Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

NRW\'de kira freni uygulamasi basliyor

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

NRW\'de kira freni uygulamasi basliyor

Mesaj gönderen Staatsmann » Sal Haz 16, 2015 2:09 am

Konut kiralarinin kent merkezlerinde ve ozellikle yerlesimin cok yogun oldugu bazi bolgelerde asiri sekilde artmasinin onune gecmeyi amaclayan kira freni uygulamasi (Mietbremse) 1 Temmuz 2015 itibariyle Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde basliyor.

1 TEMMUZ\'DA NRW\'DE BASLIYOR

Kuzey Ren Vestfalya hukumeti kira freni uygulamasina 1 Temmuz gunu itibariyle gecilecegini haberlerini dogruladi. Boylece NRW, Berlin\'den sonra kira freni yasasi cikaran ikinci eyalet olmus oldu. Kirani freni uygulamasiyla talebin yogun oldugu merkezlerde kiralarin asiri yukselmesini ve bu sayede yeni kiracilarin magdur edilmesinin onune gecmeyi hedefliyor. Uygulama ilk olarak 1 Haziran gunu itibariyle Berlin Eyaleti’nde hayata gecmis oldu.

23 HAZIRAN\'DA SEHIRLER BELIRLENECEK

Federal yasalara gore kira freni uygulayip uygulamama karari eyalet hukumetlerine birakilmis durumda. Eyalet yonetimleri hangi sehirlerde ve hangi sehrin hangi bolgesinde kira freni uygulanacagina kendileri karar verecek. Dusseldorf hukumeti de konuyu 23 Haziran gunu gorusecek ve hukumet kaynaklarindan gelen bilgilere gore kira freni uygulamasi yonunde karar verecek. Uygulamanin Rhein bolgesindeki bazi yogun yerlesimli kentlerde ve Vestfalya bolgesinde de Munster gibi buyuk kentlerde hayata gecirilmesi bekleniyor.

Uzun suredir bir binada kiraci olarak oturanlar kira artislarindan cok etkilenmese de, konutun bosalmasi ve yeni bir kiraciya kiralanmasi durumunda, yeni kiracilardan ciddi kira artislari talep ediliyor. Kira freni uygulamasi kiralarin bu sekilde asiri yukselmesinin ve ozellikle populer kent merkezlerindeki kiralarin dusuk ve orta gelir gruplari tarafindan odenemez hale gelmesinin onune gecmeyi hedefliyor.

Haber: (Almanya Bulteni) – Dusseldorf


http://almanyabulteni.de/haberler/nrw-d ... i-basliyor
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari