Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Basvuru yardimlari :)

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
ahmbrkt
Mesajlar: 5
Kayıt: Pzt Oca 12, 2015 3:29 pm

Basvuru yardimlari :)

Mesaj gönderen ahmbrkt » Cmt Oca 31, 2015 3:12 pm

Biliyorum biraz kizicaksiniz ama baya bi arastirmama ragmen nasil yapilacagini ogrenemedim. on kabul nedir, nerelere yapabiliriz onlarla ilgi katiyen bilgim var ki bu konuda cok tesekkur ediyorum sayfaniza sadece size guvenerek herseyi yapabilirim:) fakat yakinda baska ulkeden almis oldugum oturma izni bitecek ve oturma izni uzatmam icin universiteden sartli kabul almam gerekiyor..bikac sorum olucak mazur gorurseniz :)
1- Sartli kabulu universiteye nasil yapiliyoruz? Yani ornegin Essen\'de on kabul icin basvurdugumda, universiteye bunu nasil belirtecem sadece on kabul oldugunu ve normal basvurudan farkli oldugunu? Bir arkadas basvuru yaparken, basvuru formunda almanca kursu istiyorum secenegini onayla demisti, yani bu birebir on basvuru anlamina mi geliyor?

2-On kabulu alip, oturma iznine basvurdugumzda, yabancilar ofisine dil kursu belgemide goturmek zorundamiyim yoksa sadece on kabul belgesi yeterli olurmu?

3-Bu bloke hesapta 8bin yerine 4bin olursa hesabimizda, 6aylik oturma izni alablirmiym? Cunku garantor dusundugumde garantor sadece 6aylik olabilir deniyordu forumlarda cunku her 6ayda bir garantorun maasi degisme ihtimali varmis, bu kesinmi?

4-Son olarak suan berlinde turk konsoloslugundan pasaportumu uzatabilirmiyim? Fakat sadece dil kursuna gidiyorum, herhangi bi vizem veya oturma iznim yok Almanya\'dan genede uzatabilrmym yoksa illa oturma iznimin oldugu ulkedenmi uzatabilirim?

Kusura bakmayin sacma sorularim icin...Simdiden cok tesekkur ederim:))

weiss
Mesajlar: 38
Kayıt: Prş Kas 28, 2013 12:36 am

Basvuru yardimlari :)

Mesaj gönderen weiss » Cmt Oca 31, 2015 10:00 pm

1-Dil belgen olmadigi icin dogal olarak direk basvuru yapamaiyorsun zaten.once dil kursu ve ardindan egitim icin basvuruyorsun ,bununb tarihleride unilerin sitelerinde mevcut.Istedikleri belgeler zaten once almanca kursu gormek istedigine yonelik belgeler. Belgeelrden biride Antragform dur. O belgede en sona almnaca kursu istedigini isaretlersin iste ozaman belirtmis oluyorsun.
2- gittigin ilk zamanda oturum icin basvuruyorsun zaten dil belgen elinde olmiuyor zatten ,kurs bitmemis oluyor fakat daha sonrasinda uzatmak icin lazim
3-Ilk vize basvurusunda 8 bin olucak daha sonra sure bitiminde yeniden uzatmak istedgin zaman hesapta belirli bir miktar bulunmasina gore uzatiyorlar .
4-Turkiyedeyken pasaport uzatamiyorsun yenisini alman lazim.Yurt disinda kons. nasil yapiyior bilgim yok.

hasaancelik
Mesajlar: 1
Kayıt: Cum Oca 30, 2015 11:13 pm

Basvuru yardimlari :)

Mesaj gönderen hasaancelik » Pzt Şub 02, 2015 9:53 pm

universite basvurusu degil sadece almancami gelistirmek icin dil kursuna gitmek istiyorum Almanyada uygun fiyata. Nasil nerden bilgi alabilrim yardimci olabilecek varmi?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39317
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Basvuru yardimlari :)

Mesaj gönderen Physiker » Sal Şub 03, 2015 12:51 am

[quote]hasaancelik tarafindan yazilan metin:

universite basvurusu degil sadece almancami gelistirmek icin dil kursuna gitmek istiyorum Almanyada uygun fiyata. Nasil nerden bilgi alabilrim yardimci olabilecek varmi?[/quote]

ne kadar bir sure icin, ne zaman ve kafanda bir sehir varmi?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla