Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
izzy
Mesajlar: 622
Kayıt: Çrş Nis 11, 2012 1:01 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen izzy » Pzt Tem 29, 2013 12:06 am

Tamamda almanyadaki ilk gunlerinle ne alakasi var bunun.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen welly275 » Pzt Tem 29, 2013 4:15 am

garanti icin samsung un kendi servisine gonderirsen sorun cikmaz. KVK Genpa gibi distributor firmalara gonderirsen sorun cikabilir. faturayi gormek isterler yalniz. ben almanyadan getirdigim bi telefonda kullanmistim garanti durumunu ve faturayi ibraz edince sorun cikarmadan yaptilar.

ama bu basliga bu mesaj uymamis orasi ayri

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen GK » Çrş Eyl 04, 2013 1:45 pm

almanyadaki ilk gunlerinde telefon alan oldumu acaba diye sordu sanirim ben ole iyi niyetli dusunuo cevap vermistim deneyin bakin oluyo :D

daisy
Mesajlar: 44
Kayıt: Cmt May 11, 2013 11:57 am

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen daisy » Çrş Eyl 04, 2013 3:41 pm

bana d tipi vize verildi, mult
oturma suresi 90gun
anlamadigim 28.08.2013 den 25.11.2013 \' e kadar yaziyor.
benim stajim 28.02.2014 de bitiyor.

almanyaya geldigim gun, burgeramt diye bi ofise gidip kayit oldum anmelde diye bi kagit verdiler.
bu ikametgah basvurusu mu oluyor ayrica degilse,
ayrica onada basvurmam gerekiyor mu ? ve nerden basvurabilirim? tesekkurler simdiden

izzy
Mesajlar: 622
Kayıt: Çrş Nis 11, 2012 1:01 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen izzy » Çrş Eyl 04, 2013 4:34 pm

Evet daisy basligin ne oldugunu algilamamakta israrci, kendisine basarilar dilemekten baska care yok :D

daisy
Mesajlar: 44
Kayıt: Cmt May 11, 2013 11:57 am

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen daisy » Çrş Eyl 04, 2013 4:42 pm

en azindan birilerine faydali olabilecek bisey sordum belkide, sizin yazdiginiz ne ki?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen welly275 » Pzt Tem 28, 2014 11:16 am

oturum alicaksin devami icin. yabancilar subesinden hangi belgeler gerekli ogrenebilirsin.

ikincisi daha uygun bi baslik altinda sorarsan bu sekildeki sorulari, arayanlar daha rahat bulabilir.

ulas36
Mesajlar: 172
Kayıt: Prş Ara 20, 2012 9:20 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen ulas36 » Sal Eki 28, 2014 2:09 am

Havaalanina indikten sonra beni karsilamaya gelicek olan kuzenimi beklemeye basladim.3 saat oldu gelen giden yok ariyorum acmiyo bende valizlerle dustum yola.

