Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Santa » Sal Eyl 30, 2014 11:36 pm

[quote]_Tayfun_ tarafindan yazilan metin:

Evet arkadaslar okadar ugrastiktan sonra pasaportum bugun 15.30 gibi elime ulasti.

Hala vize bekleyenlere sabir ve basarilar diliyorum :)[/quote]

Tayfun gozun aydin. Yolun acik olsun Berlin\'de:)

Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Santa » Sal Eyl 30, 2014 11:41 pm

[quote]muris01 tarafindan yazilan metin:

Ankara kons. 11 eyluldeydi vize randevum. Bize 4 ekimden once vizeniz cikmaz dediler. Zaten 4-8 ekim arasi bayram oldugu icin kargoyla gelmez. Okul baslangic tarihlerini dikkate almalari gerekmiyor mu konsoloslugun? Yani bizim bir sey dememize gerek yok. Biraz acele edip 1 ekime yetistirmeleri gerekir diye dusunuyorum. Cok zor olmasa gerek.[/quote]

Ben son zamanlarda herkese ayni seyi onerir gibi oldum ama sana da ayni seyi yazicam muris01. Vize basvurunun gittigi yabancilar dairesini ara derim ben. Universitedeki hocana da soyle oradan da arasinlar. \'\'Biz bu ogrenciyi bekliyoruz\'\' desinler. Zor bir sey degil. Sen de arayinca okulun baslama tarihini belirt. \'\'Lutfen hizlandirin\'\' vs. de.

Boyle seylere hic gerek yok sanirdim ama yanilmisim. Arayip durumunu bir de direk aktarmak gerekiyormus. Ben bunu gordum. Tabi yine sen bilirsin muris1

muris01
Mesajlar: 157
Kayıt: Cum May 31, 2013 6:37 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen muris01 » Çrş Eki 01, 2014 1:51 am

Profesor e mail attim aramasini rica ettim ama geri donus yapmadi. Konsoloslugu arasam bir ise yarar mi sence Santa? Ya da Chemnitz yabancilar subesine mail atsam? Acaba Chemnitz e mi geliyor belgelerim yoksa Berlin gibi daha buyuk bir yere mi bilemedim (uni Chemnitz de) Tesekkur ederim tavsiyelerin icin bu arada :)

Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Santa » Çrş Eki 01, 2014 2:09 am

[quote]muris01 tarafindan yazilan metin:

Profesor e mail attim aramasini rica ettim ama geri donus yapmadi. Konsoloslugu arasam bir ise yarar mi sence Santa? Ya da Chemnitz yabancilar subesine mail atsam? Acaba Chemnitz e mi geliyor belgelerim yoksa Berlin gibi daha buyuk bir yere mi bilemedim (uni Chemnitz de) Tesekkur ederim tavsiyelerin icin bu arada :)[/quote]

Biliyorsun konsolosluktan cikiyor basvurun, almanyadaki yabancilar dairesine gonderiliyor karar icin. O yuzden, yanlis bilmiyorsam, konsoloslugun yapabilecegi bir sey yok bu ulusal vizeyle alakali diye biliyorum.

Bence mail atma, ara. Istersen ingilizce konus, istersen almanca konus ama ara. Maili atmak, birinin gorup okumasi, geri donus yapmasi vs. cok uzun is. Ararsan daha iyi olur diye dusunuyorum. Zaten ben de mailler atmistim yabancilar dairesine, donen olmadi. Sonra tam aramaktan bikmisken adam telefonu acti, konustuk.

Unideki prof geri donus yapsaydi iyiydi ya. Belki ona da bastirmalisin ama bu kismi sana kalmis.

Berlin mi Chemnitz mi sorusunu bilemiyorum muris01. Bir arastir istersen internette.

