Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya da Yuksek Lisans ve Doktora tezleri icin Burs

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39311
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya da Yuksek Lisans ve Doktora tezleri icin Burs

Mesaj gönderen Physiker » Prş Nis 02, 2015 12:43 pm

Basta Almanya olmak uzere yurt disinda mastir ve doktora yapan ogrencilere burs imkani dogdu. Yurtdisi Turkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi tarafindan yapilan aciklamada yurt disinda yasayan vatandaslarin bulunduklari ulkelerin egitim, kultur ve akademik hayatlarina katilimlarini ve basarilarini desteklemek icin burs verecegi bildirildi.

Bursa ilgi duyan vatandaslarin 7 Kasim - 19 Aralik 2014 tarihleri arasinda http://yvb.ytb.gov.tr internet sitesi uzerinden basvuru yapmasi ve gerekli evraklarin elektronik olarak yuklemeleri istendi. Program kapsaminda yuksek lisans (mastir) tezi, doktora tezi ve doktora sonrasi calismalarin Almanya icin 500 ila bin Euro arasinda bir meblag ile desteklenecegi ifade edildi.

Su bolumlerin basvuruya acildigi bildirildi: Kimlik, Kultur ve Aidiyet Arastirmalari, Egitim Arastirmalari, Ayrimcilik ve Hak Ihlalleri, Goc Arastirmalari, Katilim Arastirmalari, Hukuk Arastirmalari, Akademik ve Entelektuel Durum, Sanat ve Edebiyat Arastirmalari.

Ayrica, hukuk, siyaset, sosyoloji, psikoloji, pedagoji, tarih ve Turkoloji gibi sosyal bilim dallarinda, yurtdisindaki Turk toplumunu ilgilendiren konularda arastirma yapan ustun basarili arastirmacilara da basvurusu imkân saglanacagi aciklandi.

Almanya, Fransa, Hollanda, Belcika, Avusturya, Ingiltere, Italya, Ispanya, Isvec, Isvicre, Finlandiya, Portekiz, Norvec, Danimarka, Irlanda, Malta, Luksemburg, Lihtenstayn, ABD, Kanada ve Avusturalya olmak uzere 21 ulkede ikamet eden vatandaslarimizin basvuru yapabilecegi bildirildi.

@Kaynak: Hurriyet Gazetesi
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com