Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Universitemi FH mi ?

Biraz da eglenelim degil mi canim?...
MDER
Mesajlar: 17
Kayıt: Cum Haz 05, 2015 1:47 pm

Universitemi FH mi ?

Mesaj gönderen MDER » Prş Haz 25, 2015 7:44 pm

Merhaba arkadaslar universite ve fachhochschule arasinda farklar nelerdir bu hakkinda bilgisi olan cevap yazabilirmi sizce hangisi tercih edilmeli cevap veren arkadaslara simdiden tessekurler (muhendislik alanlarinda)

Heidel
Mesajlar: 1
Kayıt: Prş Haz 25, 2015 8:12 pm

Universitemi FH mi ?

Mesaj gönderen Heidel » Prş Haz 25, 2015 8:40 pm

guzel kardesim herkes bu soruyu soruyor sana guzel bir sekilde acikliyayim umarim diger arkadaslarada yardimci olur
iki arkadas olsun birisi ahmet birisi mehmet. ahmet uni de insaat muhendisligi okusun mehmetde FH de insaat muhendisligi okusun okulun ilk haftasi hocalar ayni fonksiyonu bunlara islemeye basladi, ahmet basladi once haftanin 2 gunu bu fonksiyonu neden bu boyle oluyor niye boyle diye haftanin 2 gunu ispatiyla ugrasti ( teori) geri kalan 2 gunde problemi cozmeye calisti. mehmet de ayni fonksiyonla cok fazla ispat tarzi ugrasmadi bir formul vardir ve dogrudur deyip direk 4 gunde problem uzerine (pratiktum) yogunlasti iste arasindaki fark bu unideki ogrenciler cekirdekte arastirma uzerine egitilirken Fh lerdeki ogrenciler direk problem uzerine yogunlasir. sana sunu soyliyim tanidigim Auidi ARGE de calisan fh mezunlari arkaslarim var bir sirket asla su uni mezunuymus ona oncelik taniyalim diye birsey soylemiyor ikisinide arasinda herhangi bir kariyer sorunu yasamassasin bu az para aliyormus felan diye asla bunu gormedim ve duymadim. En onemli sey senin meslegini sevmen ve uzerine yogunlasman almanyada hicbir sorun yasamasin ne is bulmada nede para konusunda. eger zaten turkiyeye okul bitip gelmeyi planliyorsan dusunmene bile gerek yok cunku turkiye piyasasinda almanyada Bachelor ve Masterini yapmis cok cok az kisi var ve bunlara direk yuksek gozle bakiyorlar cogu buyuk sirketler almanya lafini duymasiyla birlikte o kisiyi kacirmamak icin ellerinden geleni yapiyorlar sana soyliyim en once meslegini sev ve ona gore yolunu belirle cunku almanyada okumak gercekten kolay deil turkiye ile aklindan bile gecirme almanlarin bile bitirme yuzdeleri okadar yuksek deil ve sen burda birde almanca okuycaksin ama calisinca olur tabi ama asla oyle boyle olur hallederim ben diyip dusunme cok buyuk hata yaparsin

Chandelier
Mesajlar: 80
Kayıt: Cmt Ara 20, 2014 1:13 pm

Universitemi FH mi ?

Mesaj gönderen Chandelier » Prş Haz 25, 2015 10:38 pm

Muhendislik demissin, ne muhendisligi? Mimarlik da Almanya\'da muhendislik disiplini olarak geciyor.

Mimarlik\'ta ortak kani fh. Gordugum burolar da zaten fh mezunlarini tercih ediyorlar.

Diger disiplinler icin soracak olursan da, sen ne istiyorsun oncelikle onu bir anlayalim. Duzgun sorular yoneltirsen duzgun cevaplar alirsin.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Universitemi FH mi ?

Mesaj gönderen Physiker » Cum Haz 26, 2015 11:45 am

Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

MDER
Mesajlar: 17
Kayıt: Cum Haz 05, 2015 1:47 pm

Universitemi FH mi ?

Mesaj gönderen MDER » Cum Haz 26, 2015 12:25 pm

Oncelikle mesajlariniz icin cok tessekur ederim istedigim bolum mekatronik muhendisligiydi

Cevapla