TR de b1 seviyesine kadar kurs yapmisdim ama heryerde bi turk oldugu icin onlara sorarak cikardim yolumu.Hava -14 falandi sanirsam valizlerle merdiven in cik baya yorulmustum.Allahdan kalicak yer sorun degildi dedemlerde kalicaktim.Dedemlere gittim baktim kuzen oturuyo siritarak,kanka geldim arabayla seni almaya sen yoktun falan diyo.Icimden biraz kufur ettim.
Neyse sonra dil kursuna kaydoldum 1-2 gun sonra,motivasyonum yuksek baya 4-5 aya Testdafa girip gecerim diye dusunuyorum :) ilk haftalar disko kizlar falan kursu cok aksattim birazda turkiyede boyle ortamlar gormedigimden dolayi almanya gozume baya guzel gelmeye basladi(Gormemis olmak kotu tabi:) )birazda olcusuz para harcadim.Sonra duruldum tabi,dedemler turkiyeden para isteme gir calis burda falan diyolardi.Benim calisma iznim yok´diyorum,herkes kacak calisiyo falan diyolar.Sonra girdik bi hamburgerciye basladik bulasikda calismaya saati 5 eurodan sonra kasaya kadar yukseldim tabi :) . Kursa cok duzenli gidemiyodum calisdigimdan dolayi bi muddet sonra hic gitmemeye basladim :).Hem calisirim hem okurum kafasinda olan arkadaslar varsa,oyle bi dunya yok simdiden onu diyim.Neyse sonra tesdaf vorbereitung kursuna kaydoldum.Calistigimdan dolayi ondanda pek verim alamadim.
Neyse girdik sinava Mundlicher ausdruck haric hepsi guzel gecdi.Haftya sonucu ogrenicem ama kalirim diye bir sonraki tesdaf icin kayit yaptirdim.Insallah gecerim.isden cikiyorum bu hafta..
Bu arada gun icinde hic almanca konusmadigimi farkettim,evde Turk kanallari izleniyo,calistigim yer turk yeri,kreuzbergde oturuyorum cok turkun oldugu biyer.Gerci is yerinde bi zenci var hic susmuyo onun baya faydasi oluyo,iyi cocuk her seyi acikliyo falan.
Kursdayken benim alt kurumda olan israilli bicocuk DSH yi gecmis baya sasirdim.Gecen dukkana geldi seviniyo falan anlatti.Cocuk b2 kursunu yaptiktan sonra birakti kursu alman kiz arkadasi vardi universite okuyan o calistiriyodu cocuga.Kurs yaparken ayni zamanda ogrendiginiz seyleri gun icinde kullanirsaniz ogrenme sureci cok hizlaniyo.Gerci bunlar herkesin bildigi seyler.Kisacasi alman,polon farketmez anadili turkce olmayan bi kiz arkadas,partner falan bulmaya bakin.Benim vardi bi ara az gorusuyoduk ama baya faydasi oluyodu.
Insan calisinca butun hayati is oluyo.Birde is gece isi olunca vampir gibi bi hayati oluyo insanin Baska seye vakit kalmiyo.Bu hafda son haftam isde baya seviniyorum o yuzden.Insallah herkes hedefine ulasir.Bu arada berlinde olan arkadaslar varsa berlinde bi etkinlik falan yapilmiyomu grup uyeleri arasinda?Bi ara vardi boyle bi muhabbet ama olmadi sanirsam.Herkese iyi gunler.

helennpeanuts
Mesajlar: 248
Kayıt: Cum Nis 22, 2011 4:05 am

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen helennpeanuts » Sal Eki 28, 2014 7:58 pm

[quote]welly275 tarafindan yazilan metin:

"shwanz ist zu lang."[/quote]

Gulmekten karnim agridi :D :D :D

Pek de uzak degil aslinda, (Warte)Schlange\'ye yakin Schwanz. Hatta ayni seyi belirtmek icin de kullaniliyorlar da, neyse.

Gercekten kotu bir gun gecirdim, guldurdun beni tesekkur ederim. :D
Lutfen ozel mesaj atmayin.

Bitte keine PNs.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Eki 29, 2014 12:50 am

[quote]ulas36 tarafindan yazilan metin:

Havaalanina indikten sonra beni karsilamaya gelicek olan kuzenimi beklemeye basladim.3 saat oldu gelen giden yok ariyorum acmiyo bende valizlerle dustum yola.
...................[/quote]

hosgeldin
Bulusma icin kendinde birseyler organize edebilirsin. Berlin\'de uyemiz cok.
Asagidaki basliga goz at.

http://deutschstudent.de/forum/viewthre ... post_86403
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen nuernberger » Pzt Ara 08, 2014 9:47 pm

Beni hala hatirlayan var mi bilmiyorum ama sahalara geri dondum. Almanya\'ya geldigimden beri gecen gunlerimi ozet gececegim.

26 Eylul\'de daha once yaklasik 1 yilimi gecirdigim Nurnberg\'e bu kez ogrenci olarak geldim. Gelmeden once "arkadas"larimdan birisiyle anlasip onun odasini kiralamaya karar vermistim ama ucusuma sadece 10 gun kala bir baskasi ayni odaya daha fazla para verdigi icin benden vazgecti, ben evsiz kaldim. Karar kesin oldugu icin yurtlara basvurmamistim, sozunden donunce yine sansimi denemek icin mail attim ama sehirdeki tum yurtlar doluydu.

