Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

master ve ders saydirma

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
fibula
Mesajlar: 3
Kayıt: Cmt Eki 04, 2014 3:20 pm

master ve ders saydirma

Mesaj gönderen fibula » Pzr Eki 12, 2014 9:51 pm

su anda isletmede yuksek lisans yapiyorum. bu sene tezi bitirip seneye tekrardan almanyada bir universiteye master\'a basvurmak istiyorum. benim turkiyede yuksek lisansta aldigim, orada da ayni olan dersleri saydirma sansim var midir? (ozellikle mannheim management)

Frankfurter
Mesajlar: 205
Kayıt: Prş Ağu 21, 2014 7:50 pm

master ve ders saydirma

Mesaj gönderen Frankfurter » Pzr Eki 12, 2014 10:15 pm

Transkriptindeki dersler ile basvurdugun bolumun derslerine bir bakip, uygun gorduklerini basvurudan once ya da sonra saydirmak icin ilgili profesore birebir gorusmeye dilekce ile gitmek gerek. Gorusmeye ve gordugun derslere ve ilgili ders profesorune bagli olarak derslerini saydirma sansin var. Ama kac ders saydirabilirsin, o tamamen yukarida saydigim faktorlere bagli. Alacagin yazili bir cevap ile ogrenci islerine gidip o ders(ler)den muaf olduguna dair tasdik aliyorsun. Master tezine kaydolurken bunu topladigin belgelere ekliyorsun.

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

master ve ders saydirma

Mesaj gönderen GK » Pzt Eki 13, 2014 10:12 am

dersin saati ve iceriginin %70 inin tutmasi lazim bunun icin gidicegin universitedeki bolumun adini + modulhandbuch seklinde google a yazarsan pdf seklinde karsinda cikar ordan derslerin icerigini karsilastirabilirsin turkiyede genelde saatler daha fazla oluyor onemli olan icerigi.
mesela mikro makro pazarlama vs bu tarz uluslararasi olan dersleri banko saydirirsin digerlerini ise prof ile gorusmen gerekiyor tam tamina tutmasa zaten sana orda soru yoneltiyo bakti dersi biliyosun sana yazili bi kagit veriyo dersi tanidigina dair sende onu sinav sistemiyle alakadar olan ogrenci isleri goturup tanitiyorsun.

Cevapla