Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bas belasi saglik sigortasi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

Bas belasi saglik sigortasi

Mesaj gönderen schlb » Çrş Şub 04, 2015 7:06 pm

Arkadaslar,

Burada yuksek lisans yapiyorum ve simdiye kadar AT 11\'le idare ettim. Su an 3.donem ogrencisiyim. Aklimca gidip sigorta yaptirayim da 6 aylik oturum izni yerine 1 yillik alayim diye dusunuyordum. TK\'ya gittim, sen 3. donem ogrencisisin biz sigorta yapamayiz seni ,baska saglik sandigina git dediler. Bu giciklar bunu dedigine gore digerlerinden de umitli degilim. Zaten sansima da oyle sinir bir memur denk geldi ki yine bana 6 aylik oturum izni verecek, cunku bu gidisle yine AT 11\'e kaldim.

Benim amacim Almanya\'daki oturumumu uzatmak ve ise girmek oldugu icin ne yapmaliyim bu durumda? Mezuniyetten sonra 1 yil is bulma ve oturum hakki var deniliyor ama AT 11\'le bu pek mumkun gorunmuyor galiba. 6 aylik oturum izni verdigi takdirde memura desem mi ama 1 yil boyle boyle hakkim var filan (eger diger sigortalar da bana itiraz eder ve sigorta yapmazlarsa) ?

Yanitinizi bekliyorum. Bu arada cok iyi bir ise basvurdum hatta olumlu dusunduklerini fakat calisma iznim olmadigi icin malesef kabul edemeyeceklerini bildirmislerdi. Bu 90 gunluk calisma izni de iyi bir ise girmek icin hicbir fayda saglamiyor. Calisma izni alinamiyor tabi ogrenci vizesi sahibi oldugumuz icin. Hevesim kursagimda kaldi. Hayirlisi artik.

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

Bas belasi saglik sigortasi

Mesaj gönderen Jamir » Çrş Şub 04, 2015 7:32 pm

TK yi felan bilmiyorum ama oyle boyle sigortaya ihtiyacin varsa gidip AOK da yaptirabilirsin (diger sigortalarla arasindaki fiyat farkini bilemiyorum) isterse 6 ay kalsin Studiumun bitmesine suresiz sigorta yapiyorlar AOK da ogrencilik bitince sigorta fiyatida biraz artiyor ve sigortaya ogrenciliginin bittiginide bildirmen lazim. memur sana okul bitiminde 18 aylik oturum izni vermek zorunda sigortan garantor veya bloke hesabin varsa yani eksiksizse istenilenler.
gdld

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

Bas belasi saglik sigortasi

Mesaj gönderen schlb » Çrş Şub 04, 2015 10:01 pm

Tesekkur ederim. AOK\'yi bir deneyeyim bakalim.

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

Bas belasi saglik sigortasi

Mesaj gönderen schlb » Cum Şub 06, 2015 9:52 am

Tekrar merhaba arkadaslar,

Dun baska bir sigortayla gorustum. Aylik 80 euro talep ediyorlar. Su an cok kararsiz kaldim, tavsiyelerinize ihtiyacim var. Yaz donemi 4.donemim olacak, notlarim iyi oldugu icin doktorayla devam etmek istiyorum. Eger AT 11 \'le oturum uzatmaya gidersem 6 aylik alacagim yine. Is boyle olunca, oturumum iptal olacak Eylul\'de.(bu durumda diyorum acaba okudugum unide 2. yuksek lisansa basvursam da yurtta kalmaya devam etsem is arastirmak icin. (yurdun kirasi cok uygun o yuzden boyle bir care dusundum). isvereni de ikna etmem gerekecek galiba calisma izni konusunda vs. Ayrica gidip memura bildirmeyecegim 2.yuksek lisans yaptigimi cunku bloke hesapta yine 8bini gormek isteyecektir). Oturum iptal olunca doktoraya kabul alsam bile yine bloke hesapta 8bin kusur para isteyecekler, yine vizeye basvurmam gerekecek.

Bu yuzden en mantiklisi sizce ne olur? Ayda 80 euro da iyi para, bu masrafi ve gecim masraflarini karsilamam gerekecek sigorta yaptirdigim takdirde. Bu yuzden mini job filan basvurdum adamlar diyor ki senin calisma iznin yok, ama 120 gun full-time, 240 gun part time iznim var. Anlamadim ki bu insanlari. Bir freelance ise basvurmustum, freelance calisamazsin dediler. Sizce sigortayi mi odeyeyim, bu arada bloke hesabimda da az bir miktar var, bu cins memur bana yine killik yapar da sigortan var ama bankada su kadar paran var al sana yine 6 aylik der mi diye suphe ediyorum. Bir yandan da boyle bir firsat varken git sigortayi yaptir, bir sekilde odersin diyorum.

Ne yapayim sizce? Bir akil verin.

