Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

3 aylik vize

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
bauen
Mesajlar: 196
Kayıt: Prş Haz 26, 2014 1:27 pm

3 aylik vize

Mesaj gönderen bauen » Çrş Oca 21, 2015 7:44 pm

Kendi tecrubelerimi anlatayim belki faydasi olur arkadaslara. Oncelikle uzun sureli vize icin basvuracaktim fakat is bankasinin sacma isleri yuzunden bloke hesap isi uzadi ve ben de daha fazla ertelememek icin 3 aylik dil kursu yapmaya karar verdim. Eger memnun kalirsam tekrar yaparim bu 3aylik vize isini ve toplamda 6ay gitmis olurum. arada turkiyeye donup tekrar schengen beklemek var tabi ki. Yani 3 ay kurs- turkiyede bekleme suresi (2 hafta) - tekrar 3 aylik kurs seklinde gidilebilir.


Kursa acilen baslamak isteyen cok vakti olmayan arkadaslara 3 aylik vize ile gitmelerini oneririm. Boyle bloke hesap isiyle ugrasmiyorsunuz tek seferde bilmem kac bin euro toplamak biraz zor cunku. Ayrica 2-3 ay gibi garip bekleme sureleri yerine kisa surede vize aliyorsunuz. En gec 10 is gunu icerisinde gelir dendi. 6. is gunu sonunda pasaportum gelmisti ,siz dusunun olayin hizini. Konsolosluk gorusmesi falan yok. Idata isimli araci kuruma belgeleri veriyorsunuz onlar duzenliyorlar, eksik varsa soyluyorlar.Daha sonra konsoloslugun aklina yatmayan bir sey varsa sizi cagiriyor veya ariyor. Beni arayip almancami test ettiler gercekten soyledigim seviyede miyim diye. Cunku bildiginiz gibi baslangic olanlara git ulkende basla once diyorlar.

Neyse ozetle bu da bir secenek aklinizda bulunsun. Sevgiler saygilar :)

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

3 aylik vize

Mesaj gönderen Karthus » Çrş Oca 21, 2015 9:37 pm

Schengen vizesini bildigim kadariyla ust uste alamiyorsun ilk 6 ay icinde 3 ay ,Son 6 ay icinde 3 ay.
RASTAFARI

dozo
Mesajlar: 33
Kayıt: Prş Şub 28, 2013 8:35 pm

3 aylik vize

Mesaj gönderen dozo » Prş Tem 30, 2015 11:27 am

3 aylik kurs vizesi ile 6 ay icinde toplam 90 gun kalinabilir. 6 ay icinde tekrar vizeye basvurulabilinir mi acaba soru isareti. arkadasin dedigi gibi kolay ve hizli bir yontem, hem gidip gorulmus olunur yapilabilinecek birsey mi diye.

Cevapla