Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

ZORLUK!!

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
yorumcu
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Kas 07, 2008 6:45 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen yorumcu » Cum Kas 21, 2008 7:22 pm

neyse oyle olsun. burda okuyanlara allah kolaylik versin

omier
Mesajlar: 116
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 1:51 am

ZORLUK!!

Mesaj gönderen omier » Cum Kas 21, 2008 8:36 pm

dostlar aslinda arkadasimizn dedigi gibi, burda oss diye bir sistem yok.. abitur var.. abitur yapanlarla birebir ayni oda da kaldim.. abitur uzun bir sureye yayildigi icin vermesi daha kolay ve ilgi alaniniza girmeyen seylerle pek ugrasmiyorsunuz..

almanya da kisacasi herkes uniye girebiliyor.. alman vatandaslarini kastettim.. ama cogu da elenip gidiyor.. gecen bir turk kiz vardi arkadasim.. alman vatandasi.. kiz benim istedigim bolumde benim istedigim uni de okuyor.. ve daha matematigin m sinden anlamiyor.. bu kiz ya belki okul belki bolum degistitirim diyince, kiza ucasim geliyio :D:D

ama o da hakli cunku bilmiyor ve calismiyor.. isi gucu gezmek dolasmak.. hani etrafimda boyle insan cok var, ama kendi kendime de diyorum herkes yanlis bi sen mi dogrusun.. sanirim cok gereksiz bir laf.. ben simdiden bu stresi yasiyorum, belki uniye basladigim zaman bu kiz gibi yakinmicam cunku zamaninda calisicam, cunku cok korktum :D

dostlar bu siteyi hic ama hic bozmayalim.. cunku bizi bizden daha iyi anlayan olmaz.. hep irtibatta kalalim.. birbirimize cok yardimimiz dokunur..

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Physiker » Cum Kas 21, 2008 9:59 pm

arkadaslar sanirim yanlis anlasildim :)

ne kimsenin gozunu korkutmak ne de birisine muhalefet olsun diye yazmadim yanlis anlasilmasin lutfen..

bu site gercek bi egitim sitesi ve egitimle ilgili her turlu sorunumuzu paylasacabilecegimiz bi site..

zaten burdaki bi cok uye ile gunluk hayatta hem bulusuyoruz hem de telefonla haftada 2-3 kere gorusuyoruz..

bura siteyi kolej havasina soktuk iyice, umarim hep boyle gider..:D
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

pLotoniC
Mesajlar: 79
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 5:35 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen pLotoniC » Cmt Kas 22, 2008 9:18 pm

Dostlar lisede Matematiginiz varsa inanin korkmayin, burda liselerde ogrettikleri matematik bizim ortaokul seviyesinde, hic bi tanidigimda guclu bir matematik yetisi farkedemedim, en ufak seyleri bile dusunerek bulamayacak kadar yapmacik matematikleri var, aslinda tum dersler icin bunu soyleyebiliriz.

Abitur falan hikaye, en son Gurkan bi soru gonderdi bana tahminimce en kazik matematik sorularindan birisidir Abitur-Math, inanin 15 dk\'ya kadar bakip ne istendigi anlasilirsa cerez gibi cozuluyor, kisacasi suna emin olun basladiginizda ALMANLARIN ya da Almancilarin sizden tek farki Almancayi kullaniyor olabilmeleri, sisteme alisik olmalari, ve ceplerindeki paralaridir.


pLotoniC
Mesajlar: 79
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 5:35 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen pLotoniC » Cmt Kas 22, 2008 9:24 pm

[quote]Physiker yazdi:
matematik olayini kisaca soyle aciklayim, nigde ve cukurova uni lerinde okudum, bolum birincisiydim, oss de 45 sorudan 40 yapardim.. uni de fizikciler icin matematik veya analiz derslerindeki ortalamam %90 in ustundeydi :D yani turkiye ortalamasinin bayagi bi ustundeymis seviyem.. ama buraya geldigimde ilk semester hic matematik ogrenmedigimi anladim :D bahsettigim matematik logaritma, turev integral degil.. icinizde kimler fonksiyon teorisini, cauchy aritmatigi, faltung, fourier matematigi veya kimler simdiye kadar aldigi bi problemi matematica ile sayfalarca programlayarak cozum yapti????? :)[/quote]


Yav haci sende anlasamicaz bu konuda, bak sana iddia ediyorum ustune basarak soyluyorum, sapka cikariyorum amuda kalkiyorum ki Turkiye de Liseyi hakkiyla bitirmis bir eleman burdaki mathematiginde fiziginde kimyasininda canina OKUR.