Cok bir aydinlatamadim kusura bakma.

muris01
Mesajlar: 157
Kayıt: Cum May 31, 2013 6:37 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen muris01 » Çrş Eki 01, 2014 2:36 am

Ben bekleyeyim en iyisi 8 ekime kadar, sonra konsoloslugu arayip hani 4 ekimde basiyordunuz vizeyi demek istiyorum PPPP Kafamda deli sorular cidden, simdi ilk gittigimizde sirasiyla
- bloke hesabimizi etkinlestiriyoruz ki para cekebilelim.
- sonra rathaus a gidiyoruz adresimizi kaydediyoruz.
- sonra yabancilar subesine randevu aliyoruz.
- sonra Aok\'a AT 11 belgemizi mi goturuyoruz?
Bir de okula kaydolurken hangi saglik sigortasini gosterecegiz at11 i mi Aok tan aldigimiz belgeyimi?
Bu baslik altina olmadi belki ama aklima gelmisken gitmesin diye siraladim

yalincetingoz
Mesajlar: 25
Kayıt: Cum Şub 21, 2014 6:31 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen yalincetingoz » Çrş Eki 01, 2014 9:23 am

[quote]definegalaxy tarafindan yazilan metin:

Bugun Izmir Alman Konsoloslugu\'nda vize gorusmeme girdim. Kisaca bilmeyen arkadaslar icin ozet geceyim.

Vize gorusmesi olarak saat 8:00 demislerdi. Saat 7:45\'te konsoloslugun onune geldim ve saat 7:55\'te iceriye aldilar.

Giriste duran beyefendi yaklasik 30dk boyunca butun belgelerimi duzenledi, siraya koydu. Evde yaklasik 2 saat boyunca ozenle ayirip siraya dizdigim evraklar karman corman oldu. (: Demek istedigim sadece fotokopileri ver orjinalleri birbirinden ayirin. Siraya koymak icin bir caba sarfetmeyin, zaten orada onlar gereken duzenlemeyi yapiyorlar. 1 evrakimin fotokopisi yoktu, orada ucret karsiliginda fotokopi cekiyorlar. Fotokopi basina 1tl sanirim. Basvuru formunda 1-2 yeri doldurmayi unutmusum, orada kalemle duzeltmemi istedi. Hatta formu orada dolduranlar bile vardi ama siz yine de isinizi saglama alin. Askerlik terhis belgemi de goturmustum ama ihtiyac duymadilar.

Ardindan sira numaram yandi ve gorusmeye girdim. Cok tatli ve guler yuzlu bir bayandi. Evraklarimi aldi, inceledi. Cok fazla soru sormadi, genel olarak havadan sudan muhabbet ettik kendisi islemlerimi hallederken. Dil kursum boyunca nerede kalacagimi ve daha onceden Almanca ogrenip ogrenmedigimi sordu. Su anda Das Akademie\'de A1.1 ogrencisiyim dedigimde hafif suratini eksitti ama negatif bir durum soz konusu olmadi. Sigortami hangi tarihten itibaren baslattigima bakti. Ben Almanya\'da bulunmak istedigim tarihten 1 ay kadar once baslatmistim sigortami. Gayet guzel dedi. Yuksek lisans kabulumum Bremen\'den gelmesine ragmen neden Berlin\'de dil kursu almak istedigimi sordu ama bu sorularin hic birisini bir seylerden suphelendigi icin sormadi. En azindan ben oyle algiladim (: Motivasyon mektubunu kimin yazdigini sordu. Ben de "Turkce olarak ben yazdim ama tercumesini danismanlik hizmeti aldigim sirketten Gurkan Bey yapti." dedim. Gurkan Bey\'in Almancasi baya guzelmis, tebrik ederim dedi. Gurkan Bey\'e selamlar burdan (: CV\'ime bir goz atti ve onaylar gibi kafasini salladi.

Islemleri tamamladiktan sonra "bakalim hakkinda sorusturma gerekecek mi" diyerek masadan kalkti ve arkada ofise bir yerlere gitti. ben daha "ne sorusturmasi yeaaa" demeden, o "merak etme sorusturmadan kastim, bazen mudure hanim gelip vize talebinde bulunanlara kendisi bir kac soru sormak istiyor ama senin durumunda buna ihtiyac yok gibi gozukuyor :)" dedi. Benim durumum ne bilmiyorum ama sonuc olarak sorusturma denen seye gerek kalmadi ve buyuk olasilikla 3 hafta icerisinde pasaportumun elime ulasacagini soyledi.

