Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Erlangen-Nurnberg icin yardim.

Bayern eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
prodigysrcan
Mesajlar: 106
Kayıt: Prş May 14, 2009 5:17 pm

Erlangen-Nurnberg icin yardim.

Mesaj gönderen prodigysrcan » Sal Haz 30, 2009 5:41 pm

Eevet haklisin ondan kacis yok :) ama en azindan abitur olursa istedigim bolumu secebiliorum herhalde o guzelligi var. umarim bana sadece sozel bolumlerde okuyabilirsin demezler.

Ne dandik bolgeymis burasi yaw baska yerde de bu uygulama varmi sadece bayern demi:(

romeo-87
Mesajlar: 463
Kayıt: Cmt Oca 03, 2009 10:11 pm

Erlangen-Nurnberg icin yardim.

Mesaj gönderen romeo-87 » Çrş Tem 01, 2009 1:16 am

evet galiba bir bayernde var,ama bence artisi var yani,diger sekilde uniye basvururken hangi bolumleri secebilecegini bilemiyorsun,burda bir cok ogrenci var hangi bolumleri secebilirim diye soran.uniye bir bolum basvurusunda bulunmak istiyorsun ama istedigin bolume kabul alip alamiyacagindan emin degilsin buda kafada soru isaretlerine ve zaman kaybina neden oluyor,oysaki elinde hangi bolumleri okuyabilecegin hakkinda bir belge olsa ona gore analiz yapip en dogru karari verebilirsin.istisnai durumlarda var tabiki.ama dedigim artik unilerin ne diyecegi belli yani bolum okuyamazsin demiyorlar,sectigin bolume gore dsh mi veya diger dil sinavlarimi yoksa studienkollegemi ihtiyacin oldugunu soyluyorlar.

prodigysrcan
Mesajlar: 106
Kayıt: Prş May 14, 2009 5:17 pm

Erlangen-Nurnberg icin yardim.

Mesaj gönderen prodigysrcan » Çrş Tem 01, 2009 5:44 pm

Senin soyledigin acidan bakinca gercekten dogru en azindan emin oluyosun bisilerden.Peki okurken bolum degistirme hakkinda bir bilgin varmi. Yani diyelimki bana dediki matematik okuyabilirsin ama informatik veya muhendislik okuyamazsin derse kisa bir sure matematik okuduktan sonra informatik e gecebilirmiyim.?

Turkiyede boyle bi uygulama yok ama avrupada var ve cok da zor degil diye duymustum.

romeo-87
Mesajlar: 463
Kayıt: Cmt Oca 03, 2009 10:11 pm

Erlangen-Nurnberg icin yardim.

Mesaj gönderen romeo-87 » Çrş Tem 01, 2009 7:32 pm

hayir o bolum degisimini onceden yapacaksin yani tutupda ikinci yada ucuncu siniftan bolum degismeye kalkarsan yine bolumune yakin bir bolum secersin yani kendi alanina uzak bir bolum secemezsin.bunlari en basta yapacaksin yani basvuru yaptiginda studienkolleg sayesinde bolum degismek icin bir avantajin oluyor,bir yil orda okuyup o istedigin bolum icin gereken dersleri goruyorsun ve haliyle bolum degisikligini yapmis oluyorsun.mesela informatik okuyupda birinci yada ikinci senesinde tip fakultesine gecemezsin.ama sana net ve net soyluyorum sana demezlerki matematikden baska birsey okuyamazsin.

prodigysrcan
Mesajlar: 106
Kayıt: Prş May 14, 2009 5:17 pm

Erlangen-Nurnberg icin yardim.

Mesaj gönderen prodigysrcan » Çrş Tem 01, 2009 7:42 pm

Cevaplar icin cok tesekkurler. Tabiki emin olamazsin sadece denklik birimi kesin cevap verir ama 4 yillik germanistik bolumu bachelor degree si elince tutan birisi( mesela ben ) :D herhangi bir sayisal ya da esit agirlik bolumunden denklik alma sansi varmi acaba? :ap

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39305
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Erlangen-Nurnberg icin yardim.