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

Bas belasi saglik sigortasi

Mesaj gönderen schlb » Çrş Şub 11, 2015 3:01 am

Bilgilendirme icin yaziyorum. Suresiz sigorta yaptilar, evet. Ben de o belgeyi aldim (cunku saglik karti zaten basilacak, onu bekleyemeyecegim icin) oturum uzatmaya gittim. Butun belgeler tamdi. Dorduncu donem ogrencisi olduguma dair ogrenci belgem de yanimdaydi. Simdiye kadar AT11\'le gittigim icin kopek muamelesi goruyordum, abartmiyorum. Memur sesini yukselterek, sanki akli evvel birine birsey anlatir gibi "6 aylik oturum veriyorum, tamam mi!" vs. derken, bu kez hicbir sey demedi. Butun islemler bitti, memur hala sessiz. Bekliyorum ki "sana su kadar sure oturum izni veriyorum, bak mezuniyetten sonra su kadar suren var, is arayabilirsin" filan desin. Tam gidecegim zaman "Oturum iznimin suresini ogrenebilir miyim" dedim. Bir yil dedi, cunku sigorta sureni bilmiyorum, bankadaki paran da yetersiz, aslinda cok bile verdim dedi. Bu 18 ay mevzusundan da hic bahsetmedi, tesekkur edip ciktim.

Sonra dayanamayip bir mail attim. Cunku biliyorum bizim arkadaslarin bankada cok bir meblagi kalmamisti oturum uzatmaya gittiklerinde. Yani bankada 8bin euro olacak hali yok, alt tarafi bir donem okuyacagim ve bu donem mezunum diye dusunuyorum bir yandan da. Mailim aynen soyle: "Bazi arkadaslarim 2 senelik oturum almis, onlarin da sigortasi suresizmis. Gorevli memurlar mezuniyetten sonra 18 ay Almanya\'da kalma haklarinin bulundugunu ve bu surecin is bulmalari icin verildigini soylemisler. Sadece sormak istedim size, ilginiz icin tesekkur ederim" dedim.

Ve aksamina danisman hocadan bana mail geldi. "Yabancilar ofisinde bugun ne kadar kaba davranmissin, soke oldum. Uluslararasi Ogrenci Burosundan .... bana telefon acti, ondan ogrendim. Universitemiz ile Yabancilar burosu arasindaki iliskinin ogrenciler tarafindan bozulmasina musade edemem. ...tarihte gorusmemiz gerekli, bana neler oldugunu anlat".

Vallahi arkadaslar, asil soke olan ben oldum. Su saat oldu, dusunuyorum nerde yanlis yaptim. Ne yapmisim da kaba davranmisim. Sesimi bile cikarmadim ofiste. Gayet de olumlu bir hava vardi. Diyorum bu attigim mailden mi oldu. Ama bunun icin universite aranir mi ya? Alt tarafi beni bilgilendirsin istemistim, boyle mi yapilmasi lazimdi?

Bu saatten sonra zaten burada doktoraymis bilmem ne hayal oldu. Bolumdekiler zaten boyle yargisiz infazla olumsuz izlenimi aldi. Alsinlar ulkelerini baslarina calsinlar. Baska da soyleyecek sozum kalmadi. Ne kadar olumsuzluklar yasansa da Turkiye\'de, bu olumsuzluklar bizi bu yaban ellere itmis olsa da yine de cok sukur gidecek bir Vatanim var diyorum. Ne diyeyim baska...

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Bas belasi saglik sigortasi

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Şub 11, 2015 3:22 am

Olur boyle seyler , fazla kafani takma neticede oturumunu almissin.18 ay mevzusu ise mezun olduktan sonra , diplomanla aliniyor.

300 Euro ile gorusmeye gidip 2 yil oturum alanlarda var.Tamamen memurun ruh haline kalmis birsey , malesef bu konuda bir duzen yok.
Tabi onca komik insan tipi geliyor bu yabancilar dairesine , dunyanin her yerinden insan geliyor ve memurlarin sinirli olmalarina sasirmamali.
Bunun ustune tipik- klise alman karakteri varsa , he he diyip gec.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

Bas belasi saglik sigortasi

Mesaj gönderen schlb » Çrş Şub 11, 2015 8:39 pm

O gun memur cok neseliydi, ben de onun nesesine sastim. Bu is hayra alamet degil diye bosa gecirmemisim icimden. Ama moralim gercekten cok bozuldu. Bugun de ogrendim ki memur cok uzulmus ben o maili atinca. O yuzden okulu aramis da normalde yapmamam gereken seyleri yaptim, ona bir sene oturum verdim filan demis. Bana da cevap atmisti halbuki, madem oyle o mailde bana soyleseydin.

Her zaman AT 11 \'le giden ben, bu sefer sigortayla gidince bence kadin anladi benim uzun sureli kalmak istedigimi. Yoksa ben simdiye kadar ne duydum ne gordum uzulup de universiteyi arayip dertlesen bir memur.

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

Bas belasi saglik sigortasi

Mesaj gönderen Jamir » Çrş Şub 11, 2015 9:56 pm

gecmis olsun moralini bozma para , sigorta vs. eksik olunca yapacak birsey yok gorevlinin insiyatifine kaliyor. ama kalkip universiteye haber vermesi garip olmus cidden...
gdld

Cevapla