Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Elektronik Muhendisine Cilt Bakim Kursu !

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Elektronik Muhendisine Cilt Bakim Kursu !

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Haz 06, 2009 7:37 pm

Issiz gence Is-Kur soku

Elektronik muhendisini Cilt bakimi ve guzellik kursuna cagirdilar
SIVAS ta yasayan Elektronik Muhendisi 29 yasindaki Hayrettin Bulut, is bulma umuduyla basvurdugu Is-Kur;dan kedisine Cilt bakimi ve guzellik elemani kursu icin davet yapildi. Ustelik davet mesaji, basvuru suresinin bitiminden bir hafta sonra eline ulasti.

Erciyes Universitesi Elektronik Muhendisligi Bolumunden 2004 yilinda mezun olan ve 2 yil Viyana Teknik Universitesinde yuksek lisans egitimi aldiktan sonra Turkiye de is aramaya baslayan Hayrettin Bulut, cabalarindan sonuc alamayinca gecen yil Is-Kur Mudurlugune basvuru yapti. Uzun bir sure herhangi bir cagri almayan Hayrettin Bulut a 5 Haziran da kurumun internet sitesinden bir mail geldi. Buyuk bir heyecanla maili acan Hayrettin Bulut, gordugu cagri karsisinda sasirdi. Gelen mesajda elektronik muhendisi genc, istihdam garantili isgucu yetistirme kurs programi cercevesinde Cilt bakimi ve guzellik meslek elemani kursuna davet ediliyordu. Bir sure buna anlam veremeyen ve issizlik ortaminda kabul edebilecegini dusunen Bulut, mesaji incelediginde ikinci soku yasadi. 5 Haziran 2009 tarihinde gonderilen mailde Bulut, 28 Mayis 2009 tarihinde Istanbul Is-Kur Sisli Sube Mudurlugune gorusmeye davet ediliyordu.
Ust uste iki soku yasayan Hayrettin Bulut, issizlik ortaminda cilt bakim kursuna gitmeyi dusundugunu belirterek, sunlari soyledi:
Elektronik muhendisi birine cilt bakimi ve guzellik kursu onermisler. Ilk basta sasirdim ama issizlik ortaminda bir alternatif olabilir umuduna kapildim. Ancak gorusme tarihine baktigimda soke oldum. Gorusme icin davet edilen gunden 8 gun sonra bana e- mail gonderilmis. Zamani geriye dondurme sansim olmadigi icin gorusmeye gidemedim. Zamani 8 gun geri goturebilme yetenegine sahip olsam niye is arayayim ki? Bu olayi yasadiktan sonra is bulma umudum iyice kirildi. Insanlarin son bir umut olarak guvenip basvurdugu Is-Kur bunu yaparsa, biz nasil sorunlarimiza cozum bulacagiz.

yorumcu
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Kas 07, 2008 6:45 pm

Elektronik Muhendisine Cilt Bakim Kursu !

Mesaj gönderen yorumcu » Cmt Haz 06, 2009 7:43 pm

insallah bizimde sonumuz boyle olmaz

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

Elektronik Muhendisine Cilt Bakim Kursu !

Mesaj gönderen maniaturk » Cmt Haz 06, 2009 10:27 pm

yani adam viyana da iki yil okumus diye burada haber degeri tasidi oyle mi? Bu gibi komiklikler cok var. Gurkan ama burada mesela degisik istatistiklere yer versek. Sen severdin oyle seyleri. Benim vaktim yok. Su aralar Almanya\'nin da gundemlerinden biri mesela, universite okuyan Turklerde geri donus oraninin artmasi. Bunlari bir ara yazabilir misin mesela? :)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Elektronik Muhendisine Cilt Bakim Kursu !

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Haz 06, 2009 11:11 pm

haber degeri tasimasinin tek sebebi viyana da okumus diye bakiyorsan sana ohaaa yani.. Turkiye de su anda issiz universite mezunlarinin sayisi tarihi rekor kirarken olaya bu kadar kor bakman cok sasirtici.. adamin viyana da master yapip donmesi ve buna ragmen de issiz kalmasi isin acigi benim icin de onemli.. ilerde ben de belki turkiye ye donmek istiyorum ve burdan su sonuc cikiyor ki, is bulmadan turkiye ye donmeyecen =) son yillarda burda dogmus olan turklerin turkiye ye dondugunu biliyorum ..

rheinlandprivatschule de almancaya giderken bi arkadasim vardi kurtsa.. bogazici endustri muhendlisligi okumus, oss 26.si duisburg da master yapti, adamda ing super, almancayi cok iyi ogrendi bilmedigi bilgisayar programi yok gibi ve herif gitti turkiye de 8 ay is bulamadi en sonda 1,5 milyara bi ise razi oldu.. bu gibi durumlari da goz onunde bulundurmamiz gerektiginden bu haber bence bizim acimizdan " ders verici " .. Neymis ? :) is bulmadan turkiye ye donmek yok.. ;)

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

Elektronik Muhendisine Cilt Bakim Kursu !

Mesaj gönderen maniaturk » Pzr Haz 07, 2009 2:42 pm

hayir haber okkali haber de burada degeri yok. Sanirim bu konu daha oturmadi. Yani burada niye Turkiye ile ilgili haberler veriyoruz ki? :) Ayni sey Almanya\'da olmus olsa tam buraya oturacak bur haber ama Turkiye\'de olmasi baska siteleri ilgilendiriyor.. :)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Elektronik Muhendisine Cilt Bakim Kursu !

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Haz 07, 2009 4:24 pm

burda neden olmasin ki ? sonucta bi cogumuz burda okulu bitirdikten sonra turkiye ye gidecegiz.. bu yuzden asil yeri burasi haberin.. neyse haber degeri tasiyip tasimadigi konusu gereksiz bi tartisma olur.. buraya gelen ogrencilerde bi kani var.. abi okulu bitiririz burda , sonucta alman diplomasi, almanca da ogrenmis olacaz turkiye ye gittikmi kapisiliriz =) bunu soyleyenleri biraz hayalperest buluyorum ya da iyimser diyim. ya da caresizlik.

Cevapla