Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Merhabalar ben Alper Taskin

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
Kullanıcı avatarı
Alpertaskin
Mesajlar: 186
Kayıt: Pzt Şub 02, 2015 8:58 pm
Konum: TÜRKİYE-KIRŞEHİR

Merhabalar ben Alper Taskin

Mesaj gönderen Alpertaskin » Pzt Eyl 28, 2015 9:51 am

Kirsehir 22.12.1994 dogumluyum. Kucuklugumden beri gelen sokme takma tamir bakim ve makineli cihazlarla olan ilgim lisede Makine bolumunu secmeme sebep oldu. Kirsehir Anadolu Teknik Lisesini bitirip Erciyes Universitesi Kayseri Meslek Yuksek Okuluna direk gecis yaptim. Lise ve universiteyi iyi bir sonuc ile bitirdim fakat muhendislige gecis sinavin da (dgs) ayni basariyi yakalayamadim.

Universite den mezun olduktan sonra onumde 2 secenek vardi. Ya dgs ye yeniden hazirlanacaktim ya da liseden beri aklimda olan Almanya da okumak icin birikim (maddi acidan) yapacaktim. Secim yapmam da universitenin yazin beni Almanya ya egitim ve gezi icin goturmesi de etkili oldu ve Almanya da okumaya hayallerimin pesinden kosmaya karar verdim. Babamin maddi acidan cok fazla yardim edemeyeceginden dolayi gecen sene ekim ayindan bu zamana kadar cesitli firmalar da calistim ve 1 senede bloke hesap icin gerekli olan miktari biriktirdim. Bu bir sene benim icin gercekten cok yorucu gecti. Biriktirmem gereken miktar gercekten cok fazlaydi (euro tl ye gore degerli oldugu icin) ve cok calismam gerekiyordu.

Deutschstudenti bu senenin basinda kesfettim. Gurkan beyden danismanlik alan ve bu siteden faydalanan sansli insanlardan biriyim. Bu yola ilk ciktigimda cok dusunuyordum islemler nasil olacak okuldan kabulu nasil alacagim orada beni ne gibi zorluklar bekliyor diye danismanlik firmalarina da guvenemiyordum ve cok para istiyorlardi. Ama artik bu site sayesinde cogu danismanlik sirketinden eminim cok sey biliyorum.

Su an universitelerden kabul bekliyorum gelince vize sureci baslayacak benim icin. Insallah vizede ve Almanya da yasayacagim tecrubeleri de paylasma firsati bulurum sitede sizlerle.

Saygi ve sevgilerimle...
Alper Taskin
Hayallerinin pesinden kos. Bir gun mutlaka yorulacaklardir...
Maschinenbau

zubeyde
Mesajlar: 1
Kayıt: Pzt Eyl 28, 2015 9:55 am

Merhabalar ben Alper Taskin

Mesaj gönderen zubeyde » Pzt Eyl 28, 2015 9:59 am

merhabalar ben zubeyde.daha once iki adet acikogretimden onlisans diplomam var ve su anda almanca ogretmenligi 1.sinif ogrencisiyim.almanyada egitimime devam etmek icin hangi yollari izlemeliyim.her sitede farkli yonlendirmeler gordum.bir de almanyada burs,barinma haklarindan nasil faydalanabilirim?cevap verirseniz cok sevinirim cunku farkli bilgilerden kafam karisti artik :s

Kullanıcı avatarı
Alpertaskin
Mesajlar: 186
Kayıt: Pzt Şub 02, 2015 8:58 pm
Konum: TÜRKİYE-KIRŞEHİR

Merhabalar ben Alper Taskin

Mesaj gönderen Alpertaskin » Pzt Eyl 28, 2015 11:14 am

Hayallerinin pesinden kos. Bir gun mutlaka yorulacaklardir...
Maschinenbau

Cevapla