Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Hannover Uni oder Kassel Uni

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
nadir
Mesajlar: 40
Kayıt: Cum Mar 01, 2013 12:46 am

Hannover Uni oder Kassel Uni

Mesaj gönderen nadir » Pzr Ağu 30, 2015 5:23 pm

Merhaba Arkadaslar,

bu donemMekatronik muhendisligin de mastere basliyacam. Iki universiteden kabul aldim, Kassel ve Hannover. Hannover bende Turkiyede almadigim 4 tane dersi daha 2. donem icerisinde almami istiyor. bu yuzden cok kararsiz kaldim nereyi secmemle alakali. Kassel bende bisey istemedi, anladigim kadariyla direk basliyacam. sormak istediklerim;

1) egitim bakiminda Kassel mi Hannovermi?
2) Hannover universitesinde derslerin cok zor oldugunu ve ders gecmenin cok zor olup az kisinin ders gectigini duymustum. bu ne kadar dogru orda makina veya benzeri okuyan arkadaslar varsa bilgi verebilirmi..
3) yeni cikan yok denklik kararina gore universitelerin denkliginde problem varmi?
4) yasam bakiminda hangi sehir daha iyi bilen arkadaslar bilgi verebilirmi, is bakiminda hangi yer daha avantajli

gercekten cok ikilemde kaldim vereceginiz bilgiler birazcik aydinlatabilir beni. cevap verip tecrubelerini anlatacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39320
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Hannover Uni oder Kassel Uni

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Ağu 31, 2015 9:12 am

Mekatronikte Hannover iyi tabiki. Birbirine yakin ve benzer sehirler, Hannover daha buyuk bi sehir ama yine de ben Kassel i tercih ederdim. Huzurlu bi sehir. Is bakimindan hic fark yaratmaz. Sayet bitirebilirsen ikisinden birini is bulursun.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

mba
Mesajlar: 12
Kayıt: Sal Haz 02, 2015 10:39 pm

Hannover Uni oder Kassel Uni

Mesaj gönderen mba » Cmt Eyl 05, 2015 8:26 pm

Iyi gunler oncelikle ben LUHda 3. donem makina muh okuyan biri olarak elimden geldigince yardimci olmaya calisacagim.

1)LUH teknik bolumlerde makina olsun etechnik olsun mekatronik olsun almanyanin belli basli universitelerinden birisidir TU9 sonucta ve bu bolumlere bizim okulda ciddi anlamda yatirim vardir Instituleri ve lablari olsun bircok sirketten ve vakiflardan parasal olarak destek gorurler. Yani egitim konusunda LUH icin hicbir tereddutunuz olmasin.
2)Evet. Hannoverde dersleri yatarak gecmeniz imkansiz yada max 4.0 ile gecersiniz yani en kotu not ile. Ama dersleri ciddi ciddi kasarsan (ciddi anlamda yani) bircok dersten hak ettigin notu alirsin. Ama bazi dersler vardir ornek verecek olursam technische Mechanik ve turevi (ikimizde de ortak) bu ve diger mesleki bolum derslerinin sinavlari belirli institulerin ve sirketlerin himayesinde hazirlanir. Dolayisiyla belirleyici zor olmasi gerekir. Mesela TM2dersinin 2014 SS kalma orani %98. Ama dedigim gibi ciddi anlamda kasarsan yan gelip yatmazsan bircok dersten hak ettigin notla gecersin.BURAYA DIKKAT HER DERSTEN DEGIL BIRCOK DERSTEN.
3)Yeni cikan yasaya gore YOKun dikkate aldigi tum Rankinglerde LUH ilk 500un icinde o konuda sikintin olmasin yani diploma konusunda da icin rahat olsun.
4)Bu konuya benim cevap vermem dogru olmaz sonucta daha 3. donem ogrencisiyim ama soylemem gerekir ki; Hannover ciddi anlamda sanayi sehri. Internationel bircok firmanin fabrikalarinin genel merkezlerini burada bulabilirsin ve ozellikle son yillarda enerji sektorunde ciddi anlamda Hannover sehrine yatirim soz konusu. Yani belirttigim gibi is konusunda da sikintiniz olmaz.

nadir
Mesajlar: 40
Kayıt: Cum Mar 01, 2013 12:46 am

Hannover Uni oder Kassel Uni

Mesaj gönderen nadir » Cmt Eyl 05, 2015 9:54 pm

arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkurler.
mba benimde cekingem tam olarak bu konuda kalma orani %98 cok cok yuksek bir oran. benden ayrica TM3 tekrar almami istiyorlar bu dahada can sikici oluyor. elbette yata yata hic bir yerde ders gecemesiniz zaten. LUH cok iyi bir universite gercekten , cokta guzel kampusu var ama eger dersleri gecemssen yada kotu bir not ile gecersen okul istedigi kadar iyi olsun malesef bundan kazancin olmuyor.
Kassel universitesi hakkinda ise hicbir bilgim yok orda okuyan arkadas varsa, insallah detayli bilgi verir bize.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39320
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Hannover Uni oder Kassel Uni

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Eyl 06, 2015 2:01 pm

Orda egitim almistim ne gibi detay gerekiyor tam olarak?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

nadir
Mesajlar: 40
Kayıt: Cum Mar 01, 2013 12:46 am

Hannover Uni oder Kassel Uni

Mesaj gönderen nadir » Pzr Eyl 06, 2015 4:03 pm

Egitimi nasil, dersler falan zor mu yada soyle soyleyeyim ogle derslerden gecmek cok zor diyebiliyor musunuz. Tabi ki kisiden kisiye degisir ve ogrencinin ne kadar calistigina bagli ama yinede derslerden az kisi gecmesi bir olcudur bence. merak ettigim diger konuda yabanci ogrencilere bakisi nasil hocalarin.

Cevapla