Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Oncesinde sartli kabul alip sonrasinda red almak

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
tugce92
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzr Eyl 14, 2014 11:49 pm

Oncesinde sartli kabul alip sonrasinda red almak

Mesaj gönderen tugce92 » Cmt Ağu 01, 2015 7:29 pm

Merhaba ben turkiyede ingilizce isletme okudum. Okulu bitirdikten sonra sartli kabul alarak Wuppertal Uni\'ye geldim. Su an almanca seviyem B2 ile C1 arasi birseyvar fakat DSH sinavina eylulun ortalarinda girecegim. Haziranda universitenin finans masterina basvurdum fakat bana bachelor tezi(ki turkiyede pek cok uni de lisans tezi yazilmaz) ve birkac ekonomi dersim eksik oldugu icin gecen hafta red verdiler. Master\'a basvurup lisans tezi yazmayi ve lisanstan ders almayi teklif ettim ancak kabul etmediler. Fakat lisans basvuru tarihinide kacirdim. Lisansada baslayabilecegimi fakat sureyi kacirdigimi soyledigimde birsey yapamayacaklarini soylediler. Yani anliyacaginiz 1+4 senemi cope attilar. Su an sadece zulassungsfreie bolumlere basvurabiliyorum. Duisburg Essen da informatik bolumune basvurabilecegimi farkettim. Fakat dsh burda alip o bolume baslamak istiyorum. Benim kafami karistiran tekrar kayit olayi. Dil kursunu bitirdikten sonra bolume baslamak icin tekrar okula kayit oluyormuyuz. Universitenin rueckmeldung tarihi 15 eylul. Obur universiteye olurda kabul edilmezsem burda bana kaydimi yaptirmadigimdan sorun cikarirlarmi(gerci bir kabulumde yok ama:D).Eger eylulde DSH yi alamazsam kis donemi icin rueckmeldung yaptirmadigim icin dil kursuna kabul etmeme durumu olabilirimi. Sizce ne yapmami onerirsiniz?Karisiklik icin cok ozur dilerim :(

tugce92
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzr Eyl 14, 2014 11:49 pm

Oncesinde sartli kabul alip sonrasinda red almak

Mesaj gönderen tugce92 » Pzr Ağu 02, 2015 8:56 pm

hayir duisburg da kaydim yok. Elimde testdaf oldugu icin duisburg ta dsh ya da girebiliyorum.Ama ben wuppertalda alicam dsh yi. Benim olay eger wuppertalda kaydimi uzatmazsam ve dsyi alamazsam o zaman tekrar wuppertaldaki dil kursuna kayit olamama gibi bir durum olabilirmi? duisburg essen da ztn herhangi bir kaydim yok. Hem niye a2 den tekrar basliyorumki en kotu obur dil kursunda sinava alirlar ama ztn tdn 3 ile duisburga b2 den baslamayi garantiliyorum.

tugce92
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzr Eyl 14, 2014 11:49 pm

Oncesinde sartli kabul alip sonrasinda red almak

Mesaj gönderen tugce92 » Pzr Ağu 02, 2015 9:05 pm

ayrica duisburgta anmeldung yaptirmadan nasil rueckmeldung yapabilirim bana bir aciklayabilirmisin? :) normalde bende ikisinin arasindaki farki biliyorum. Karsimdakini aptal yerine koymayi sevmem. Herhalde almanyada okuyabildiklerine gore ne anlama geldiginide biliyorlardir diye dusundum.Birsey soruyorum sen karsiliginda laf sokmaya calisiyorsun. Bilmiyorsan cevap verme. Ama yazayim istersen rueckmeldung= kayit yenileme anmeldung= kayit.

Kullanıcı avatarı
Alpertaskin
Mesajlar: 186
Kayıt: Pzt Şub 02, 2015 8:58 pm
Konum: TÜRKİYE-KIRŞEHİR

Oncesinde sartli kabul alip sonrasinda red almak

Mesaj gönderen Alpertaskin » Pzt Ağu 03, 2015 3:43 am

ah duisburger ah neden surekli insanlari kucuk dusurmeye calisiyorsun anlamiyorum. Cok denk geliyorum senin bu sekilde cevaplarina. Bilmiyor olabilir (ki biliyor) yanlis yazmis olabilir kirmadan duzgun bir sekilde cevap verebilirdin veya hic yorum yapmaya bilirdin.
Hayallerinin pesinden kos. Bir gun mutlaka yorulacaklardir...
Maschinenbau

tugce92
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzr Eyl 14, 2014 11:49 pm

Oncesinde sartli kabul alip sonrasinda red almak

Mesaj gönderen tugce92 » Pzt Ağu 03, 2015 9:59 am

Bence duisburger derslerinden arta kalan zamanlarda kendi komplekslerini buradaki insanlara gereksiz yorumlar yazarak tatmin etmeye calisiyor.Benim kendisine kisisel onerim bir psikologa gitmesi olacak :)

Cevapla