Geldim, ilk hafta birisinde, ikinci hafta bir baskasinda kaldim. En buyuk avantajim burda arkadaslarimin olmasiydi, yoksa ya hostellere para verecektim - ki aileden para gelmedigi icin onu da veremeyip mecbur geri donecektim - ya da berbat kosullarda bir ev tutacaktim. Aslinda ikinci haftamda bir ev tuttum bir Turk kizin yaninda ama hem kiz hem de ev berbat cikti kontrati imzaladiktan sonra. Ben de en fazla 8 gun dayanabildikten sonra yerime baskasini bulup ciktim, yine arkadasta kalmaya karar verdim ve o arkadasta kasimin 25ine kadar kaldim. O arada wg-gesucht, studentenwg, akliniza ne kadar site gelirse hepsine belki 50den fazla mesaj attim, Facebook gruplarini takip ettim ama gercekten su an icinde bulundugum evi bulmam tam 2 ayimi aldi. Ha yine cok iyi bir ev degil ama en azindan benim, kendi esyalarim vs var.

Sahip oldugum bir baska avantajsa geldikten sadece 1 hafta sonra bir barda is bulmus olmam. Saatte sadece 6 euro (yaziyla ALTI) veriyorlar ama bahsislerle dnegeleniyor, aylik gecimimi saglayabiliyorum. Gerci calismaktan disari cikmayi birakin, odevlere zaman kalmiyor ki para harcayayim. Ama en azindan subat tatili icin Turkiye\'ye gidis donus biletimi alabildim.

Ben daha onceden tanidigim bildigim sehire geldigim halde bu kadar zorluk cekecegimi acikcasi hiiiic beklemiyordum. Belki en zor kisim parasizlik oldu ama onu da atlattim sanirim. Ayni barda calisarak cok rahat gecinebilirim atilmadigim surece.

Neyse, ozet geceyim istedim. Simdi odevlerime donmem lazim. Bu arada okudugum bolum international business bachelor ve ben aslinda zaten ingilizce ogretmenligi bachelor mezunuyum. En son 10 yil once matematik gormustum, o da en karmasik konusu fonksiyonlardi. Burda derse en son gittigimde hoca integral falan anlat-m-iyordu, "zaten biliyorsunuz" diyip dogal sayilardan integrallere kadar geldi zaten 1 ayda. 3 haftadir da derslere gitmiyorumi biraktim coktan. O dersi nasil gececegim, benimle kac sene gelecek, keine ahnung.

Hepinize basarilar!

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Physiker » Prş Nis 16, 2015 2:32 pm

dersleri birakma, anlamasan da git. O derse calis, anliyormus gibi yapip yine de calis bir sekilde gelir.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Ethem
Mesajlar: 64
Kayıt: Pzr Nis 12, 2015 1:52 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Ethem » Cum Nis 17, 2015 9:00 pm

Bu yazin sonlarina dogru ben de bu yaziyi tekrardan editleyecegim insallah :)

zeynoaachen
Mesajlar: 1
Kayıt: Pzr Kas 29, 2015 10:34 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen zeynoaachen » Pzr Kas 29, 2015 10:53 pm

herhalde bu baslikta yazan herkes vatana geri donmustur:D2008 de yazilmis bunlar 2016 girecez.halen kim burda?

