Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen nuernberger » Sal Oca 27, 2015 8:47 pm

Bilenleriniz vardir, Nurnberg\'e geldikten sonra 2 ay evsiz kaldim, her hafta bir arkadasimda kaldim vs. Yabancilar ofisi ve belediyeye de bir arkadasin adresini verdim, butun mektuplar ona geldi.

Kendi evime yerlestikten sonra odevlerdi sinavlardi tekrar belediyeye gidip adresi degistiremedim. Hatta oturum kartimi aldiktan sonra onu da hallederim diyordum ama 20 ocaktaki randevuma gittikten sonra belediyedeki sirayi gorunce derse yetisemeyecegim icin kosa kosa okula gittim, adresi degistirmedim. Ama aralik sonundan beri ismim yazmiyor arkadasin posta kutusunda.

Bugun o arkadasimin evine yabancilar ofisinden denetlemeye gitmisler, kendisini evde bulamadiklari icin kapiya "bizi arayin" diye not birakip ev sahibini aramislar, ev sahibi de arkadasi aramis. Simdi durum su;

- yarin arkadasim yabancilar ofisini arayip ne oldu ne bitti ogrenecek. Ev sahibinin dedigine gore ayni binada yabanci soyisimli birisini d aha ariyorlarmis. Arkadasim benim artik burda kalmadigimi, 17 kasimdan beri (kontrat oyle) kendi evimde kaldigimi, ilk 10 gun onda kaldigimi ve resmi yazismalarda sikinti cikmamasi icin ilk 3-4 hafta onun posta kutusunu kullandigimi soyleyecek.

-adres degisikligiyle ilgili de yalan soylecek. o zaten randevusunda degistirmis adresi diyecek. ama adamlar bakip degismedigini soyleyecek, o da o zaman bir hata var diyecek. kaldi ki ilk kayit yaptirdigimda soyadimi yanlis yazdilar, sonra dogum tarihimi yanlis yazdilar vs bi dolu hata zaten yapiyorlar. sonra ben de kendilerini arayip "evet ben yeni adresimi verdim ama islem yapilmamis demek ki, hatta bakin su tarihte randevum da vardi" vs desem. yalan oldugu ortaya cikar mi? sizin arkadaslariniz bir yanlislik yapmis diye diretsem ne olur?

bir de tatilde turkiyeye gidiyorum, yerime zwischenmieterin bulmustum, kontrol olur da benim yerime onu bulurlarsa diye tirstigimdan onu da iptal ettim ortada kaldi kizcagiz.

EK SORU: Neden gidip de kontrol etme geregi duymuslardir? Daha once de yasadim Almanyada ama kimse gelip de kontrol etmemisti.

RWTH Aachen
Mesajlar: 204
Kayıt: Cum Kas 02, 2012 4:06 pm

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen RWTH Aachen » Sal Oca 27, 2015 10:32 pm

Ne kadar yardimci olur bilemem ama ben size yasadigimi izah edeyim. Ilk 3 ay ben de arkadaslarimda kaldim, dolayisiyla adresim sabit olmadigindan gidip kayit yaptirmadim. Adresim sabitlestikten sonra, cesitli sebeplerden oturu 1 ya da 2 ay (tam hatirlamiyorum) gecikmeli olarak belediyeye adresimi kayit ettirdim. Gecikme bedeli olarak 5 € odedim ve konu kapandi. Cunku kontratta hangi tarih yaziyorsa onu baz aliyorlar bildiginiz uzere.

Bu kadar urkmeyin derim ben, usulsuz bir is yapmadiktan sonra niye pesinize dussunler. Fakat tecrubeli arkadaslar daha iyi bilir. Umarim aksi bir durum yasamazsiniz.

muhammet
Mesajlar: 159
Kayıt: Cum Oca 29, 2010 2:17 am

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen muhammet » Sal Oca 27, 2015 11:08 pm

Herseyi oldugu gibi anlat tasinicaktim de ev bulamadim falan...bulana kadar zaman gecti bulduktan sonra termin alip anmelden yaptiramadim yogunluk vs..anlat...en fazla ufak bir para cezasi verirler uyari tarzinda hepsi bu bence...evinide zwischenmietye vericeksen bence ver ... eger uzun sure gideceksen bosa kira odeme :) ...gecmis olsun bunlar tatli anilar olucak ilerde senin icin :)

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen eren_f2007 » Sal Oca 27, 2015 11:45 pm

Ben olsam unuttum cok karisik zor donemlerdi derdim ya da belli bir sure icinde almam gerektigini bilmiyordum vs derdim.1 yil teyzemlerde kalmamama ragmen kaydim onlardaydi , 1 aralik ta yurta tasindim 10 ocakta kaydimi aldirdim hic bir sey soylemediler.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen nuernberger » Sal Oca 27, 2015 11:50 pm

Ya olayin diger bir boyutu da su, arkadas konusmaya sinirli bir sekikde "sen benim adresimi sildirip yeni adresini vermedin mi?" Gibi bir cumleyle girdi, ben de kizmasin diye sildirdiiiim dedim. Sonra anlatti ne oldugunu. Bu saatten sonra ona hayir ben sana yalan soyledim dersem facia olur. Zaten zor ikna etmistim onun adresini verme konusunda. Simdi onu adresi degistirdigime inandirdim da geri kalaninin icinden nasil cikacagim bilmiyorum.

