Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Krankasse Unbekannt- Okuldan atilma tehlikesi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
sharkdiver1992
Mesajlar: 47
Kayıt: Pzt Eki 29, 2012 2:23 pm

Krankasse Unbekannt- Okuldan atilma tehlikesi

Mesaj gönderen sharkdiver1992 » Cum Ara 26, 2014 1:00 am

Arkadaslar merhaba,

Europa Uni Viadrina\'da okuyorum. Su an Litvanya\'da zorunlu erasmus programini yapmaktayim.

Ben temmuz sonunda Litvanya\'ya gitmeden once Krankassemi degistirmeye karar verdim. Gidip DAK\'dan TK\'ye gectim. Oradaki 60 yaslarindaki amcaya sormustum siz okulu bilgilendiriyo musunuz diye, "evet" demisti (tabi bunu kanitlayabilmem mumkun degil).

Her neyse, ayrildigim sirket agustos ayinda benim universitemi bilgilendiriyor benim o sirketi biraktigim konusunda. (ama benim uyeligim ekime kadar devam edecek, otomatik olarak ekimde TK uyeligine gececegim). Universite de benim Almanya\'daki adresime 20 Agustosta bu konuda tehdit mektubu gonderiyor, 14 gun icinde okulu bilgilendirmezsem gelecek semester icin Ruckmeldung\'umun dondurulacagini, boylece exmatrikule olma tehditinde kalacagimi bildiriyor. Ben Litvanya\'da oldugum icin ve gerizekali Almanlar bu kadar hassas konularda bile e-mail kullanmadigi icin benim haberim olmuyor.

2 gun once ogrendim ki benim Ruckmeldung\'um bloke edilmis. Hemen e-mailler gonderdim ama okul 2 Ocak\'a kadar kapali tabi benim gozume uyku girmiyor.

Umutlu olmak icin sebeplerim :
1- Direkt atildin diyebilirlerdi ama bloke diyorlar, demek ki belki bunu belgeleri gostererek duzeltebilirim
2- Erasmusta okuyan ogrencinin erasmusta oldugunu bilmiyorlar (departmanlar arasi iletisim sorunu) mektup atiyorlar
3- Herseyi gectim, Almanya\'da olsaydim dahi bile bu kadar hayati onem tasiyan bir belgenin bana kisisel olarak imza karsiligi iletilmesi benim insani hakkim, bu mektup yolda kayip da olabilirdi, posta kutumdan kotu niyetli biri ala da bilirdi. Bu konuda kendilerini avukatla tehdit edebilirim.


Sizin dusunceleriniz neler?

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Krankasse Unbekannt- Okuldan atilma tehlikesi

Mesaj gönderen technonur » Cum Ara 26, 2014 1:06 pm

almanyadaki en aptalca uygulamalardan biri bu mektup olayi bende zamaninda tasinmistim ve anmeldungu sansa hemen yaptirmistim 2 hafta sonra mahkemenden mahnung gelmis vs vs tabi hemen arkasindan haciz karari taa ki banka hesabimdan para konulana kadar olayin farkina vardim neyseki tasindigima dair belgeleri gosterdimde butun olayi kurtardim. sende elinde bu olayi ispatlayacak ne var ne yok okula yolla bi sekilde ki erasmus ogrencisi olman bu durumda buyuk avantaj fazla basin agrimaz diye umuyorum. bol sans

sharkdiver1992
Mesajlar: 47
Kayıt: Pzt Eki 29, 2012 2:23 pm

Krankasse Unbekannt- Okuldan atilma tehlikesi

Mesaj gönderen sharkdiver1992 » Cum Ara 26, 2014 2:20 pm

Tesekkur ederim. Ya bu kadar gelismis ve sistematik olmakla ovunen bir ulkenin bu mektup sistemini hayretle izliyorum. Tamam anladik resmi yazismalar mektup yoluyla olmali, ama o zaman da kisisel gelmeli,imzayla eline gectigi teyit edilmeli..Hic olmadi olasiliklari yukseltmek amaciyla bir de e-mail gondersinler ya, bu kadar mi mesguller..Sen tasinmamis dahi olsan postalarin ulasmamasi sikca yasanan bir durum yani, nerden belli belgenin senin eline ulastigi..Anlasilir gibi degil

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Krankasse Unbekannt- Okuldan atilma tehlikesi

Mesaj gönderen GK » Cmt Ara 27, 2014 12:31 am

hic sIkinti yapma suanki durumunu mail ile okula belirtmissin zaten okul acilinca sana kesin donus yaparlar.

bende tk dan cikip at11 durumuna gecince okuldan mail almistim sigortali oldugumu belgelemessem atilicagima dair fakat ben almanyada oldugum icin durumu direkt gidip duzeltmistim ama eramusta oldugun icin sana anlayis gostericeklerini dusunuyorum birde tk ya mail atip sigorta belgeni okulun adresine postalamalarini rica et.

sharkdiver1992
Mesajlar: 47
Kayıt: Pzt Eki 29, 2012 2:23 pm

Krankasse Unbekannt- Okuldan atilma tehlikesi

Mesaj gönderen sharkdiver1992 » Cmt Ara 27, 2014 3:00 am

Tesekkur ederim, insallah Almanya\'ya gitmeye gerek kalmadan cozerim. Eger olur da "Yok biz seni exmatrikule ettik cok gec" falan derlerse yukarida saydigim sebeplerle avukat tutmakla tehdit etmemin bana bir faydasi olur mu? Cok yerde duymusum universiteler avukatlardan korkar cok risk almak istemezler diye...

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Krankasse Unbekannt- Okuldan atilma tehlikesi

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Ara 27, 2014 3:52 am

merak etme oyle demezler, tekrar geri verdiginde kaydin aktive olur. Ayni sekilde ben 3 kez aok yuzunden okuldan exmatrikulation aldim, alismistim artik=).
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

sharkdiver1992
Mesajlar: 47
Kayıt: Pzt Eki 29, 2012 2:23 pm

Krankasse Unbekannt- Okuldan atilma tehlikesi

Mesaj gönderen sharkdiver1992 » Cmt Ara 27, 2014 3:46 pm

Tesekkur ederim Physiker sozlerin sayesinde ailem de derin bir nefes aldi :D Umarim bir aksilik cikmaz. Herkese iyi seneler

Cevapla