Deadly Impact
Mesajlar: 359
Kayıt: Prş Haz 06, 2013 5:09 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Deadly Impact » Prş May 05, 2016 1:38 pm

benim aralik 7. de Almanyada ki ilk gunumun 2 . yil donumu olcak :) zaman ne kadar hizli geciyor

EbruGulErdogan
Mesajlar: 1
Kayıt: Prş Tem 28, 2016 1:28 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen EbruGulErdogan » Pzr Kas 13, 2016 1:45 am

Almanyaya gelme gibi bi dusuncem yok tabi o zamanlar bizim ailenin cocugu almanyada zaten yakin zamanda gidenlerimizde oldu dayi teyze kuzen abi falan neyse ben haril haril universite sinavina hazirlaniyorum iki sene boyunca sosyal hayat 0 staj dershane okul ev arasinda gidip geliyorum derken sinav zamani geldi catti girdik sinav aldip puani falan derken tercihler yapildi kazandim universiteyi kayit icin belgeler hazirlaniyo falan bu sirada almanyadaki kucuk dayim surekli gel buraya diye israr ediyo tabi ben cok netim asla gelmem oraya ne isim var orda diyorum . istanbul aydin universitesine kayit yaptiricam artik kayitlarin bitmesine 3 gun var icimden bisey hadi deme sansini dedi benin kafam hala nasil olsa vize vermezler zaten istedigim puanida alamadim seneye vi daha hazirlanirim kafasindayim biz islemleri yaptik taksime konsolosluga gittim birebir konustuk ama ben nasil panigim ciktik ben hala kesin vize vermocekler diyorum cunku teyzem olsun dayim olsun abim olsun hepsi defalarca basvuru yapti defalarca red geldi hic abartmiyorum onlarin vize macerasi yalkasik 8-9 sene surdu neyse bi gun disardayim babam aradi pasaportun gelmis konsolosluktan dedi bende he tamam falan dedim eve bi gittim 3 aylik vize ben sok tabi nasil verirler falan diyorum annem sevincten agliyo derken saka maka almanya yolcusu olduk o sirada abimde turkiyedeydi dedim onunla donerim neyse abimin izin bitti artik gitme vakti geldi ben yattim uyuyorum hic aklimdan cikmiyo annem basima gelmis sessiz sessiz agliyo uyandim ama gozlerimi hic acmadim onu dinledim yaklasim 2 saat agladi bi abimin basina gidiyo bi benim basima geliyo saat 5 te biz abimle bindik arabaya dustuk yola almanyaya 1 gunde vardik sanirim 3-4 defa mola verdik onlarda 5-10 dakkalik molalar neyse geldik berline bizimkilerin cocugu orda yasiyo. Abim bana berline girer girmez burda hic bisey umdugun gibi olmicak ebru herkes cok farkli kardesim dedi. Geldik beline ...
Ben saniyorum ki bizim onlari turkiyede karsiladigimiz gibi karsilicaklar sanki bayram havasi falan tabi ilk gunun sonunda anladim ki o isler oyle olmuyo. Herkes bi telasta herkes bi monoton
Bizimkiler yeni gittigi icin benj anliyolar tabi ben soktayim bu ne lan niye geldim buraya falan diyorum abim teyzem dayim kuzenimde benimle ayni yoldan gecmisler zaten beni anliyolar. Derken ben kalktim kucuk dayimin yanina geldim hamburga okumak icin cok zorlandim hic abartmiyorum 2 ay boyunca hergun agladim annemi arayip gelicem dedim o bekle ebru sabret ebru derken dil kursuna basladim insamlar buz gibi ruhsuz bin cesit millet var helsi baska yerlerden sinifta tek turkum ingilizce yok mal gibiyim hatta ilk gun hoca bana almanca nasilsin dedi ben benim adim ebru dedim oyle gerilmisim korkuyorum cunku ingilizcede yok bende 0 yani tek tabanca takiliyorum sigara icme oranim artti derken bigun sinifa bi kiz geldi turk lan sandim ki butun almanya benim oldu icimde bi milliyetci patlamasi oldu tanistik ettik derken megersem biz bununla ayni yerde oturuyomusuz ama kursta tanistik
Neyse bu kiz biraz beni rahatlatti derken almanya almanca insanin anasini aglatiyk abi bende yine yerli yersiz aglama krizleri basladi falan dayim istiyo ki ben hemen ogreniyim almancayi onunla bi ton sorun.neyse bigun yine disardayim sigara iciyoz biz bilgeyle kknusurken biri turkmusun dedi evet dedim onumlada muhabbet falan derken oda bizim ordan cikti ayni donemin cocuklariyiz ortak arkadaslar var gidilen yerler ayni derken bi kac cevre yapmaya basladim zaten konusmayi seven bi tipim cat pat almancayla biraz cevre yaptim. Baktim dil ilerlesikce daha rahatliyorum biraz moral oldu bana oyle boyle geldim B1 seviyesine 7 ay olmus geleli. Sonuc olarak hamburg tayim turkiyede daha gitmedim
Iste buda benim hikayem :)