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Tem 01, 2009 9:33 pm

sayisal biraz zor ama esit agirlikli bolumlerden buyuk ihtimal alabilirsin..

bu arada neymis ???????????


OZEL MESAJ YERINE FORUM SAYFASINDA ACACAGIMIZ BASLIKLA DAHA COK BILGI PAYLASIMI SAGLANDIGI GIBI , neymis ???????????????????? daha cok soru da sorabilir ve degisik gorusleri de almis olursun..

bi daha napiyormusuz ????????????????

OZEL MESAJ ATMAK YERINE FORUM DA BASLIK ACARAK ISTEDIGIMIZ KADAR SORU SORUYORMUSUZ :)

prodigysrcan
Mesajlar: 106
Kayıt: Prş May 14, 2009 5:17 pm

Erlangen-Nurnberg icin yardim.

Mesaj gönderen prodigysrcan » Çrş Tem 01, 2009 9:40 pm

Evet.Dahada oncesinde yoneticilere mesaj atilmamasi gerektigini ogreniomusuz ayrica cevap beklerken uyari 1 diye bir yaziyla karsilasip sok olmuyomusuz :P

Son bir soru o zaman kabul edilme kolayligi-iyi bolum egrisi yapsak onereceginiz bolumler neolur gelecekteki is kapasitesi gozonune alindiginda:) ?

yorumcu
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Kas 07, 2008 6:45 pm

Erlangen-Nurnberg icin yardim.

Mesaj gönderen yorumcu » Çrş Tem 01, 2009 10:13 pm

Son donemlerde universiteli issizlerin artmasi, gencleri, sevdigi meslek yerine para kazandiran alanlara yoneltiyor. Bazi mesleklerse populerligini koruyor.


Ulkemizin istihdam ve gelecegi konusunda ciddi bir planlama yapilamamasi yuzunden yuzbinlerce universiteli, mezuniyet sonrasi is bulamiyor. Uzmanlar, adaylarin tercihlerinde istihdam imkanlarini da gozonune almalarini oneriyorlar. Gencler, tercihlerini yaparken geleceklerini garanti altina alabilecekleri bolumlere oncelik vermeye ozen gosteriyor.

Bugun Gazetesi\'nin haberine gore son donemlerde universiteli issizlerin artmasi, gencleri, sevdigi meslek yerine para kazandiran alanlara yoneltiyor. Her seye ragmen yildizi sonmeyen tip, kukuk, muhendislik, psikoloji gibi mesleklerse populerligini koruyor. Tercihinizi yaparken; hangi meslegin sizin icin uygun olup olmadigini anlamak icin ilgi ve yeteneklerinizi goz onunde bulundurmayi unutmayin...

BILGISAYAR MUHENDISLIÐI

Bilgisayar muhendisleri, programlarin neyi yapabilecegi neyi yapamayacagi, programlarin belirli bir gorev uzerinde nasil etkili bir performans gosterebilecekleri, programlarin saklanmis bir veriyi nasil yazip okuyabilecekleri, programlarin nasil daha akilli calisabilecekleri, insan ve programlarin birbirleriyle nasil bir iletisim icerisinde olacaklari konulari uzerinde calisir.

ENDUSTRI MUHENDISLIÐI

Insan, bilgi, malzeme, ekipman ve sureclerin kullanilmasi, gelistirilmesi ve yonetimi ile ilgili muhendislik dali. Endustri muhendisleri; zaman, para, malzeme, enerji gibi kaynaklarin verimli kullanimina ve muhendislik hizmetlerinin kalitesini artirmaya yonelik calismalarda bulunur.

ELEKTRIK-ELEKTRONIK MUH.

Elektrik ve Elektronik Muhendisleri en yaratici ve zor isleri basaran modern teknolojilerin onculeridir. Isleri genellikle haberlesme aglari ve super bilgisayarlardan sayisal kontrol sistemleri ve modern cihazlara kadar her seyi tasarlamak, uretmek ve gelistirmektir.

