Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

heidelberg universitesi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
gallery
Mesajlar: 15
Kayıt: Prş Şub 16, 2012 2:50 am

heidelberg universitesi

Mesaj gönderen gallery » Pzt Eki 20, 2014 11:19 pm

Heidelberg Universitesine basvuracak arkadaslara birkac bilgi vermeyi istedim.

1- Heidelberg Universitesi\'nden \'sartli kabul\' almak bir hayli zor diyebilirim, bunun icin basvurup beklemektense daha kolay sartli kabul veren universiteleri tercih edebilir, Almanca sinavlarini verip tekrar Heidelberg Universitesine basvurabilirsiniz.
2 sefer (birinde 0 almanca, digerinde b2 ile) Heidelberg Universitesine basvurmus, red almistim.
Daha sonra DSH-2 ile basvurup 3 hafta icerisinde kabul aldim.

2- Basvururken motivasyon mektubu yazmaniz gercekten onemli rol oynuyor, ben basvurumu motivasyon mektubu olmadan yapmistim, daha sonra evraklarimin ulasip ulasmadigini sordugumda gorevli kisi, evraklarin tam oldugunu fakat motivasyon mektubunu -e-mail olarak da olsa- yollarsam buyuk etki edecegini belirtmisti.

3- Hukuk, Tip gibi girmesi zor bolumlere basvururken Yaz Semesterlarinda her zaman daha cok sansiniz vardir, genelde bu donemde NC ortalamalari 1.5 den 1.8\'e kadar gerileyebilir, tabii bu bilgi subjektif. Yani kesin kabul edileceginizi ya da o donem \'kesinlikle\' NC\'nin dusecegini iddia etmiyorum.

Basvuran/Kabul alan arkadaslara basarilar dilerim, son olarak Heidelberg\'de kalacak yer sorunu \'gercekten\' var oldugundan, okul basvurulariyla beraber kalacak yer aramaya baslamalarini tavsiye ederim.

Dostlukla,

Cevapla