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzr Kas 13, 2016 9:43 pm

EbruGulErdogan,
Yazdigini okumak isterdim ama ne yazik ki hic mi hic noktalama isareti kullanmamissin...
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

psenoglu
Mesajlar: 186
Kayıt: Pzr Ağu 09, 2015 2:31 pm

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen psenoglu » Pzr Kas 13, 2016 10:03 pm

[quote]EbruGulErdogan tarafindan yazilan metin:

Almanyaya gelme gibi bi dusuncem yok tabi o zamanlar bizim ailenin cocugu almanyada zaten yakin zamanda gidenlerimizde oldu dayi teyze kuzen abi falan neyse ben haril haril universite sinavina hazirlaniyorum iki sene boyunca sosyal hayat 0 staj dershane okul ev arasinda gidip geliyorum derken sinav zamani geldi catti girdik sinav aldip puani falan derken tercihler yapildi kazandim universiteyi kayit icin belgeler hazirlaniyo falan bu sirada almanyadaki kucuk dayim surekli gel buraya diye israr ediyo tabi ben cok netim asla gelmem oraya ne isim var orda diyorum . istanbul aydin universitesine kayit yaptiricam artik kayitlarin bitmesine 3 gun var icimden bisey hadi deme sansini dedi benin kafam hala nasil olsa vize vermezler zaten istedigim puanida alamadim seneye vi daha hazirlanirim kafasindayim biz islemleri yaptik taksime konsolosluga gittim birebir konustuk ama ben nasil panigim ciktik ben hala kesin vize vermocekler diyorum cunku teyzem olsun dayim olsun abim olsun hepsi defalarca basvuru yapti defalarca red geldi hic abartmiyorum onlarin vize macerasi yalkasik 8-9 sene surdu neyse bi gun disardayim babam aradi pasaportun gelmis konsolosluktan dedi bende he tamam falan dedim eve bi gittim 3 aylik vize ben sok tabi nasil verirler falan diyorum annem sevincten agliyo derken saka maka almanya yolcusu olduk o sirada abimde turkiyedeydi dedim onunla donerim neyse abimin izin bitti artik gitme vakti geldi ben yattim uyuyorum hic aklimdan cikmiyo annem basima gelmis sessiz sessiz agliyo uyandim ama gozlerimi hic acmadim onu dinledim yaklasim 2 saat agladi bi abimin basina gidiyo bi benim basima geliyo saat 5 te biz abimle bindik arabaya dustuk yola almanyaya 1 gunde vardik sanirim 3-4 defa mola verdik onlarda 5-10 dakkalik molalar neyse geldik berline bizimkilerin cocugu orda yasiyo. Abim bana berline girer girmez burda hic bisey umdugun gibi olmicak ebru herkes cok farkli kardesim dedi. Geldik beline ...
Ben saniyorum ki bizim onlari turkiyede karsiladigimiz gibi karsilicaklar sanki bayram havasi falan tabi ilk gunun sonunda anladim ki o isler oyle olmuyo. Herkes bi telasta herkes bi monoton
Bizimkiler yeni gittigi icin benj anliyolar tabi ben soktayim bu ne lan niye geldim buraya falan diyorum abim teyzem dayim kuzenimde benimle ayni yoldan gecmisler zaten beni anliyolar. Derken ben kalktim kucuk dayimin yanina geldim hamburga okumak icin cok zorlandim hic abartmiyorum 2 ay boyunca hergun agladim annemi arayip gelicem dedim o bekle ebru sabret ebru derken dil kursuna basladim insamlar buz gibi ruhsuz bin cesit millet var helsi baska yerlerden sinifta tek turkum ingilizce yok mal gibiyim hatta ilk gun hoca bana almanca nasilsin dedi ben benim adim ebru dedim oyle gerilmisim korkuyorum cunku ingilizcede yok bende 0 yani tek tabanca takiliyorum sigara icme oranim artti derken bigun sinifa bi kiz geldi turk lan sandim ki butun almanya benim oldu icimde bi milliyetci patlamasi oldu tanistik ettik derken megersem biz bununla ayni yerde oturuyomusuz ama kursta tanistik
Neyse bu kiz biraz beni rahatlatti derken almanya almanca insanin anasini aglatiyk abi bende yine yerli yersiz aglama krizleri basladi falan dayim istiyo ki ben hemen ogreniyim almancayi onunla bi ton sorun.neyse bigun yine disardayim sigara iciyoz biz bilgeyle kknusurken biri turkmusun dedi evet dedim onumlada muhabbet falan derken oda bizim ordan cikti ayni donemin cocuklariyiz ortak arkadaslar var gidilen yerler ayni derken bi kac cevre yapmaya basladim zaten konusmayi seven bi tipim cat pat almancayla biraz cevre yaptim. Baktim dil ilerlesikce daha rahatliyorum biraz moral oldu bana oyle boyle geldim B1 seviyesine 7 ay olmus geleli. Sonuc olarak hamburg tayim turkiyede daha gitmedim
Iste buda benim hikayem :)[/quote]