REKLAMCILIK

Reklamcilik, insanlari gonullu olarak belli bir davranista bulunmaya ikna etme, belirli bir dusunceye yoneltme, dikkatlerini bir urune, hizmete, fikir ve kurulusa cekmeye calisma sanatidir. Meslek gunumuzun ve gelecegin vazgecilemeyecek mesleklerin arasinda geliyor.

MAKINA MUHENDISLIÐI

Muhendislik faaliyetlerinin en eskisi ve en genis muhendislik alani olan makine muhendisligi, makineler, enerji ve imalat yontemleri ile ilgilenir. Makine muhendisleri takim tezgahlarinin yani sira endustrinin tum dallari icin makinalar ve donanimlar tasarlar ve imal ederler.

ULUSLARARASI FINANS

Bu sektorde uluslar arasi finans piyasalarindan kaynak saglayip bunu en verimli sekilde yatirima donusturmeye gayret eden, banka, sigorta ve borsa sirketlerinde yonetici olarak calisabilecek kisilerdir. Turkiye’de faaliyet gosteren uluslarasi sirketlerde finansal analist, strateji planlama yoneticisi ve borsa uzmani olarak calisabilirler.

YAZILIM MUHENDISLIÐI

Bu alandaki kisiler bankacilik, otomotiv, telekomunikasyon vb. sektorler olmak uzere her alanda kullanilan bilgisayar sistemlerinin, yazilim tasarimini hazirlayip sisteme entegre ederler. Ozel ve kamu sektorunde calismaktadirlar. Fikir uretimine dayali bir is oldugundan yazilim muhendislerinin kendi islerini kurma olanaklari da mevcuttur. Internette kisisel bilgilerin cok rahat kullanilmasi guvenlik programlarini hazirlayanlarin onemini artirmistir.

MOLEKULER-BIYOLOJIK

Genel calisma alani biyolojik olaylarin molekul yapisi ve hucre islevlerinin arastirilmasi. Tarim cevre ve orman bakanligi’na bagli kuruluslarla adli tip ve kriminoloji labaratuvari is imkani sagliyor. Ozel sektorde saglik ve biyoteknolojik calisma yapan kurumlarin cesitli uretim asamalarinda molekuler biyoloji ve genetik uzmanlari tercih ediliyor.

GELECEÐIN MESLEKLERI

Teknolojik gelismeler ve kuresellesme, ilerleyen zamanlarda bircok meslegin pabucunu cope atacaga benziyor. Adina pek asina olmadigimiz Sanal Market Isletmeciligi, Yapay Zeka Pazarlamaciligi gibi bircok meslek gundelik yasamimizin bir parcasi olmaya hazirlaniyor.

Iste yarinin meslekleri:

YAPAY ZEKA PAZARLAMACISI

Dusunce sisteminin elektronik cihazlara aktarilmasi sonucu ortaya cikacak urunlerin satilmasiyla olusacak bir pazar.

NANO YAPI MUHENDISLIÐI

Nano teknoloji ile insaat, yapi sektorune kullanilan urunler maksimum duzeyde gelistirilerek kullanilacak. Gelecegin mimar ve muhendislerine benzer isleri yapanlar sadece yaraticiliklarini kullanacaklar. Cunku tum hesap ve cizimleri, robotik sistemler yapacak.

GEN TERAPISTLIÐI

Bozuk genlerin tespiti ve duzeltilmesi ile ilgilenen, hatta gen haritasina gore ileride hastaliklara yol acacak genleri onceden tespit edip, onlem alacak programlari gelistirenlere Gen Terapistleri denecek.

ALTERNATIF BESIN MUHENDISLIÐI

Beslenme icin gerekli maddelerin konsantre ve karma tabletlere, sivilara donusturulmesiyle ugrasacak.


ALINTIDIR

Cevapla