Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Rundfunkbeitrag Odemesi
Rundfunkbeitrag Odemesi
Arkadaslar bilenler eskiden bilir GEZ vardi sonra gecen sene adi degisti Der Rundfunkbeitrag oldu ve her eve zorunluluk getirildi. Tabi bende odemedim cunku tv kullanmiyorum evde.
Okudugum kadari ile Bafog alanlar bundan mhuaf tutuluyor lakin biz yabanci ogrenciler hakkinda bir bilgi bulamadim. Mahnunglar gelmeye basladi ve Inkasso ya verilmek istemiyorum.
Konu hakkinda bilgisi olan biri varsa ve bildiklerini aktarabilirse sevinirim.
Okudugum kadari ile Bafog alanlar bundan mhuaf tutuluyor lakin biz yabanci ogrenciler hakkinda bir bilgi bulamadim. Mahnunglar gelmeye basladi ve Inkasso ya verilmek istemiyorum.
Konu hakkinda bilgisi olan biri varsa ve bildiklerini aktarabilirse sevinirim.
Rundfunkbeitrag Odemesi
evet bafog alanlar muaf ancak yabanci ogrenciler icin herhangi bir muafiyet yok ayrica evinde televizyon olsun olmasin odenmek zorunda eger dersen ki benim evimde televizyon, radyo , cep telefonu, internet yok dersen ve kanitlayabilirsen o zaman gercekten muaf olursun ama hic sanmam bunlardan birinin bile olmadigini
Rundfunkbeitrag Odemesi
o evimde televizyon yok odemicem olayi kalkti artik.
muafiyeti olan kisi gruplari(mesela bafog) haric herkes sabit ucret oduyo. forumda kurtulmak icin bi yoldan bahsetmisti Physiker. sonuc ne oldu hatirlamiyorum belki o sekilde bi sansiniz olabilir bi arastirin.
muafiyeti olan kisi gruplari(mesela bafog) haric herkes sabit ucret oduyo. forumda kurtulmak icin bi yoldan bahsetmisti Physiker. sonuc ne oldu hatirlamiyorum belki o sekilde bi sansiniz olabilir bi arastirin.
-
Rundfunkbeitrag Odemesi
Eger WG icinde yasiyorsaniz ve WG\'de Bafog alan bir ogrenci varsa, onunla ayni evde yasadiginiz icin muaf olabilirsiniz. Aksi takdirde tek basiniza yasiyorsaniz odemek zorundasiniz. Universite ile bu konu hakkinda konusmustum ama malesef odemek zorundasiniz demislerdi.
Lutfen ozel mesaj atmayin.
Bitte keine PNs.
Bitte keine PNs.
Rundfunkbeitrag Odemesi
o mektup 3 kere geliyor ki bana geldi ben odemiyorumda fakat oturdugun yerden ne zaman baska yere tasinirsan tasin odemedigin tum sureyi tak diye ceza olarak yolluyorlar net yani 3 kisi var boyle tanidigim bende bu sIkintiyi yasicam ama bize birsey olmaz mantigiyla devam ediyorum hayirlisi
Rundfunkbeitrag Odemesi
Malesef Tek basina bir evde oturuyorum.
-
Rundfunkbeitrag Odemesi
O zaman odemek durumundasiniz. Uzgunum. Mahnung gelmesini ve sonra dava acilmasini beklerseniz cok daha fazla ucret odemeniz gerekebilir.
Bitte keine PNs.
Bitte keine PNs.
Rundfunkbeitrag Odemesi
Mahunung gelmis zaten bende aldim yirttim ve attim bakalim yarin arayip konusacaz cezali olarak odicez gibi
-
Rundfunkbeitrag Odemesi
Sonucta zararin neresinden donulurse kardir. Dava acmasinlar da, o zaman binlerce Euro odemeniz gerekebilir. =)
Bitte keine PNs.
Bitte keine PNs.
Rundfunkbeitrag Odemesi
3 uyaridan sonra birsey gelmiyo davada acilmiyor ilk etapda dedigim gibi elbet bir gun gelip o odemediginiz aylarin hepsini aliyorlar bi turlu ceza kapiya geliyo yani ben af cikmasini bekliyorum =) tabi bu benim kendi yaptigim bi olay kimseye tavsiye etmiyorum umarim yakinda kalkar bu odeme zorunlulugu.
Rundfunkbeitrag Odemesi
Merhabalar,
Yaklasik 11 aydir Almanyadayim ve her ay sozkonusu vergiyi odemem konusunda talimat aliyorum. Bu ayki talimatta cezadan ve faizden bahsediyordu yanlis anlamadiysam. BAFOG almaya basladim, bunu belirtsem gecmiste biriken borclari odemem gerekir mi?
Tesekkurler.
Yaklasik 11 aydir Almanyadayim ve her ay sozkonusu vergiyi odemem konusunda talimat aliyorum. Bu ayki talimatta cezadan ve faizden bahsediyordu yanlis anlamadiysam. BAFOG almaya basladim, bunu belirtsem gecmiste biriken borclari odemem gerekir mi?
Tesekkurler.
Rundfunkbeitrag Odemesi
bafog alanlar bu islemden muaf tutuluyor odemek zorunda deilsin yalnizca bildirmen lazim.
Rundfunkbeitrag Odemesi
Anladim. Tesekkurler.