ya ben size hayret ediyorum. cidden koca metinde noktalama isareti yok nasil bir cesaret almanya\'ya okumaya geliyorsunuz?

Nur19
Mesajlar: 253
Kayıt: Prş Tem 07, 2016 10:27 am

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Nur19 » Pzr Kas 13, 2016 11:27 pm

[quote]psenoglu tarafindan yazilan metin:

[quote]EbruGulErdogan tarafindan yazilan metin:

Almanyaya gelme gibi bi dusuncem yok tabi o zamanlar bizim ailenin cocugu almanyada zaten yakin zamanda gidenlerimizde oldu dayi teyze kuzen abi falan neyse ben haril haril universite sinavina hazirlaniyorum iki sene boyunca sosyal hayat 0 staj dershane okul ev arasinda gidip geliyorum derken sinav zamani geldi catti girdik sinav aldip puani falan derken tercihler yapildi kazandim universiteyi kayit icin belgeler hazirlaniyo falan bu sirada almanyadaki kucuk dayim surekli gel buraya diye israr ediyo tabi ben cok netim asla gelmem oraya ne isim var orda diyorum . istanbul aydin universitesine kayit yaptiricam artik kayitlarin bitmesine 3 gun var icimden bisey hadi deme sansini dedi benin kafam hala nasil olsa vize vermezler zaten istedigim puanida alamadim seneye vi daha hazirlanirim kafasindayim biz islemleri yaptik taksime konsolosluga gittim birebir konustuk ama ben nasil panigim ciktik ben hala kesin vize vermocekler diyorum cunku teyzem olsun dayim olsun abim olsun hepsi defalarca basvuru yapti defalarca red geldi hic abartmiyorum onlarin vize macerasi yalkasik 8-9 sene surdu neyse bi gun disardayim babam aradi pasaportun gelmis konsolosluktan dedi bende he tamam falan dedim eve bi gittim 3 aylik vize ben sok tabi nasil verirler falan diyorum annem sevincten agliyo derken saka maka almanya yolcusu olduk o sirada abimde turkiyedeydi dedim onunla donerim neyse abimin izin bitti artik gitme vakti geldi ben yattim uyuyorum hic aklimdan cikmiyo annem basima gelmis sessiz sessiz agliyo uyandim ama gozlerimi hic acmadim onu dinledim yaklasim 2 saat agladi bi abimin basina gidiyo bi benim basima geliyo saat 5 te biz abimle bindik arabaya dustuk yola almanyaya 1 gunde vardik sanirim 3-4 defa mola verdik onlarda 5-10 dakkalik molalar neyse geldik berline bizimkilerin cocugu orda yasiyo. Abim bana berline girer girmez burda hic bisey umdugun gibi olmicak ebru herkes cok farkli kardesim dedi. Geldik beline ...
Ben saniyorum ki bizim onlari turkiyede karsiladigimiz gibi karsilicaklar sanki bayram havasi falan tabi ilk gunun sonunda anladim ki o isler oyle olmuyo. Herkes bi telasta herkes bi monoton
