesi yoluyla alacagim.

Yine boyle yapacak veya yapmis olan arkadaslar:

Almanyada okula kayit yaptirirken istenen Tk ya da Aok\'dan yaptiracaginiz ogrenci sigortasini ne kadar surelik yaptiracaksiniz? Ben "ilk 1ay icin yaptirayim,sonra zaten TA 11 belgesi gelir" diye dusundum. Yoksa 1 semester icin yaptirip da, TA 11 belgem elime ulasinca sigorta sirketiyle iletisime gecip sigortanin geri kalan suresini mi iptal ettirmeliyim?

Yorumlarinizi rica ediyorum lutfen

pia
Mesajlar: 207
Kayıt: Pzr Ara 15, 2013 10:12 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen pia » Pzt Eyl 08, 2014 8:29 pm

Cok tesekkur ederim nuernberger, Benim online kayitti, Sistemde kayitli diye gozukuyor onu gondereyim bakalim umarim sorun cikmaz. Resmen sacmalik olmus bu vize proseduru bosu bosuna sigorta sirketleri para kazaniyor.

Santa: Sanirim bir aylik yaptirman daha mantikli. Sonrasinda yetismezse tekrar bir aylik yaptirirsin. Geri odeme isleminin kisa surecegini hic zannetmiyorum bu ulkede:)

Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen Santa » Pzt Eyl 08, 2014 9:14 pm

TK\'yla iletisime gectim. Mantikli bi cevap alirsam yazarim buraya da. Yoksa 1 aylik yaptirip gecicem. Yetti canima bu kadar formalite:o Bir tek bu da degil yani, halledilmesi gereken bir suru sey cikiyor, hepsi de zaman ve para harcayan seyler. Bazisi gercekten bosuna yuk olan seyler.off icimi dokmek istedim:(

pia
Mesajlar: 207
Kayıt: Pzr Ara 15, 2013 10:12 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen pia » Pzt Eyl 08, 2014 9:27 pm

seni cok iyi anliyorum, bu seyahat saglik sigortasi resmen formalite. Hic bir amaci yok. Herkesin at11 ya da aok ile sigorta yapacagini biliyorlar sonucta. Kesinlikle sabir isi bu vizeye basvurmak.

milliways
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Eyl 06, 2014 12:47 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen milliways » Prş Eki 16, 2014 2:42 pm

tekrar merhaba arkadaslar. almanya\'ya gelmeden once sgk calisani kabul belgemle at 11 alamayacagimi soyledigi icin seyahat sigortasi yaptirdim ve su an almanya\'dayim. okula kaydolmak icin aok\'tan sigorta yaptirdim, henuz parasini odemedim ve at 11\'i bir ay dolmadan getirirsem galiba hic sigorta parasi odemeyecegim.

Burdaki okula kaydoldugumda ogrenci kimligim gelene kadar ogrenci oldugumu gostermek icin kitapcik gibi bir sey verdiler (adi studienbuch). icinde bir kac sayfa var, ilk iki sayfada okulun adi, bolumum kayit numaram yaziyor. tarih ve muhur var. ben bu kadar cabuk turkiyeye donemeyecegim icin at 11\'i aileme aldirmak istiyorum. sgk bu belgenin orijinalini mi isteyecek yoksa taratip e-postayla aileme yollamam yeterli mi sizce? onlar da yeminli tercume ettirip sgk\'ya goturecek.

muris01
Mesajlar: 157
Kayıt: Cum May 31, 2013 6:37 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen muris01 » Prş Eki 16, 2014 8:10 pm

Arkadaslar benim at 11cikmadan once almanyada okul kaydi icin mawista diye ozel bir sirketten aylik 33 euroluk saglik sigortasi yaptim. Simdi at 11 ciktigi icin mawistayi iptal edip bunu okula vermek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Aok a mi goturcem?

heroespost
Mesajlar: 36
Kayıt: Pzt Eyl 14, 2015 3:54 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen heroespost » Çrş Kas 11, 2015 12:59 pm

Arkadaslar ben TK´da sigortaliyim,Turkiye´den AT 11 belgemi getirip okuldaki sigorta subesine goturdum,oradaki kadinda ilk defa gordugunu soyledi boyle bir seyi,bende anlattim bu belge ile sigortali kalmaya devam edecegim ama sadece aylik parayi odemeyecegim dedim, bana ana oturum yerimin neresi oldugunu sordu bende Almanya dedim,bana burada oturan herkesin sigorta zorunlulugu oldugunu soyledi o yuzden parayi odemeye devam etmeliymisim,

nasil olucak bir bilen var mi ? :)

MBau
Mesajlar: 20
Kayıt: Pzt Eyl 23, 2013 6:22 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen MBau » Prş Kas 12, 2015 4:31 pm

Bi kere kadinin argumaninin sacmaligi gozler onunde. Bu belge zaten SGK ile Alman sigorta sirketleri arasinda gecerliligi olan bir belge. Bunu kabul etmemesi ve odemeye devam etceksin demesi ya bilgisizlikten ya da somurgenlikten kaynaklaniyor. O kadinin yanina bi daha git ve su https://www.intl.kit.edu/istudent/6195.php ozeti goster. Eger hala odemen gerekiyor diyorsa astanin rechtsberatung servisi olur. oraya git ve kime sikayet etmen gerektigini sor.
daran bleiben!

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen Staatsmann » Cum Kas 13, 2015 3:44 am

Kibarca baska bir gorevliyle konusmak istedigini soyle, yoksa kimse baska bir tk subesine gidebilirsin..
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

heroespost
Mesajlar: 36
Kayıt: Pzt Eyl 14, 2015 3:54 pm

T/A 11 paradoksu

Mesaj gönderen heroespost » Cum Kas 27, 2015 7:42 pm

Baska bir Tk subesine gittim,orada belgeyi alip yetkili kisiye ulsatiracaklarini ve benim 2 hafta icinde cevap beklemem gerektigini soyledir,cok tesekkur ederim :)

Cevapla