Ozet olarak cok sakin ve guzel ve icten bir gorusme gecirdim. Bu forumdaki yazarlar neyle karsilasacagini bilmediginden olsa gerek, nedense herkeste bir kaygi soz konusu. Arkadaslar, sadece kendiniz gibi olun. Sorulan sorulara net ve kisa cevaplar verin. Ortama gore, havayi yumusatmak icin 1-2 espiri bile yapilabilir. Kesinlikle rahat olunmali, kimse "poposuna" 2 kilo kokain sokup Almanya\'ya girmeye calismiyor. Illegal bir is yapmiyoruz, butun belgelerimiz, evraklarimiz tam. Kaldi ki deutschstudent ekibi zaten vize gorusmesine kadar en ince detayi dusunup, karsilasabilecegimiz sorulari bizlere oncesinden belirtiyor. Konsoloslukta goreceksiniz, konusmayi bilemeyen adamlara vize veriliyor. Dolayisiyla amaci sadece gidip Almanya\'da egitim almak isteyen birisinin karsisinda kisisel sikintilardan baska hic bir problem olamaz.

Aklima gelenler bu kadar. Sorusu olan cekinmeden sorabilir. Herkese basarilar (:[/quote]


Bugun itibari ile vizem elime ulasti. Cok mutluyum (: 1 Eylulde bas vurmustum, konsolosluktan 30 Eylul\'de aradilar "pasaportunuz hazir" diye. Yani 29 gunde vizem cikmis oldu.

Vizemin hemen yan sayfasinda soyle bir yazi var, henuz Almanca\'m buna yetmiyor. Yardimci olursaniz sevinirim. Yazi el yazisi ile yazildigi icin bazi yerleri cok okunakli degil, okuyabildigim kadarini yaziyorum.

"Erlischt mit Bezug von Leistungen nach dem SGB II oder SGB XII bzw AsylbLG / Beschofhgung an 120 oder 240 halben Tagen im Jahr sowie Auzubung studentischer Nebentoligkeit gestattet"

merve_ruhr
Mesajlar: 9
Kayıt: Çrş Ağu 27, 2014 11:48 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen merve_ruhr » Çrş Eki 01, 2014 6:34 pm

Allah herkese kolaylik versin herkesin islerini kolaylastirir insallah. Benim bugun pasaportum yola cikmis. Bende hikayemi anlatayim sizlere. 2 Eylul\'de randevu icin basvurdum 30 ekim e verdiler.faxlar dilekceler telefonlar neler yaptim sonunda 16 eylul tarihine izmirden randevu alabildim.neyse basvurdum gorusme bekledigimden garip gecti ama her soruya guzel bi cevap vermeye calistim. Bir hafta sonra yabancilar subesiyle gorusmelere basladim. Biraz zor bi zamandi ama sorunumun bilincine vardilar cunku 7 ekimde okulda olmam gerekiyordu.bana evraklarin bize geldiginde oncelik vericez dediler.bugun arkadasimi yabancilar subesine gonderttim evraklarim 24 eylulden beri Almanya\'da demisler neyse ben umitsizlige kapilmistim ki bir mesaj geldi yurtici pasaportumu gonderiyormus...hemen heyecanla izmiri aradim pasaportumun yola ciktigini bildigimi soylemeden vize islemlerimin nasil gectigini ogrenmek istiyorum dedimama sonucu pasaportu alinca ogrenebilirsin sana guzel bir haber vereyim pasaportun yola cikti dedi. Yani arayin arkadaslar surekli hatirlatin kendinizi yabancilar.subesi nekadar.hizli olursa okadar erken alabilirsiniz vizenizi.konsolosluktada aynisini dediler eger yabancilar subesi cvp verirse konsoloslukta bir bilemedin iki gunluk isi oluyor demislerdi....allah bu stresli bekleyiste hepinize sabir versin arkadaslar :-)

okan_zim
Mesajlar: 86
Kayıt: Cmt May 31, 2014 1:22 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen okan_zim » Çrş Eki 01, 2014 11:56 pm

darisi benim basima bende 8 eylulde basvurmustum ins gelir bir an once :)

emrahbil
Mesajlar: 27
Kayıt: Sal Kas 12, 2013 8:54 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen emrahbil » Prş Eki 02, 2014 9:31 am

