Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Zeynepi
Mesajlar: 2
Kayıt: Prş Oca 22, 2015 12:21 am

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen Zeynepi » Prş Oca 22, 2015 12:38 am

Merhabalar,
Oncelikle formu uzun sure taradim fakat sorularima tam cevap bulamadim. Eger tekrara dusuruyorsam kusura bakmayin.
Ben suan Turkiye\'de Ingilizce Ogretmenligi bolumundeyim fakat lisansimi Almanya\'da tamamlamak istiyorum. Internette inceledigime gore Almanya\'daki ingilizce ogretmenligi bolumu buradakinden oldukca farkliymis. Oncelikle cift anadal sarti kosuyormus. Bu dogru mudur? Eger dogruysa, Turkiye\'de cift anadal icin belli bir not ortalamasi isteniyor. Ornegin; benim suan bulundugum okulda bu sayi 3.50\'dir. Bu durum Almanya icin de gecerli midir? Eger ciftanadal yapmak icin notum yetmiyorsa ogretmenlik bolumune giremiyor muyum? Tam anlayamadim.
Bir de ingilizce ogretmenligi bolumu sadece ingilizce olarak mi geciyor ve egitim bilimlerinin icinde sayiliyor mu?
Onun disinda benim icin onemli olan fakat yine net bir cevap bulamadigim bir diger konu ise almanca hazirlik okuludur. Almanca diline hakim duzeyim baslangic seviyesindedir. Zaten ikinci veya ucuncu bir yabanci dili yurtdisina cikmadan Turkiye\'de ileri duzeye getiremeyecegimi dusundugum icin universite egitimimi Almanya\'da tamamlamak istiyorum. Amma ve lakin suan zaten 2.sinifimi bitirmek uzereyim. Almanya\'da almanca okuduktan ve sinavini gectikten sonra saydirabilecegim dersler isiginda kaldigim yerden devam etme olasiligim var midir? Bir de bu hazirlik kursunun fiyati asagi yukari nedir acaba?
Ve son olarak ortalamanin mutlaka onemi vardir ve okuldan okula gore degisiyordur fakat cok yuksek bir sayi degilse de kabul edecek bir universite bulunabilir mi?
Cok fazla soru sordum fakat benim icin biraz onemli. Internette arastira arastira bu forumu buldum ve sansimi denemek istedim. Sadece bir soruya bile cevap bulabilirsem benim icin kardir :)
Simdiden tesekkurlerimi iletir iyi forumlar dilerim :)

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen nuernberger » Prş Oca 22, 2015 12:53 am

Selam. Ben Turkiye\'de ingilizce ogretmenligini bitirdikten sonra Almanya\'da comenius asistanligi yapmis ve simdi de sifirdan bachelor okumak icin gelmis bir adasinim :)

Cok fazla detay sormussun, tam cevaplari nedir bilmiyorum ama ilk dedigin dogru. Almanyada butun ogretmenler cift bransli mezun oluyor, ama bu bizdeki gibi cift anadal seklinde yapilmiyor. O bolume girdiysen zaten ikinci bransi otomatik olarak aliyorsun. Yalniz soyle bir sey var, mesela Bayern bizim diplomalari hicbir sekilde saymiyor, denklik bile vermiyor. O yuzden Turkiyedeki bir universite egitimine Bayern\'de devam edemezsin sanirim. Diger eyaletleri bilmiyorum ama soyle de bir sey var, bir tanidigim yin Bayern\'de egitim fakultesini bitirdikten sonra NRW\'de calismak isteyince onun da mumkun olmadigini ogrenmis. Sadece denklik vermisler ama calismaya kabul edilmemis. Ama bu yaklasik 20 sene onceymis de, burda her eyalet kendi icinde bir duzene hukuka sahip oldugu icin bu isler biraz karisik. Bir de burdaki egitim fakulterinden mezun olanlar bizdeki kpss gibi iki sinava giriyorlar, staatsexamen. Saniyorum ki ondan dolayi karisiyor isler.

