Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

TR MAK. LIS. -> DEU. OTOMTV. Y.LIS.

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
omeremre
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzt Eyl 14, 2015 5:33 pm

TR MAK. LIS. -> DEU. OTOMTV. Y.LIS.

Mesaj gönderen omeremre » Prş Eyl 17, 2015 2:35 pm

Turkiye\'de makina muh. bolumunu lisans duzeyinde bitirdim ve Almanya\'da otomotiv alaninda yuksek lisans yapmak istiyorum. Uzun vadeli amaclarimdan biride Almanya\'da is bulup calismak. Hali hazirda A1 - A2 civari almancam var. Mezuniyet ortalamam 2.75 . Onumuzdeki sene yazdan sonraki donemde yani 2016-2017 doneminde yuksek lisans egitimime baslamak istiyorum bu yuzden vakit kaybetmemem lazim ancak izleyecegim yola karar veremedim. Anladigim kadariyla ingilizce egitim veren bir bolumde kabul sansim ortalamam 2.75 oldugu icin dusuk. Diger yandan Almanya\'da kalmam ve is bulabilmem icin almancayi da ileri duzeyde ogrenebilmem icin sanirim Almanca bir bolum tercih etmem daha dogru (Sizce de oyle mi ?) Bunun yaninda suan esas sorunum dil kursuna kendi imkanlarimla gidip dil seviyemi belli bir duzeye getirip (hatta bu surede yapabilirsem testdafi gecip) sonra mi basvuru yapayim ? Yoksa fazla okul secmeden direk bir okuldan kabul alip onlarin programlarina mi dahil olayim ? Daha sonrada baska okula basvurabiliyorum sanirim ? Yani seneye bu donemlerde EYLUL-EKIM yuksek lisansa baslayabilmem icin ne onerirsiniz ? Yetisebilir miyim ? Bir baslik altinda adminin suan hizmet veremedigini de okuyunca buraya yazmaya karar verdim. Fazla kisisel bir konu olduysa ozur dilerim.

Kullanıcı avatarı
Alpertaskin
Mesajlar: 186
Kayıt: Pzt Şub 02, 2015 8:58 pm
Konum: TÜRKİYE-KIRŞEHİR

TR MAK. LIS. -> DEU. OTOMTV. Y.LIS.

Mesaj gönderen Alpertaskin » Prş Eyl 17, 2015 5:59 pm

eger Almanya da okumak calismak istiyorsan bence Almanca bolum secmelisin seneye baslamak istiyorsan bir an once herhangi bir universiteden kabul alip vizeye basvurman yani bir an once gitmen gerek ekimde sitenin danismanligi baslayacak tahmini aralik ocak gibi gidersin.
Hayallerinin pesinden kos. Bir gun mutlaka yorulacaklardir...
Maschinenbau

Cevapla