Bizimkiler yeni gittigi icin benj anliyolar tabi ben soktayim bu ne lan niye geldim buraya falan diyorum abim teyzem dayim kuzenimde benimle ayni yoldan gecmisler zaten beni anliyolar. Derken ben kalktim kucuk dayimin yanina geldim hamburga okumak icin cok zorlandim hic abartmiyorum 2 ay boyunca hergun agladim annemi arayip gelicem dedim o bekle ebru sabret ebru derken dil kursuna basladim insamlar buz gibi ruhsuz bin cesit millet var helsi baska yerlerden sinifta tek turkum ingilizce yok mal gibiyim hatta ilk gun hoca bana almanca nasilsin dedi ben benim adim ebru dedim oyle gerilmisim korkuyorum cunku ingilizcede yok bende 0 yani tek tabanca takiliyorum sigara icme oranim artti derken bigun sinifa bi kiz geldi turk lan sandim ki butun almanya benim oldu icimde bi milliyetci patlamasi oldu tanistik ettik derken megersem biz bununla ayni yerde oturuyomusuz ama kursta tanistik
Neyse bu kiz biraz beni rahatlatti derken almanya almanca insanin anasini aglatiyk abi bende yine yerli yersiz aglama krizleri basladi falan dayim istiyo ki ben hemen ogreniyim almancayi onunla bi ton sorun.neyse bigun yine disardayim sigara iciyoz biz bilgeyle kknusurken biri turkmusun dedi evet dedim onumlada muhabbet falan derken oda bizim ordan cikti ayni donemin cocuklariyiz ortak arkadaslar var gidilen yerler ayni derken bi kac cevre yapmaya basladim zaten konusmayi seven bi tipim cat pat almancayla biraz cevre yaptim. Baktim dil ilerlesikce daha rahatliyorum biraz moral oldu bana oyle boyle geldim B1 seviyesine 7 ay olmus geleli. Sonuc olarak hamburg tayim turkiyede daha gitmedim
Iste buda benim hikayem :)[/quote]


ya ben size hayret ediyorum. cidden koca metinde noktalama isareti yok nasil bir cesaret almanya\'ya okumaya geliyorsunuz?[/quote]

Bence cok guzel hahaha noktalama isareti konulmamis yazilari okumayi cok seviyorum ygs turkcede 40ta 40 yaptim ama bende koymam cogunlukla garip bi zevk veriyo yazmasi da okumasi da. Bu arada yazdigini soluksuz okudum ebru superdi hahahha

ipeksm
Mesajlar: 3
Kayıt: Sal Haz 12, 2018 4:49 pm

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen ipeksm » Sal Haz 12, 2018 4:55 pm

Ben de 10 yıl önce 2008'da Almanya Nürnberg'e gitmiştim. Buradan bazı arkadaşları hatırlıyorum. Hatta bu almanya öğrenci forumlarından tanıştığım hala görüştüğüm çok yakın arkadaşlarım oldu. Kimler kalmış o zamanlardan diye merakımdan girdim. Çok kısa sürede 6 ayda dsh'yı geçmiştim. Ehliyetimi almıştım. 2009'da üniversiteye başladım. 2011'de de bıraktım döndüm. İşçi vizesine bile başvuru hakkım vardı. Şu an TR'de akademisyenim, doktora yapıyorum, üniversitede çalışıyorum.
Keşke dönmeseydim diyorum. Bu postu da o günlere olan özlemimden yazdım. Şimdi o arkadaşlar neler yapıyorlar acaba??

Cevapla