Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Kabul alma sorunu

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
kguner
Mesajlar: 46
Kayıt: Pzt Mar 09, 2015 7:52 pm

Kabul alma sorunu

Mesaj gönderen kguner » Prş Eyl 03, 2015 4:36 pm

Merhaba arkadaslar, daha oncede bahsetmistim ben Paderborn universitesine DSH kursu ve master basvurusu yapmistim. Ocak ayi kursu icin 15 agustos son gundu ama benim evraklarim postanin gec gitmesinden dolayi 18 agustosta universiteye ulasmis bu yuzden benim basvurumu Nisan ayi kursu olarak degerlendirilecek. Benim sorunum ise basvurulari basvuru tarihi bittikten sonra inceliyorlar. Nisan ayi kursunun son basvuru tarihi 15 kasimda sonuclarin gelmeside bir ay suruyor yaklasik aralik ayini buluyor yani. Bende universiteye mail attim aralik ayina kadar beklemek zorunda oldugumu soylediler. Ben simdiden incelenmesini istedim cunku kabul alirsam vize icin kullanacaktim sadece. Paderborn universitesine gitmeyecegim yani. Baska dil kursuna gidip tekrar universite basvurusu yapacaktim. Bu yuzden araliga kadar beklemek cok zaman kaybettirecek bana beklesem bile kabul alip almayacagim kesinde degil. Sizlerden bir yardim almak istedim bunun icin. Simdi ben ne yapmaliyim bu durumda? Baska sekilde ogrenci adayi vizesi almam mumkun mudur? Ne yapacagim bilmiyorum gercekten yardimci olursaniz sevinirim.

Umut Enes
Mesajlar: 7
Kayıt: Cum Eyl 04, 2015 11:22 pm

Kabul alma sorunu

Mesaj gönderen Umut Enes » Cum Eyl 04, 2015 11:35 pm

Arkadaslar iyi aksamlar yeni uye oldumda pek bilmiyorum ben evraklarimi hazirladim zwickauda dayim oturuyo ona haftaya gondericem napmamiz gerek bana akil ve yon verirseniz sevirinirim :)

kguner
Mesajlar: 46
Kayıt: Pzt Mar 09, 2015 7:52 pm

Kabul alma sorunu

Mesaj gönderen kguner » Pzt Eyl 07, 2015 4:57 pm

Arkadaslar sorunumu bu baslik altinda belirtmistim. Paderborn universitesi bana basvuru sonucunun gecikecegine dair bir tane belge gonderdi. Sartli kabul belgesi yerine bu belgeyi kullanirsam ve konsolosluga kabul belgemin gecikecegini universitenin bana bu belgeyi gonderdigini soylesem ogrenci adayi vizesi alabilir miyim? Sansim var midir sizce?

mireine
Mesajlar: 23
Kayıt: Prş Haz 11, 2015 1:28 pm

Kabul alma sorunu

Mesaj gönderen mireine » Sal Eyl 08, 2015 1:36 am

Vizeyle ilgili sorunun cevabini bilmiyorum ama diger okullardan sartli kabul almayi denedin mi?Alternatif olarak bence sartli kabul veren okullari arastirabilirsin veya asagidaki linkten arama yapip ve kontak mail adresleriyle iletisime gecip sartli kabul verip veremeyeceklerini sorabilirsin.

http://www.hochschulkompass.de/en/degre ... earch.html

Ben bu sekilde yapmistim ,okullarin cogu olumsuz donmustu ama TU Braunschweig ogrenci islerindeki bayan dil kurslarina kayit yaparsam vize icin sartli kabul verebileceklerini belirten bir cevap vermisti.

kguner
Mesajlar: 46
Kayıt: Pzt Mar 09, 2015 7:52 pm

Kabul alma sorunu

Mesaj gönderen kguner » Sal Eyl 08, 2015 2:14 am

Tesekkur ederim cevabin icin. Simdi almancam hic olmadigi icin cok fazla secenegim yok zaten basvurmak icin. Bremene basvurmustum red aldim. Paderborn basvurdum iste ama suan sonuc alamiyorum ondan dedigim gibi. Simdi siegenle gorustum belgeleri falan soylediler oraya basvuru yapicam ama ordan da cevabin gelmesi 1-2 ay surer herhalde. Dedigin yere mail atip sorabilirim bakalim sonuc cikar mi. Tesekkurler yardimin icin.

mastermuscle
Mesajlar: 24
Kayıt: Pzt Eyl 07, 2015 1:08 am

Kabul alma sorunu

Mesaj gönderen mastermuscle » Sal Eyl 08, 2015 8:21 pm

Iyi aksamlar herkes ben paderborn universitesine 15 temmuzdan once basvurdum.Aranizda bu universitenin ne kadar surede cevap verdigini bilen var mi? birde benim ortalamam 2.51 makine muhendisligi yuksek lisans icin basvurdum a1 seviyesinde almanca belgemde vardi onu da gonderdim goethe den almistim sizce cevap ne olur umutlanmali miyim yoksa almanca mi iyice gelistirip diger okullara da yine basvurmali miyim ? simdiden tesekkurler

Cevapla