Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dil Kursu Vizesi vs. Ogrenci Vizesi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
rozva
Mesajlar: 97
Kayıt: Pzt Haz 29, 2015 12:01 pm

Dil Kursu Vizesi vs. Ogrenci Vizesi

Mesaj gönderen rozva » Cum Tem 03, 2015 11:50 am

Merhaba arkadaslar. Bu aralar gercekten sartli kabul alip ogrenci vizesine basvurmak ile direkt dil kursu vizesine basvurup dondukten sonra ogrenci vizesine basvurmak arasinda gidip geliyorum. Berlin Freie Uni\'de master yapmak istiyorum; fakat oncesinde bir yil dil egitim almam sart. Cogu kisi bana bir universiteden sartli kabul almami ve bu vesileyle de isimi saglama almami tavsiye ediyor. Ancak ne yazik ki Berlin-Brandenburg cevresinde sifir Almancasi olan bir ogrenciye on kabul veren tek bir universite bulamadim (Erasmus yaptigim Potsdam\'in bile dil sarti var).

Ote yandan iki gun once ise sosyal medya araciligiyla bir kisi, bana soyle bir tavsiyede bulundu:

--------------------

"lisans programlarinin belirli bir kotasi yok ve seneler arasinda misal turkiye\'den almanya\'ya gecis yapabiliyorsunuz. ona ragmen yine de sartli kabul vermiyorlar. siz soyledikleri kayit icin sartlar xyz, ve bu x\'lerden biri mutlaka almanca sinavini gecmis olma sarti (dsh, testdaf vb.) bu sinavi gostermediginiz surece size kesin kayit yapmiyorlar. dedikleri sey sen buraya erasmus vizesi ile geldin, git dil kursu vizesi al ve dil kursun bitince de bize basvur diyorlar. eger kurs sonunda universiteye basvurmak istiyorsaniz ulkeden cikip vize almaniza gerek yok, bunu dil kursu vizesi alirken belirtmeniz kafi.

ama yuksek lisans programlarinin belirli bir kotasi oldugu icin sartli kabul vermemeleri yuksek ihtimal. ben gottingen\'de okudum ve hukuk icin llm yuksek lisanslarinda sartli kabul veriyordu. ama emin olun sartli kabul, dil kursu vizesinden daha iyi bir sey falan degil. sizden her sekilde ayni seyleri isteyecekler basvuru belgesi olarak. hatta dil kursu vizesi ile gitmenizin soyle bir iyi yani var ki mesela kursta basarisiz olursaniz belge goturur kursu tekrarliyorum falan dersiniz. ama sartli kabulde 90 gunde bir sikistirirlar, hadi sinavi gecmiyor musun bak ulkeden atiyoruz vs vs. almanya bu konuda gercekten kesin sinirlari olan bir ulke cunku emin olun herkes almanya\'ya bir sekilde "kapagi atmaya" bakiyor."

---------------------

Sizce de bu arkadasin belirttigi uzere, dil kursu vizesi basvurusunda, dil egitimi sonunda universite basvuru islemlerini baslatacagimi belirtsem bir sikinti cikar mi? Beni ogrenci veya ogrenci adayi vizesine yonlendirirler mi? Dil kursu vizesi aldigim takdirde kurs bitiminde henuz TesDaf veya DSH sinavina girmeden beni ulkeden postalarlar mi? Halen bu konularda kafam son derece karisik durumda.

Yardimci olursaniz minnettar olurum.