Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize sorunu

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Ekeser
Mesajlar: 25
Kayıt: Sal Eyl 08, 2015 2:33 pm

Vize sorunu

Mesaj gönderen Ekeser » Çrş Eyl 09, 2015 4:53 pm

Merhaba arkadaslar..2012\'de MYO Bilgisayar Programciligi bolumunden mezun oldum. Universite basvurusu yapmayi dusunuyorum. On kabul aldiktan sonra vize basvurusunda 3 sene once mezun olmamdan dolayi vizede sorun yasar miyim? Benimle ayni durumda olup vizeden onay ya da red alan var mi? Fikirleriniz varsa paylasirsaniz sevinirim...

kartalkar
Mesajlar: 62
Kayıt: Pzt Haz 22, 2015 4:54 pm

Vize sorunu

Mesaj gönderen kartalkar » Cmt Eyl 12, 2015 8:44 pm

Universiteden sonra neler yaptigini dogru sekilde aciklayabilmende fayda var tabii. Ornegin, ben 2011 mezunuyum. Sonrasinda 1 yil askerlik ve 3 yillikcalisma deneyimim oldu. Ama vize gorusmesinde bununla ilgili hicbir soru gelmedi :) Bu arada 1 hafta oldu vizeye gireli.
Kabul belgesi ve diger belgelerin tatmin ediciyse, vizedeki memur da kil biri degilse( istanbuldakiler 10 numaraydi :)) sikinti yasayacagini dusunmuyorum.
Ama eger boyle bir soruyla karsilasirsan, hem gorusmede hem de motivasyon mektubunda en guzel sekilde aciklamakta fayda var.
Ornegin; muhendis sen kendimi teknik alanlarda gelistirmek gerektigine inandigim icin , ulkeme dondugumde uluslararasi firmalarda calismak istedigim icin ve universitede uluslararsi firmalarda staj yapma firsati yakalayacagim icin Almanyada universite egitimi almak istiyorum denilebilir. Ayni sekilde motivasyon mektubunda da belirtmek kaydiyla.
Sanirim yeterli olmustur.

Cevapla