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen GK » Çrş Oca 28, 2015 12:03 am

yarin gidip direk adres degisikligini yap sonra yabancilar polisine kendin gidip kontratini goster bole bole bi durum olmustu sanirim beni aramissiniz ama ders yogunlugundan unuttum almanyadaki sistemide tam bilmiyorum dersin uzatmazlar sana boyle yapmalarinin sebebide sana 2 defa posta yollamislardir kapida ismin yazmadigi icin geri gitmistir o yuzden arastiriyorlardir yoksa durduk yere pek boyle birsey oldugunu duymadim.
tatilde evini kimseye verme seni kontrole gelicekler tekrardan ayni sey bulundugumuz yerde belkide almanya tarihinin gorup gorebilcegi en kati yabancilar polisine sahip oldugumuz icin oturumda sorunu olan arkadasim koln e aldirdi adresini ayni senin yasadigin seyler daha sonra kolnde basina geldi ve sonra baska kasabaya tasininca 2 kere evini kontrole geldiler kira sozlesmesi oldugu halde.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen nuernberger » Çrş Oca 28, 2015 12:11 am

Ben once arkadasim onlarla konussun diye beklemeyi planliyorum. Cocuk diyecek, zaten adresi degistirmis. Onlar da diyecek ki yoo bizde senin adresin var. Sonra arkadas beni arayacak, senin adresi degistirmemisler diyecek. Onlara degil, bana inanacagindan nerdeyse eminim cunku yaptiklari hatalara kendisi sahit oldu. Sonrasinda gidip degistireyim, sinavlardan vakit bulup gelemedim sorry diyeyim. Sonra da heralde zaten arkadasimi arayip sen bize kiz adresi degistirdi dedin ama kiz simdi gelip vakit bulamadim degistirmeye dedi demezler heralde. Bir de, cezasi ne kadar bu isin? Zaten kutuphaneden 30 euro girdi kol gibi lanet olsun.

stolpert
Mesajlar: 61
Kayıt: Pzt Haz 16, 2014 6:04 pm

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen stolpert » Çrş Oca 28, 2015 12:57 am

Ben de benzer bir durumda iki ay kayit yaptirmayip, kesin kalacak yer bulamadim deyip isin icinden cikmistim.
Soyleyecegin yalani fark edeceklerini dusunuyorum, kamera kayitlari, san vermis olmalari gereken belge vs. arkadasini ikna etmen yabancilar ofisini ikna etmenden daha olasi gorunuyor.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen nuernberger » Çrş Oca 28, 2015 2:09 am

Yok ben simdi yabancilar ofisine gidip dogruyu soyleyecegim, gelemedim vaktim olmadi zaten bir de araya christmas tatili girdi vs diyecegim. Ama arkadasima bundan bahsetmeden ben degistirdim yaa hata yapmislar diyecegim. Bu durumda da yabancilar ofisi dogruyu ogrendikten sonra gidip arkadasima bu kiz sana yalan soylemis demek gibi bir luzumsuzluk yapmaz diye dusunuyorum. Bilmiyorum artik sinavlardan dolayi zaten panikteydim, simdi atladigim detay var mi gozden kacan bilemiyorum. O yuzden boyle detayli detayli yaziyorum ki benim dusunemedigim bir seyi belki bir fark eden olur diye.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Yabancilar ofisi pesime dustu! Bi fikir verin

Mesaj gönderen nuernberger » Çrş Oca 28, 2015 12:28 pm

Ne oldugunu simdi ogrendik. Durumun benim adresi degistirip degistirmememle ilgisi yokmus. Universitenin yarim akilli calisanlari yuzunden kaynaklanmis.

Universitede kayitli iki adresim var. Birisi esas oturumum olan turkiyedeki adres, digeri burada o arkadasin adresi. Bana gonderdikleri bir mektupta izmir\'in karsiyaka\'sini da isim kismina yazmislar ve karisiklik burdan kaynaklanmis. Okul Einwohneramt\'a Frau Karsiyaka kim diye sormus, onlar da bunu ogrenmek icin arkadasimin evine gitmis.

Cevapla