Sen tutmusun matematigin uygulama alanlariyla Universitede yaptigin olayi anlatmisin,

Dogru Almanyada UNIVERSITELERDE matematik uygulamali gosteriliyor, bizimde math fur Informatiker mesela, dedigin gibi cauchy aritmetigini, fonksiyon teorisini matematica ile sayfalarca programlayarak yaparsin ama UNIVERSITEDE.

Universitedeki matematigi kucumsedigimiz yok elbette oyle bir sey soz konusu olamaz, ancak temeli iyi almis birisi turkiyeden, bunlara cok rahat adepte olur cooook rahat. Ve su abiturlu bi seyden cakmayan alman ve turevlerine gayette agzinin payini verir, hic birisinin bizden iyi matematigi yok!

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Kas 22, 2008 11:50 pm

burdaki lise egitiminin, turkiye den cok cok iyi oldugunu iddia etmiyorum.zaten hem turkiye de hem de burda lise matematigi veya fizigi ile uni deki matematik fizik olaylari cok farkli:) sanirim o konuda anlamiyorsun beni, ben direk uni ler arasinda karsilastirma yapiyorum. burda liseye gidip abitur yapmadigim icin bi karsilastirma yapmam zor fakat, en azindan oss ile burdaki abitur sorularini karsilastirdigimiz zaman bile aradaki farki goruruz aslinda:)

o yuzden , turkiye de lisede iyi temel almis birisinin burda cooook rahat olmasi gibi bi durum soz konusu olamaz:)apayri seyler bunlar..lisede turev, integral cozmekle gelip burda coook rahat matematigi halletmeyi dusunmek biraz hayalcilik:D

bizim yaptigimiz karsilastirma uni ler arasindaki zorluk.. sanirim turkiyedeki unilerin burdan daha zor oldugunu iddia etmeyeceksin.:) yine iddia ediyorum hic bir turk unisinde buna bogazici, itu mutu hepsi dahil, burdaki matematik veya fizik egitiminin %50 si kadar bile kapsamli egitim verilmiyor:) en azindan turkiye de her hafta ubung vermek zorunda degildik:D:D tr de bi sinava hazirlik icin ayirdigim zamani, burda sadece her hafta verdigimiz 1 tane ubungsblatt icin ayiriyorum, var sen ordan bic isin boyutunuB)
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

omier
Mesajlar: 116
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 1:51 am

ZORLUK!!

Mesaj gönderen omier » Pzr Kas 23, 2008 12:43 am

plotonic hocam sana katiliyorum.. abitur yapanlarla ayni oda da kaldim, inan ki isledikleri konular bizim lisede belki ortaokulda isledigimiz konularin basitleriydi.. almanyada cok dandik abitur yapan bir insan, hemen hemen istedigi uninin istedigi bolumune giriyor.. is boyle olunca da elenen cok oluyor.. yazmistim.. burda almanci bi kiz arkadas var, matematikten hic anlamiyor ama benim istedigim bolumu okuyor, simdiden mirin kirin etmeye basladi, ve benim de moralimi bozuyor.. ama inanin dostlar kiz math.tan anlamiyor..

physker abi sana bise sorcam sakin sakin yanlis anlama, seni gormedim hic ama arkadas gibi isindim. peki sen bu kadar karamsarken, aslinda karamsar degilsin, olani soyluyo ve sanirim da gerekeni yapiyosun.. ama hic mi korkmuyosun yari yolda kalirim diye, okudugn brans da boru degil yani fizik..

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Kas 23, 2008 1:04 am

eyw. omer sagolasin.. Sanirim halen yanlis anlasiliyorum:) ben karamsar falan degilim ama isin acigi ilk semester burda cok zorlandim, bunun da kaynagi dil falan degildi.. beni taniyanlar bilir, dille ilgili pek bi problemim yok. zaten fizik te pek iyi bi almanca bilmenize de gerek yok ama dogru durust fizik icin matematik gormedigim icin ilk semester cok zorlandim. halen merak ederim, tr deki fizikciler foruier transformation veya delta distribition u gormeden nasil quantum mekanigini yapiyorlar?:D nerdeyse quantum mekaniginin her konusunda bu yontemlerle sorular cozuluyordu..gecenlerde tr de fizik okuyan arkadastan skript i istedim, gercekten cok merak ediyorum bunu:)

su andaki okulda sanirim linear algebra yapiyorsun omer, ben o dersi tr de aldim ve cok rahat gectim.ama burda bu semester gecemedigim bi dersi taniyip, linear algebra tanimadilar:) sana ordan bi ornek vereyim, tr deki skripti ve sinav sorularini getirdim almanya ya. final sorulari sunlarmis : vektorlerde skaler carpma, matrixlerde carpma, komplex sayilarin kartezyen koordinat sisteminde gosterimi ve bi matrixin kosegenlestirilmesi.%95 almisim, o da heralde sayilari toplayip cikarirken bi hata yaptim:) .. simdi sen burda linear algebrayi, uni de de degil, uniye hazirlik yapan bi okulda yapiyorsun.. samimice soyle, sence sizin sinavda bu sorulardan gelirmi????:)
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

omier
Mesajlar: 116
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 1:51 am

ZORLUK!!

Mesaj gönderen omier » Pzr Kas 23, 2008 1:03 pm

abi dedigin olaya tamamen katiliyorum, turkiyedeki unilere gore zor.. ya belki kendimi rahatlatmak icin belki de gercek bu oldugu icindir ki, calisan yapar diyesim geliyor.. zor zor zor , abi etrafimdakiler bu kelimeyi o kadar cok kullaniyorlar ki, almanya da beden egitimi okuyan birine sorsan yine zor diyecek.. turkiyedeki seramik okuyan birine sorsan da zor diyecek..
benim takildigim konu abi, bu olay ne kadar zor, kime gore zor.. sahsen benim etrafimdaki insanlara sorsan, hani 5numara gozluk takican, saclar sakallar birbirine giricek, 2 haftadan beri yikanmican, arada sirada tuvalete gidicen, geri kalan her dakikada oturup ders calisican.. hani ben de etten tirnaktanim boyle tip insanlarla biarada olunca kotu oluyorum..

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Kas 23, 2008 1:59 pm

tabiki hayir omer, kendimi tam iyi ifade edemedim sanirim. turkiye deki calisma sistemiyle, alistigimiz yan gelip yatip sinava bi hafta calismaya baslama aliskanligindan gunluk duzenli calisma sistemine uyum saglamak demek istedigim.. elbetteki zor ama ubung lari mesela kendin tek basina cozup vorlesung lari anlayarak takip ettigin zaman heleki ubunglarda iyi puan aliyorsan gecmek, turkiyeden de basit olur.. cunku turkiye de biraz hamallik vardir, derste ne yazmissa sinavda aynisini ister docent.. bogazicili arkadasimin dedigi gibi skript ezberleyerek fizikci olunuyor:) burda ubunglarda ne yapiyorsan ona benzer sorular geliyor..

ayrica burda hosuma giden diger bi ozellik ise, prof lar skript i internete koyuyor. turkiye de bi docent genelde bi kitapta ne yaziyorsa eline kagidi alip aynisini yazar ve kitabin ismini de sir gibi saklar, hatta ders notunu duzenli tutan bi arkadastan istedigimiz zaman onlara vermeyin siz bunlara diye de ogutte bulunurlardi:D:D ne antika egitimcilerimiz var bea, bence once egitime , egitimcilerden baslamali..
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Sakura
Mesajlar: 126
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 11:03 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Sakura » Pzr Kas 23, 2008 2:47 pm

[quote]omier yazdi:
. sahsen benim etrafimdaki insanlara sorsan, hani 5numara gozluk takican, saclar sakallar birbirine giricek, 2 haftadan beri yikanmican, arada sirada tuvalete gidicen, geri kalan her dakikada oturup ders calisican.. hani ben de etten tirnaktanim boyle tip insanlarla biarada olunca kotu oluyorum..[/quote]
:D :D o kadar deil bu kadar mubalaga ya gerek yokti yahooo :))
ole olmadan duzenli calisarak gider is....fuzukerin dedigi turkiyede oldugu gibi son dakka calisip gol atilcak birsey deil burasi.....sirf bir sinav icin bilmem kactane extra kaynaga bakiyo insan daha iii anlasin die...Turkiyede cogu zaman bir benzeri geliyor sorularin yada rakamlari degismis yada benzeri birseyi degismis..
Bu kadar stres yapmayim...daha ise baslamadan bu kadar stres sonrasi tahmin bile edemiyorum...Relax Relax Relax....:)

