Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya da Doktorluk

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
dr_hasan
Mesajlar: 3
Kayıt: Cmt Eyl 27, 2014 10:00 pm

Almanya da Doktorluk

Mesaj gönderen dr_hasan » Cmt Eyl 27, 2014 10:25 pm

Oncelikle boyle bir site kurdugunuz icin tesekkur ederim. Maalesef bu siteyi biraz gec kesfettim ve daha once bu tip bir kac forum sitesinde bilgileri okudum ve sorular da sordum fakat pek tatmin edici cevaplar alamadim. Umarim burda bana yardimci olursunuz.

Gelecek sene TIP egitimimi tamamliyorum ve amacim Almanya da doktor olarak calismak. Anladigim kadariyla Almanya da bayagi bir doktor acigi var ve doktorlara bayagi bir kolaylik saglaniyor.

Almancam hic yok, almanca kursuna Almanya da gidebilirmiyim yoksa B2 ye kadar Turkiye de ogrenmek zorundamiyim? Sayet Almanya da yapabilirsem ne tur bir vizeye basvuru yapmam gerekiyor. Dil kursu vizesinemi? Dil kursu vizesi icin hangi evraklar istenecek benden?

Denklik icin herhangi bir basvuru yapmamiz gerekiyormu? Gerekiyorsa nereye yapiliyor? Hangi evraklar ve hangi sartlar isteniyor?

Sayet daha onceden sitede boyle bir baslik acildiysa(arastirdim ama bulamadim) direk link atabilirseniz cok sevinirim.

hasukdeutch
Mesajlar: 33
Kayıt: Pzr Ağu 17, 2014 3:27 pm

Almanya da Doktorluk

Mesaj gönderen hasukdeutch » Pzr Eyl 28, 2014 12:57 am

Sorularinizin hepsi bende yok ama oldugu kadar anlatayim; cok yakin bir akrabam bitirdi ege uni. Tipi ve almanyaya gidip birkac yil okuyop orda kaldi 15 yildir orda yasiyor . O da burdan 0 almanca ile gitmisti sanirim orda ogrendi. Birde eger fikrimi sorarsaniz turkiyede doktor olmak avrupada doktor olmaktan cok daha iyidir :) neden demeyin sahsi fikrim

Frankfurter
Mesajlar: 205
Kayıt: Prş Ağu 21, 2014 7:50 pm

Almanya da Doktorluk

Mesaj gönderen Frankfurter » Pzr Eyl 28, 2014 7:18 am

Selamlar Doktor Bey,

sizin icin gecerli yasa 18c AufenthG\'dir. Bu yasaya gore Almanya\'ya 6 ayligina is bulmak amaciyla gelebilirsiniz. Is buldugunuz taktirde is ajansindan izin alip calisabilirsiniz. Bu izin 3 sene sonra suresiz oturuma, 5 sene sonra da Alman Vatandasligi\'na gecmenize hak tanir.

Almanya\'da calismak icin B2 dil belgesine ihtiyaciniz var, bunu Turkiye\'de Goethe Institut\'dan alip, vizeye oyle basvurursaniz sizin icin daha kolay olur.

Evraklarin taninmasi icin her eyaletin kendi diploma tanima merkezi bulunmaktadir. bu ornegin Hessen\'de Landesaerztekammer Hessen\'dir. Evraklarinizin yeminli tercumeleriyle ilgili formlari doldurup basvuru yapiyorsunuz. 4-6 ay arasinda cevap geliyor.

Tekrar edeyim: Sizin durumunuz icin dil kursu vizesini tavsiye etmiyorum. Tum belgeleri tamamladiktan ve daha Turkiye\'deyken hastanelerle iletisime gectikten sonra zaten sozlesmeniz hazir olarak Almanya\'ya geleceksiniz.