Mrb
Frankfurt yakin(Hessen) Gießen sehri ile ilgilenen
yabancilar subesi hangisidir?
iletisim bilgilerini nasil bulabilirim?
yardimci olabilecek kimse varmi?
vize islemlerimin akibetini soracagim. sanirim @frankfurter bey (siddik bey) biliyordur? tsk ederim.

warszawa
Mesajlar: 6
Kayıt: Prş Eki 02, 2014 1:11 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen warszawa » Prş Eki 02, 2014 1:24 pm

http://www.mni.thm.de/index.php/resmi-i ... kten-sonra
bu siteye goz atmanizi tavsiye ederim.
giessen sehri icin amaclariniza uygun adresler ve telefon numaralari var

warszawa
Mesajlar: 6
Kayıt: Prş Eki 02, 2014 1:11 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen warszawa » Prş Eki 02, 2014 1:27 pm

Bende giessen e gidecegim kismet olursa. hangi universite ve nerede kalacaksiniz?

emrahbil
Mesajlar: 27
Kayıt: Sal Kas 12, 2013 8:54 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen emrahbil » Prş Eki 02, 2014 1:32 pm

MRb bilgi icin tsk ederim, justus liebig universitat benimki, vize, kabul ne durumdasiniz? yurt icin basvurdum sirada bekliyorum siz ne durumdasiniz?

warszawa
Mesajlar: 6
Kayıt: Prş Eki 02, 2014 1:11 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen warszawa » Prş Eki 02, 2014 2:42 pm

ne guzel..ben A2 almanca dil kursuna justus liebig universitat\'da 17 kasim da baslayacagim kismet olursa. Ailem orda yassiyor onlar la beraber kalacagim insallah .

warszawa
Mesajlar: 6
Kayıt: Prş Eki 02, 2014 1:11 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen warszawa » Prş Eki 02, 2014 2:44 pm

ancak ben vizeye basvurali daha 3 -5 gun oldu ,anlasilan biraz bekleyecegim

warszawa
Mesajlar: 6
Kayıt: Prş Eki 02, 2014 1:11 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen warszawa » Prş Eki 02, 2014 3:01 pm

sufi61@gmail.com dan bana ulasablirsniz..buraya tlfn numarasi birakamam :D

turay1996
Mesajlar: 182
Kayıt: Pzt Şub 10, 2014 10:35 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen turay1996 » Prş Eki 02, 2014 4:06 pm

herkese selamlar tekrardan. bugunku gorusmemi bende yaziyim. cok mutsuzum cok kotu bir gorusmeydi bu kadar olucagini sanmiyordum ama gercekten igrenc otesiydi. 8 deki randevuma 7.45te gittim 8 de acildi ve adim okundu iceri alindim, onumdeki kisinin kagitlarini duzenliyordu danismada oturan kisi. bana direk 001\'i verdi ve otur gise 2 ye dedi. bende oturdum cok guler yuzlu bir hanimefendi vardi karsimda. cok sevinmistim. bana bu kadar evragi napicam ben diyip hepsini teker teker cikattirip icinden ne ikametgahimi aldi, ne nufus kayit orneginini nede hesap cuzdanlarini. motivasyon mektubunuda almadi ben soyledim bunu alicakmisiniz diye evet dedi ve film koptu. hemen cv\'min nerde oldugunu sordu bende motivasyon mektubunun icinde dedim.
- Hayir olmaz boyle bir sey idata bunu ayri ayri soyluyor. dedi ve terslikler devam etti. sonrasinda bana neden almanya, neden berlin, ust uste sorular sordu sakince hepsine cevap verdim o kadar detaya indi ki arada sirada bir takildim. bloke hesabima bakti ve bu parayla nasil gecinicegimi sordu bende hem bu hesap hemde ailem yardim edicek dedim. ailenin neyi var dedi. bende verdim bankadan aldigim dekontu filan.
- Bu olmaz 1 aylik dedi ben en az 1 yillik istiyorum dedi. Gecinemezsin keske bloke hesap yerine garantorluk yapsaydin dedi. ben sok oldum.
Sonrasinda duisburgtan aldigim kabulu gordu ve bunun dil kursu oldugunu bana bir sartli kabul vermediklerini soyledi. bende dikkatli incelerseniz gorursunuz dedim. AA evet oyleymis dedi. sordu sordu sordu ben soguk terler attim ustune ustluk hem ingilizce hem almanca sordu heyecandan dilim takildi. ingilizce konusamadim almanca cat cut bildigimi gosterebildim. En sonunda her sey tamam filan derken bir kagit verip Cv\'min eksik oldugunu carsamba gunu tekrardan gelmemi soyleyip beni yolladi. Kotu gecicegini biliyordum ama bu kadar olucagini sanmiyordum. Carsamba bidaha gidicem CV\'mi verip bakalim bana nasil bir red veya onay vericekler. Herkese basarilar

