Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

HAW-Hamburg

Hamburg eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
egulsoylu
Mesajlar: 10
Kayıt: Prş Eyl 25, 2014 4:16 pm

HAW-Hamburg

Mesaj gönderen egulsoylu » Prş Eyl 25, 2014 6:12 pm

Su anda 12. sinifi okuyorum ve lisans egitimini Almanya\'da almak istiyorum. Uc haftadir bu konuda arastirma yapiyorum ama bazi konularda kafamda soru isareti var.

HAW-Hamburg\'ta Information Engineering lisans programi cok ilgimi cekti. Fakat HAW-Hamburg hakkinda yeterince bilgiye ulasabildigimi dusunmuyorum. zeit.de\'nin Ranking List\'ini inceledim ama sizin de HAW-Hamburg hakkinda goruslerinizi merak ediyorum.

Okumayi dusundugum programin son basvuru tarihi bu yil 15 Temmuzdu. Eger son basvuru tarihi onumuzdeki yil da 15 Temmuz olursa programa basvurmak icin yeterince zamanimin kalmayacagindan endiseliyim. Cunku girecegim son LYS\'nin tarihi 21 Haziran. Bu tarihten itibaren LYS sonucunu almam, uni-assist\'e basvurup Vorpruefungsdokumentation almam ve HAW-Hamburg\'a basvurmam icin 30 gunden az zamanim kalacak. Programa zamaninda basvurmam icin yapabilecegim bir sey var mi? Bu soruyu hem HAW-Hamburg\'a hem de uni-assist\'e sormama ragmen iletisime gecen herkese gonderildigini tahmin ettigim ve genel bilgiler iceren yanitlar aldim.

turay1996
Mesajlar: 182
Kayıt: Pzt Şub 10, 2014 10:35 pm

HAW-Hamburg

Mesaj gönderen turay1996 » Cum Eyl 26, 2014 1:09 am

Selamlar oncelikle. Bu sene bende 12.sinifi bitirdim ve bu sorularin cevaplarini aramakla cok ugrastim. Bildiklerimi yaziyorum. Universite hakkinda bir bilgim yok ama diger sorularin hakkinda bir iki bilgim var. Gecen somestr tatilinde Berlinde bulundum ve sordugun soru hakkinda universiteye ayrica uni-assist\'e sordum sorularimi. Verdikleri cevap suydu genellikle tarihler pek degismiyor 15 temmuzsa en fazla ya 1 ya 2 hafta ileri veya geri atar. LYS sonucunun gelmesi 15 temmuzdan kesinlikle sonra oluyor ki bu sene de baya sonra geldi 15 Temmuzdan. Yapabilecegin bir sey olucagini sanmiyorum diger somestr\'a yetisebilirsin ne yaparsak yapalim 1 somestr yaniyor OSYM yuzunden.

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

HAW-Hamburg

Mesaj gönderen eren_f2007 » Cum Eyl 26, 2014 5:44 am

Eger ilk semester direk uniye baslamak istemiyorsaniz , sartli kabul veren unilerde bu tarihler pek onemli degil , bu raya geldikten sonra sinavi gecip istediginiz uniye basvurursunuz.

HAW ye gelince, sebebini anlayamadigim bir sekilde Hamburgda unu var bu okulun. Bir Fachhochschule olmasina ragmen , hamburgda en cok tercih edilen bolum, bachelor bolumlerinin bile cogunda ingilizce de istiyorlar.

Cevapla