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen maniaturk » Pzr Kas 23, 2008 2:56 pm

Arkadaslar universiteden universiteye gore degisiyor bu olay. Hatta universitede de bolumden bolume degisiyor. Seno kumak istedigin okullarin, istedigin bolumlerinin Prufungsordnung una bak. Yani sinavlar nasil yapiliyor? Kac tane sinav yapiliyor? Dersler Hangileri? Ubung olaylari nasil? Devamlilik zorunlulugu olan dersler var mi? Yapilmasi zorunlu olan odevler olacak mi?

Bunlari iyi analiz etmen gerekiyor derim. Sonra da kafana uyan birini secmen gerekiyor. Illa benim gibi iyisi olsun diyorsan, yine benim yasadiklarimi yasarsin. Ben su an sana FH tavsiye ederim acikcasi...

yorumcu
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Kas 07, 2008 6:45 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen yorumcu » Pzt Kas 24, 2008 3:07 pm

bu tartisma bitmez. Physiker arkadasimiz bazi konularin isimlerini matematikten fizikten soyluyor. haklidir ama bazi hocalar vardir bazi konulari es gecer bazi hocalar vardir bazi konularin uzerinde durur.
simdi yildiz teknikten fizik alan bir ogrenciyi sadece inonu univeristesinde sinava sokalim gecebilirmi bence zor. her sinavin bir teknigi var. burda dsh sinavina hazirlaniyoruz. burda gectigimiz dsh sinaini acaba kac unide basarili olarak sonuc alabilirz. bu unilerde konular hocanin kontrolunde gidiyor. senin bu soylediklerin konular turkiyedekilere yabanci gelebilir., onemli olan o konuyu ogrenildiginde o ders geciliyormu gecimiyormu
zorluk derken degisik konularin gorulmesi degil esasen sinavlarin basarilmasi. hic kimse burda bana demesinki benim sinav degil egitim onemli. ilk once uniye girmek icin ugrasiliyor sonra bitirmek icin. baslangicta hedefin belki ogrenmek olabilir ama sinavlar yaklastikca o dersi gecmenin planlarini yapiyor insan. bu boyle.

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Jamir » Çrş May 27, 2009 12:32 pm

Insaat okuyanlar varmi acep biri kolay bi bolum desin ? =)
Benimde matematik temelim iyi degil malesef simdiden hangi konulara calismamizi tavsiye edersiniz??

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş May 27, 2009 3:46 pm

Jamir Turkiye\'de insaat alaninda okutulan dersleri biliyor musun ?
Hic arastirdin mi ?

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Jamir » Çrş May 27, 2009 7:58 pm

ben zaten insaat teknikerligi bitirdim dostum onlarin 4 yilda gordugunu sikistirilmis olarak 2 yilda gorduk biz... belki fazladan bi kac ders olabilir tabi iyi arastirmadim...

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş May 27, 2009 9:03 pm

Ufak bir arastirma ;
Matematik, fizik, kimya, ekonomi, teknik bilimler, bina bilgisi, statik, betonarme,teknik resim, mimari proje, olcme bilgisi gibi uygulamali derslermis Insaat Teknikerligi.
Sanirim bunlardan pek bir farki yoktur ilaveten elbette baska dersler olur ama burada ki matematik icerikli dersler hemen hemen her derste varmis anladigim ve sende bu bolumden mezun birisin o zaman bu matematikleri yapmissindir,lisans programlarindakinide yaparsin bence endisen olmasin -)

Peki Almanya\'da Insaat alaninda okuyupta bu konuda daha fazla bilgi verebilecek biri var mi ? :)

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Jamir » Prş May 28, 2009 2:27 am

ugur kardsm surekli ayni sorularla seni siktim galiba =) ama bu konularda baska turlu bilgi sahibi olamiyoruz... sizlerde ayni yollardan gectiniz insan merak ediyor kolay bir karar degil bu donusude yok herkes aklina takilan herseyi buraya yazmali bence cunki yok burdan baska bir platform ...

