Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Alman Lisesi\'ndeki yolsuzluga Yesiller el atti

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
mekkeahmetaydar
Mesajlar: 55
Kayıt: Cmt Eyl 20, 2014 1:15 am

Alman Lisesi\'ndeki yolsuzluga Yesiller el atti

Mesaj gönderen mekkeahmetaydar » Prş Haz 25, 2015 9:09 pm

Alman Haber Ajansi (DPA)’nin onceki gun 2013 yilinda, Istanbul Alman Lisesi’nde 4 Milyon Avro’ya varan yolsuzluk yapildigina yonelik haberi uzerine, Yesiller Partisi Milletvekili ve Parlamento Baskan Yardimcisi Claudia Roth Alman Hukumeti’nin, yolsuzluk iddialarini bir an once acikliga kavusturmasi gerektigini, bunun icin de hukumetin Turk yetkililerle isbirligi yapmasi gerektigini soyledi.
Velilerin parasi mi? Der Spiegel’in internet sitesinde yayinlanan habere gore ise, Alman Hukumeti’nin Istanbul Alman Lisesi ve diger yurtdisindaki Alman okullari icin harcadigi para bu okullarin butcelerinin yuzde 30’unu olusturuyor. Butcenin geri kalani ise hibeler ve ogrenci velilerinden alinan paralar ile saglaniyor. 800 civarinda ogrencisi olan Alman Lisesi’nin ise velilerden elde ettigi gelir, yillik 1 milyon Avro civarinda. Dolayisiyla yolsuzluk iddialarina konu olan paralarin onemli bir kismi da velilerin yaptigi odemelerden elde edilen gelirler. Ancak yine habere gore, yurtdisindaki diger Alman okullarindan farkli olarak, Istanbul Alman Lisesi yonetim kurulunda veliler yer almiyor. Kurul cogunlukla uzun suredir Istanbul’da yasamis Almanlar ve diger Alman kurumlarinin temsilcilerinden olusuyor.
Ajansin haberine gore, okuldaki, yolsuzluk olaylari 2013 yilinda ortaya cikmis ve konu Alman Disisleri Bakanligi’na rapor edilmisti. Ayrica okulun, daha once Disisleri Bakanligi’ndan spor salonu yapimi icin 2.1 milyon Avro kaynak aldigi ve insaati baslatmadigi icin bahsi gecen parayi bu sene geri odemesi gerektigi de belirtildi. Haberde, bu iddialar sonrasinda okul yonetim kurulunun secime giderek yonetim degiskiligi yaptigi da aktarilmisti.