Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

lisans diplomasini denklik icin basvuran varmi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
serkanak
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal Eki 21, 2014 12:06 am

lisans diplomasini denklik icin basvuran varmi

Mesaj gönderen serkanak » Sal Eki 21, 2014 12:13 am

5 senedir almanyadayim lisans diplomasini nereye denklik ettirecegimi bilmiyorum.bileniniz varmi. sartlari neler hic bir bilgim yok..almancada a2 seviyesindeyim isten gucten basvurmamistim.artik basvurayim diyorumda napacagim onu bilmiyorum diploma denklik onaylatanlar yol gosterebilirmi

Frankfurter
Mesajlar: 205
Kayıt: Prş Ağu 21, 2014 7:50 pm

lisans diplomasini denklik icin basvuran varmi

Mesaj gönderen Frankfurter » Sal Eki 21, 2014 12:26 am

Oncelikle ayni soru icin yanlislikla olsa gerek iki konu acmissin. Bize bulundugun eyaleti ve hangi diplomaya sahip oldugunu soylersen sana yardimci olabiliriz.

serkanak
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal Eki 21, 2014 12:06 am

lisans diplomasini denklik icin basvuran varmi

Mesaj gönderen serkanak » Sal Eki 21, 2014 12:29 am

yeni uye oldugumdan Niedersachsen basligi altina yazayim dedim sonra farkettim yanlis yere actigimi :) ben Niedersachsen eyaletindeyim. beden egitimi ogretmenligi

Frankfurter
Mesajlar: 205
Kayıt: Prş Ağu 21, 2014 7:50 pm

lisans diplomasini denklik icin basvuran varmi

Mesaj gönderen Frankfurter » Sal Eki 21, 2014 12:52 am

Seninle ilgilenen komisyonun adresi ve ilgili formlari bulacagin web sayfasi:
http://www.mk.niedersachsen.de/portal/l ... &_psmand=8

Niedersaechsische Kultusministerium
Referat 35
Postfach 161
30001 Hannover

Oncelikle transkriptine bakip oradan, Almanya\'da oldugu gibi iki brans cikarmaya calisacaklar. Ilk bransin Sport ama ikinci brans cikmazsa, sana verecekleri belge ile birlikte Auflage olarak Niedersachsen\'da bir brans daha Lehramt okuman gerekecek. Buna ilaveten tum dersler ayni degilse Lehramt Sport dersleri de isteyecekler (Bewerbung fur ein hoheres Fachsemester), Hannover, Gottingen, Braunschweig universiteleri kabul de kesin degil. Ayrica beden ogretmenleri icin gerekli fiziksel testleri de gecmen gerekecek. Formlari doldurdugunda yaklasik 200-300 Euro gibi bir para odeyeceksin ve 2-3 ay surer en az cevap. Tum bunlari Almanca\'yi ana dili olarak konusup, yazdigini varsayarak yaziyorum. 1-2 sene Lehramt okuduktan sonra, ortalaman iki bransta da 2,0\'den iyiyse stajyer ogretmenlige (Zweites Staatsexamen) baslayabilirsin. 2 sene boyunca her iki haftada bir mufettisler derslerine girip sana not verecekler ve her ders icin de 8-9 sayfalik pedagojik rapor hazirlaman gerekecek. Bu yogun ve zorlu surec sonunda ortalamana gore bir okula atanabilir, statune gore sozlesmeli ya da memur olarak ogretmenlik yapabilirsin. Basvuruda ayrica tek sansin L-2 (Lehramt an Haupt- und Realschulen).

Cevapla