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş May 28, 2009 3:04 am

Elbette ki soru soracaksiniz burasi bunun icin,bizlerde elimizden geldigince cevaplamak icin buradayiz..
Sikildigimida nereden cikardin yok oyle birsey iftira..! :)

TheSonne
Mesajlar: 5
Kayıt: Çrş Haz 03, 2009 6:23 pm

ZORLUK!!

Mesaj gönderen TheSonne » Pzr Haz 14, 2009 10:49 pm

[quote]pLotoniC tarafindan yazilan metin:
Omer acayip korkularin var yazdiklarindan anlasiliyor, ayni benim gibi, bende bunlari dusunup kafayi catlatiyodum.

1. Evet cok zor burda Universite okumak, daha da zorlasti Bachelor sistemiyle.

2. Bende cok dusundum Turkiye\'ye geri donsem mi diye, hala da dusunuyorum bazen. Turkiye de pasa pasa rahat okumak varken bu kadar iskenceye degiyor mu diye insan soruyor kendi kendine. Bunlarin altina da bir suru seyler yazarim da hic keyfim yok suanda, ama madem gelmisin ver DSH yi basla okula, ben Universiteye de kasma gerek yok, git FH da oku samimiyim. Cunku Turkiye deki Universite sistemi FH ile ayni.

Is dunyasina FH ile kanalize olabilirsin, acik soylemek gerekirse Uniden cikan bi adam FH mezunu bi muhendis kadar isi bilmez, Avrupada Universite kavrami bizimkine gore oldukca farkli.

O deutschkurs olayini kafana takma, kaldirirlar onu oyle bisey yok.


Matematikte korkma, Gurkan Matematik ogrenmiyorlar falan demiste hic katilmiyorum, eger duzgun bi liseden geliyosan otturursun matematigi bak demedi deme.

Burda Universiteler belli bi standarti tutturmus, o yuzden murattan ferrariye binmek gibi geliyor bize ancak ben onda da katilmiyorum cunku Turkiye\'de de gercekten iyi Universiteler var simdi saydirmayin bana Bogazici, Itu, Yildiz, Marmara Hacettepe. Odtu Galatasaray vs...

Bir ornek Serdar abi diye bi adam, ITU de Elektronik fakultesi Kontrol Muh. bitirmis, geldi burda 1,5 sene de master bitirdi simdi tez yaziyor, adamin agzindan ya zormus lafi duymadim, ki adam oturupta ders calisan birisi degildi, yani cok gozde buyutmenin anlami yok, ben biseyi bilirim kimse de onu degistiremez, su saydigim Unilerden akli basinda bi adam burda zorlanmadan ( hic zorlanmadan demiyorum) gecer bitirir...

Ever meshur prufungswiederholung olayi, bu olay gercekten ogrenci eleyici bi sistem, 2 sinavdan sonra veremediysen gule gule diyorlar, birde bununla kalmiyor, 1. semester da alamadigin dersi ilk aldigin 2. veya 3. semester da kesin sinavina girmelisin, yani nasil olsa 3 hakkim var uni sonuna kadar sallarim diye de bisey yok maalesef.

Okuyacagin bolum bence zor, cunku herseyden bi parca goreceksiniz, burda zaten saf bi bolum yok gibi, makine okuyan adam elektronik veya Informatik faln goruyo, hele fizikciler, bilgsayar mi okuyolar fizik mi belli degil.

Anlican konsantrasyonu son seviyede tutmalisin Uniye baslayinca, aman suna takilim deyip bi kaybedersen ipin ucunu semester sonunda elde sifirlar bulursun kendini ve bence insan kendnini cok buraya ait hissetmemeli, her an gidecekmis gibi falan, ne bilim benim icin boyle en azindan... O yuzden de Uniye gercekten Uni gozuyle bakiyorum yani, havasinda suyunda karisinda kizinda yolunda binasinda $uyunda buyunda degilim ben almanyasinin...

takma kafana ya, daha dsh var onunde vericeksin zaten sonra baslarsin ufaktan gelir devami..

[/quote]
Ben gelecek yil universite sinavina girecegim ve burada bahsettiginiz universiteler benim hedefledigim universiteler simdi eger ben bu universitelere gidersem sizce master icin Almanya\'daki LMU Munchen veya Karlshule\'da mastera saglam bir sekilde baslayabilirim miyim? Bunu sormamin nedeni top rating de bu universitelerin ilk 50\'de Turkiye\'deki universitelerin de ilk 500\'de zor yer almasi.

Cevapla