Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

ASKERLIK TECILLI ALMANYA

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
metehanzor
Mesajlar: 62
Kayıt: Sal Şub 04, 2014 7:17 pm

ASKERLIK TECILLI ALMANYA

Mesaj gönderen metehanzor » Cum Haz 05, 2015 1:53 pm

Arkadaslar ben meslek lisesinden 2013 yili mezun oldum.ve o tarihten itibaren almanyadayim yani mart 2014 ten beri dil kursu yaptim ve bitti simdi lisans icin sinava hazirlaniyorum bu yaz turkiyeye geldim ve yoklama kacagi gozukuryomusum.Almanyadeyken konsoloslukta ogrenci dosyasi acilmasi gerektigini bilmiyordum buraya gelince ogrendim.Dun askerlik subesinden geldiler ve yoklama kacagi oldugumu soylediler.az once gittim tutanak yazdilar 15 gun icerisinde askerlik subesine giderek islerimi tamamlatmam gerekiyomus idari para cezasi uygulanacakmis.Konsolosluk ise askerlik durum belgesi istedi yani egitim ataseliligi simdi ben bunu nasil tecil ettirebilirim.konsolosluk bana dil kursu yaptigina dair bir kac evrak listesi daha gonderdi onlari getirirsem 1 bucuk yila kadar tecil edebileceklerini soylediler.ama suan turkiyedeyim pazartesi gunu askerlik subesine git dediler.simdi ne yapmaliyim lutfen acil bilgi istiyorum.askerlik durum belgesini diyelim verdiler yoklama kacagi oldugumu konsolosluk gordugu yinede uzatirmi askerligi.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

ASKERLIK TECILLI ALMANYA

Mesaj gönderen welly275 » Cum Haz 05, 2015 8:05 pm

biraz ugrastirici olur belki ama tecil ettirebilirsin. mezun olduktan sonra arada bosluk olmadan geldiysen almanyaya, egitim sebebiyle tecil hakkin var hala ve devam ediyodil kursu icin de 18 aya kadar tecil ediliyo dedigin gibi. ama bunu almanyada konsoloslukta yaptirman gerek. onlarin onayi gerekiyo ogrenci olduguna dair. onceden boyle tecil hakki olmasina ragmen tecilinde sorun olanlarin para cezasi siliniyodu simdi nasil bi surec var bilmiyorum. degistirildi cunku.

tutanaktan sonra nasil bi surec geciyo tam bilmiyorum ama askerlik subesine gidip derdini anlat neler yapman gerektigini soylerler. hem zaten yoklama kacagisin, bakaya degilsin.

bu baslik altinda gelismeleri neler yaptigini yazarsan ve subeden neler soylendigini yazarsan ayni durumda olanlar da bu baslik altinda yararlanmis olur.

Cevapla