Surekli bu islerle ugrastigim icin biliyorum: Almanya\'ya gelebilir ve burada calisabilirsiniz. Hatta isiniz bile hazir.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Almanya da Doktorluk

Mesaj gönderen welly275 » Pzr Eyl 28, 2014 12:10 pm

asagidaki linkte hangi sehirde hangi kurumlarin bu denklik icin yetkili oldugu, gerekli belgeler vs hersey anlatilmis. ingilizce versiyonu var

http://www.anerkennung-in-deutschland.d ... en/berater

dr_hasan
Mesajlar: 3
Kayıt: Cmt Eyl 27, 2014 10:00 pm

Almanya da Doktorluk

Mesaj gönderen dr_hasan » Pzr Eyl 28, 2014 1:01 pm

cok tesekkur ederim oncelikle. Maalesef kaldigim yerde Goethe Instiut yok, bir kac almanca kursu var onlar da A2 kursu bile acmiyorlar. Bu durumda ilk olarak dil kursu amacli gidersem ne tur bir vizeye basvuru yapmam gerekiyor ve neler gerekiyor?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Almanya da Doktorluk

Mesaj gönderen welly275 » Pzr Eyl 28, 2014 1:27 pm

almanyada doktor olarak calismak icin approbation alman gerek. onsuz almanyada doktor olarak calisamazsin. bunun icin de almanca isteniyo. sen sadece dil kursu amacli gelirsen sonrasinda turkiyeye donup tekrar is arama amacli Frankfurter in dedigi amacli vizeye basvurman lazim.

bastan bu vizeye basvurman durumunda vize alamayabilirsin. cunku kagit uzerinde almanyada calisma hakki veren belgen yok, almancan da yok. bence formaliteyi bastan halledersen daha rahat daha stressiz bi surec gecirirsin. bunlar tabi benim kanaatim. vize alabilirsin de belki orasi belli olmaz.

almanada pratisyen hekimlik var m bilmiyorum. onu da arastirmani tavsiye ederim.

son olarak da turkiyedeki sisteme donuk konusayim. benim bildigim tip egitiminden sonra saglik bakanligindan alinan belge var, diploma mi bilmiyorum adi. o da belli bi aktif hizmetten sonra veriliyo diye biliyorum. en azindan tiptan mezun olan arkadasim calismadan bunu vermiyolar demisti. bu belge olmadan almanyada denklige basvurabilir misin bilemem. cunku gerekli belgeler arasinda kendi ulkende sana doktorluk yapma hakki veren belge de isteniyo

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39509
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya da Doktorluk

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Eyl 29, 2014 12:00 am

Aslinda cok basit bir islem:

Asagidaki linkte basvuru bilgileri ve formlari ve dilekceler var, onlari doldurup ornegin NRW eyaleti icin approbation basvurusu yapabilirsin. Hangi evraklar istenilmis onlar da var liste olarak:
http://www.brd.nrw.de/gesundheit_sozia ... _neu-_.pdf

Buraya B2 disinda istenilen evraklari eksiksiz bir sekilde yollarsan sana bir approbation raporu sunuyorlar. Bu raporda da B2 belgesini istiyorlar. Bu raporu aldiktan sonra herhangi bir kursta B2 ye kadar dil kursu kaydini yaptiracaksin ve kursun donemi kadar maddi ihtiyaclarini nasil karsilayacagini kanitlamak icin bir bloke hesap acacaksin. Bloke hesabin ne oldugu sitede anlatiliyor, ordan arastirabilirsin. Bloke hesap + Bezirksregierung dan gelen rapor + b2 ye kadar dil kursu kayit belgesiyle vize basvurunu yapacaksin.

B2 yi de bitirdikten sonra approbation islemlerini tamamlayacaksin ayni yerde ve tavsiyem ilk olarak uni kliniklere basvurunu yap, su anda ozellikle leipzig ve rostock tarafinda bir cok doktor araniyor uni kliniklerde.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

hamzahan
Mesajlar: 16
Kayıt: Pzr Eyl 28, 2014 11:33 pm

Almanya da Doktorluk

Mesaj gönderen hamzahan » Pzt Eyl 29, 2014 12:05 am

Doktorlar icin ayri kurslarda var medizin schule felan. Yaklasik on a yakin libyali doktor tanidigim var basta normal bir kursa gidiyorlar dahasonra doktorlar icin olana.
Insallah yardimci olur. Bi arastir

dr_hasan
Mesajlar: 3
Kayıt: Cmt Eyl 27, 2014 10:00 pm

Almanya da Doktorluk

Mesaj gönderen dr_hasan » Sal Eyl 30, 2014 9:38 am

hepinize gercekten cok tesekkur cevaplariniz icin, sagolasiniz.

Cevapla