Ben ingilizce ogretmenligi diplomamla Bayern\'de tutunmaya calistim ama dedigim gibi, denklik bile vermiyorlar. Sadece AB universitelerinden mezun olanlara denklik veriyorlar ama onun icin de yine bir yigin dersi sifirdan alman gerekiyor. Yunanistanda ingilizce ogretmenligi bachelor ve masterini tamamlamis, calisma deneyimi olan bir arkadasim 3 yildir denklik icin ugrasiyor, hala bachelor dersleri aliyor. Icerik ayni, kullanilan kitap bile ayni ama yine de zorunlu tutuyorlar demisti. Daha bunun master denkligi var. ama onun avantaji, yunan okullarinda calisabilmesi.

Senin tam olarak aradigin cevabi bilmiyorum, bolumu burda bitirmek mumkun mu, sonrasinda nasil bir surec isliyor bilmiyorum ama egitim fakulteleriyle ilgili bildiklerim bunlar.

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen GK » Prş Oca 22, 2015 12:02 pm

burada egitim fakultelerinde bachelor + master zorunlugugu var tek bildigim bu :)

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen nuernberger » Prş Oca 22, 2015 12:07 pm

GK, hangi eyalet icin soyledin bilmiyorum ama en azindan Bayern\'de oyle bir zorunluluk yok. Eyaletten eyalete degisen bir uygulama olabilir.

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen Karthus » Prş Oca 22, 2015 2:10 pm

Lehramt okuyan arkadasim da bachelor+masteri yapmak zorunda.
RASTAFARI

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen GK » Prş Oca 22, 2015 11:09 pm

yanlis biliyorsun nuernberger senin bildigin buyuk ihtimal eski sistem cunku bachelor sistemine gecildiginden beri ek olarak master yapma zorunlugu var.

Zeynepi
Mesajlar: 2
Kayıt: Prş Oca 22, 2015 12:21 am

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen Zeynepi » Cum Oca 23, 2015 12:01 am

Anladim master konusunu ben de bazi okullar icin duymustum da cok ilgilenmedim zaten master istiyorum. Cift brans olayina aciklik getirilmesi cok iyi oldu :) daha iyi anladim aslinda oldukca iyi bir seymis. Verdiginiz butun bilgiler icin tesekkur ederim :)

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen nuernberger » Cmt Oca 24, 2015 3:25 am

Arkadaslar, hangi eyalet? Burada daha gecen yil ogretmenlik bitirip bu yil ogretmen olarak calismaya baslamis arkadaslarim var. Master falan yapmadilar.

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen GK » Cmt Oca 24, 2015 11:00 am

iyide hangi yil baslamis o arkadaslarin benimde bura dogumlu arkadaslarim var bu yil daha yeni basladilar ama onlarin okudugu zaten eski sisteme goreydi bana okulunun link ini atarmisin nasil oluyomus sadece 6 donemde ogretmenlik bende bi bakiyim belki bayern de farklidir.

edit: eyalet Nrw. bu yukarda bahsettigim insan senin dedigin sistemde okudu fakat suanda bura dogumlu kim varsa cevremizde %80 i ogretmenlik okudugu icin hergun of daha susu var busu var muhabbetlerinden gina geldigi icin yeni sistem boyle diye israr ediyorum.

edit2: okudugum bazi uni sayfalarinda Staatsprufung dan bahsedilmis arkadas bunun sadece diplom da oldugunu soyledi yani bayern eyaletinde hala bazi unilerde demekki bu sistem var bu da zaten simdiki sisteme gore hemen hemen bachelor+master denk geliyor.

ek olarak bana gore lehramt bizim gibi yabanci ogrenciler icin asiri zahmetli boyna referat falan yapiyomussun surekli birseyler hazirlaman lazim okumak isteyen arkadasa basarilar :)

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Yatay gecis ve ingilizce ogretmenligi

Mesaj gönderen Karthus » Cmt Oca 24, 2015 6:33 pm

Bachelor+master olayi 09.2011de cikmis. Arkadasim 2010da girdiginden 1 seneyle yirtmis.
RASTAFARI

Cevapla