Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Aufentaltstitel §18 vs. §16

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
Schrodinger
Mesajlar: 32
Kayıt: Çrş Şub 29, 2012 8:36 pm

Aufentaltstitel §18 vs. §16

Mesaj gönderen Schrodinger » Çrş Mar 16, 2016 5:37 am

Merhabalar herkese, elimde su an paragraf 16 ya gore duzenlenmis oturma izni var ve universitede calistigimdan dolayi paragraf 18e gecme sansim var. Fakat avantaj ve dezavantajlari hakkinda pek bir bilgim yok.

- Internette okudugum kadariyla dovizli askerlik icin bir fark teskil etmiyor.
- §18 ile calisirken kontratin yenilenmemesi durumunda oturma izninde sikinti olabilecegini duydum.
- Issizlik parasinda bir onem tasir mi? §16 ile calisirken kontrat bittikten sonra, halen ogrenci oldugum icin odeme yapmayabilirler diye dusunuyorum.
- 2 sene §18 ile calisirsam Niederlassungserlaubnis alma hakkim doguyor sanirim.

Tecrubeli arkadaslardan konu hakkinda yorum bekliyorum.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Aufentaltstitel §18 vs. §16

Mesaj gönderen welly275 » Prş Mar 17, 2016 8:53 pm

- dovizli askerlik icin burda 3 yil kesintisiz calismis ve sigorta primlerinin yatirilmis olmasi sarti var. tabi bunun icin de calisma izni veren oturum lazim

- ikinci maddeyle ilgili pek bisey soyleyemem. §18 5nci fikrada bu oturumun sadece is yeri teklifi ya da onayi oldugunda duzenlenebilecegini soyluyo. yani boyle bir ihtimal olabilir. iyi arastirmani tavsiye ederim.

- okulda calistigin pozisyonun ne? yani issizlik parasi icin once issizlik parasi sigortasina prim yatirilmis olmasi gerekir ki eger werkstudent ya da studentische hilfskraft olarak calisiyosan, bu primler yatirilmiyo. yani alamazsin. ama tam zamanli calisma durumunda bu primlerin yatirildigini biliyorum. yani §18 sana sadece tam zamanli calisma hakki getiriyo. onun disindaki haklarinin oturumla alakali olmamasi gerekir.

- 2 senede dedigin sanirim §18b den bahsediyosun. ama bunun icin mezuniyet sarti ve 3 tane daha sart var. bunlari tasidigin takdirde yuksekokul mezunu olarak oturum hakki alabilirsin. bunun yaninda yasam masraflari icin yeteri kadar gelir vs sartini bildigini varsayiyorum.


senin suanki egitim durumu ne? yani lisans mezunu musun? master ogrencisi misin? ne olarak calisiyosun okulda?

bu oturuma gecebilecegin kesin mi? cunku bu oturum bazi is gruplari icin alman is dairesinden izin gerektiriyo.

Cevapla