besim57
Mesajlar: 54
Kayıt: Cmt Haz 14, 2014 6:33 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen besim57 » Prş Eki 02, 2014 5:33 pm

Turay oncelikle gecmis olsun.Zor bir gorusme atlatmissin.Olaya su yonden bak bence orda calisan kisiler sadece almanyaya evraklari ileten memur ve bana kalirsa vizede hicbir etkileri yok gibi.Bende bundan yaklasik 10 gun once vize gorusmesine girdim Istanbuldan,acikcasi banada birkac soru sormustu.Oyle klasik beklenen sorulardan hatta ben cevaplarken oyle uzun uzun cevap verdirmedi bile gecistirmisti.Bence soru sormak icin sormustu yani.Gorevli tum evraklari incelerken hepsinin teker teker ne oldugunu aciklamistim.Fazlada bisey bilmiyordu acikcasi,ve bendede tapulari geri vermisti.Zaten bloke var diger hicbirseye gerek yok falan dedi .Babamin 6 aylik hesap dokumu vardi tek hadi bunuda aliyim bari dedi.Sordugu sorulari aslinda benim vermek istedigim cevabi kendisi vermisti hep kisaca.Tabi calisan memur cok onemli bana ingilizcemi sordu su seviye dedim tamam dedi cok iyi desem onuda yazardi acikcasi ama ben neyse onu soyledim.Benden askerlik tecil,nufus kayit ornegi,sicil kaydi falan hepsini aldi ben onlari almancayada cevirtmistim.Genelde almiyolarmis.Dedigim gibi memurun kafasina ne eserse o sekil isliyor prosedur.Zor bir gorusme olmus ama memur sacmalamis senden kaynaklanan bisey yok bence.Vize bekleyenler insallah olumlu sonuc alir herkese sabirlar :)

okan_zim
Mesajlar: 86
Kayıt: Cmt May 31, 2014 1:22 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen okan_zim » Prş Eki 02, 2014 6:38 pm

bugun itibariyle pasaportum kargoya verilmis ve vizem onaylanmis :D :D

turay1996
Mesajlar: 182
Kayıt: Pzt Şub 10, 2014 10:35 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen turay1996 » Cum Eki 03, 2014 2:00 am

Valla giren herkese allah sabir versin derim tesekkurler besim bakalim ben de deigin gibi dusunuyorum carsamha bidaha giricem insallah olumlu sonuc alirim

warszawa
Mesajlar: 6
Kayıt: Prş Eki 02, 2014 1:11 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen warszawa » Cum Eki 03, 2014 2:25 am

Ankaradan basvuranlar icin..ankara alman buyuk elciligi sayfasina goz attigimda bu metin ile karsilasdim.

(Almanya Federal Cumhuriyeti Buyukelciligi asagidaki hususlarda gelen e-postalara cevap verilmesinin mumkun olmadigini duyurur:
- Vize konularina iliskin sorular
- Internet sayfamizda ve linklerde yazan bilgilere dair sorular).

Acaba ayni sey diger Alman konsolosluklari icinde gecerli mi.
gonderdigmiz e-maillere cevap gelmeyisi bundan mi?

Kilitli