Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Oturum Alma Islemleri

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen welly275 » Pzt Eyl 08, 2014 7:49 pm

tam kesin bilgim yok ama panik yapicak bisey yok. biraz ugrastirabilirler cunku dosyan vize basvurusunda gosterdigin sehirde, ya ordakinden basvur derler ki mantiksiz geliyo bana ya da dosyani ordan yeni sehre aktarabilirler ya da en kotu durumda ki en kotu durum diyorum altini cizeyim tekrar, gecici bi yer bulursun 1 aylik falan oturumunu alir diger sehre gecersin. bunun cozumu almanyaya gelmeden olmaz. sen atla ucaga gel, biraz nefes al 1-2 gun yerles, sonra git yabancilar subesine gorus. almanca ya da ingilizce bilmiyosan yanina bi tanidik al derim.

stolpert
Mesajlar: 61
Kayıt: Pzt Haz 16, 2014 6:04 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen stolpert » Sal Eyl 09, 2014 1:53 am

Benim de bir sorum olacak, yeri burasi sanirim;

DSH\'yi Aralikta verecegim, okuyacagim bolum sadece kis doneminde kabul aliyor, yani iki somestr kadar beklemem lazim. 18 ayi doldurmadim henuz, oturumumu uzatirlar mi, yoksa Turkiye\'ye donup yeniden basvurmami mi isterler?

lorddahaka
Mesajlar: 40
Kayıt: Sal Nis 15, 2014 7:18 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen lorddahaka » Prş Eyl 11, 2014 1:51 am

[quote]stolpert tarafindan yazilan metin:

Benim de bir sorum olacak, yeri burasi sanirim;

DSH\'yi Aralikta verecegim, okuyacagim bolum sadece kis doneminde kabul aliyor, yani iki somestr kadar beklemem lazim. 18 ayi doldurmadim henuz, oturumumu uzatirlar mi, yoksa Turkiye\'ye donup yeniden basvurmami mi isterler?[/quote]

Ben de ayni durumdayim bir nevi ve bu sorunun cevabini ogrenmek istiyorum. Sorun olur mu acaba oturum uzatmak?

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen GK » Prş Eyl 11, 2014 12:14 pm

oturumunuzu yaz donemine kadar uzatirlar yaz donemide 1 donemlik formaliteden baska bi bolume kayit olursunuz baska bi alternatif yok.

bu arada turkiyeye gidip bidaha vize falan alma olayi gibi bi durum yok :)

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen nuernberger » Pzt Eyl 15, 2014 5:12 pm

Kardeslerim, yedigim kaziktan sonra zaten duzgun olmayan kafam hepten uctu. Bu yuzden bu konu daha once konusulmussa bitte mazur gorun.

Birkac ay oncesinden bir "arkadas"la onun odasini kiralamamk icin anlasmistim. Vize basvuru formuna da kalacak yer icin oranin adresini verdim. Hatta vize gorusmesinde kadin bana israrla "o arkadasin kim, neden onun evinde kalacaksin, nerden tanisiyorsunuz" vs gibi sorular sorup bunlarla ilgili notlar almisti.

Simdi afedersiniz o serefsiz "arkadas" ayni odaya bir baskasi daha fazla para verdigi icin odayi bana vermekten vazgecti. Ben de dimdizlak kaldim ortada. Hicbir yurtta bos oda yok, kiralik evlere basvurdugumda birebir gorusmek istiyorlar. Yani kisacasi, oraya gitmeden ev bulmam imkansiz. Gidince de 3-5-10-20 gun ne kadar gerekirse arkadaslarimda kalip o sirada ev arayacagim.

Yalniz onemli nokta su ki, ben o odanin adresini yazmistim forma. Simdi Almanya\'ya gider gitmez belediyeye gidip basvurunca ne yapmaliyim? Yine ayni adresi mi vermeliyim? Ama orayla artik benim hicbir ilgim alakam yok, ne olacak bu durumda? Benden kalici bir adres istiyorlar miydi? Nasil oluyordu? Eger kalici adres istiyorlarsa henuz oyle bir adresim olmayacak gittigimde. Sizce ne yapmaliyim?

Daha once orada oturum izni aldigim icin bu islemleri yaptim aslinda, ama kira kontratim falan hep gitmeden once elimde oldugu icin gidince tertemiz butun belgeleri verip aninda oturuma da basvurmustum kucucuk bir kasabada oldugum icin. Simdi hem oraya gorece daha buyuk bir yerde olacagim, hem de unuttum hangi islemleri nasil yaptigimi. Hepsinden onemlisi de su an icinde bulundugum durum cok daha farkli, berbat bir sey.

Frankfurter
Mesajlar: 205
Kayıt: Prş Ağu 21, 2014 7:50 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen Frankfurter » Pzt Eyl 15, 2014 5:27 pm

Oncelikle yasadiklarindan dolayi duydugum uzuntuyu belirteyim. Sana tavsiyem bir hostel veya Jugendherberge ile daha Almanya\'ya ayak basmadan 1 ayligina anlasip, adresini orasi olarak gostermen. Yabancilar polisinde kalici adres diye bir diretme soz konusu degil ilk aylarda. Belediyeye gidip ayarladigin hostel veya Jugendherberge adresi uzerine Meldebescheinigung alicaksin islemlerini yaptirmak icin. Kalici adresine ulastigin zaman da ilk verdigin adres icin ve hostel/Jugendherberge icin Nachsendeantrag yapip belgelerinin kalici adresi iletilmesini saglayacaksin.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen nuernberger » Pzt Eyl 15, 2014 5:34 pm

Tesekkur ederim. Peki bu islemi hostelle falan degil de baska bir arkadasimla yapsam olmaz mi? Yani kalabilecegim arkadaslarim var. Ilk etapta onlardan birisinde kalacagimi soyleyip, onun adresini versem mesela?

Hatta aslinda o odanin adresiyle ayni adreste bir arkadasim var. Yani mesela soyle, o odanin adresi Berlinerstr. 59 olsun. Bu adrese gelince bir Vorhaus bir de Ruckgebaude var. Benim oda ondeki binada olacakti ama arka binada da arkadasim var ve ben sanirim ilk gidince 3-5 gun onda kalacagim.

Bu durumda acaba adresi hic degistirmesem, direkt o arkadasimda kalacakmisim gibi mi gostersem? Kira kontrati falan isterler mi bir de?

Bu secenek hic olmazsa eger, hosteller bu ise sicak bakar mi? Gidecegim sehir Nurnberg, oyle buyuk bir yer olmadigindan hostel falan da cok yok.

Frankfurter
Mesajlar: 205
Kayıt: Prş Ağu 21, 2014 7:50 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen Frankfurter » Pzt Eyl 15, 2014 5:44 pm

Sana yardim edecek baska arkadaslarin varsa bu da isini gorur. Kira kontratini buyuk sehirlerin sabikali mahalleleri disindaki yerlerde istemezler. Adresini soylemen yeterli. Hostel bu konuda problem yapmaz, parasini pesin alacagi icin.

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen technonur » Pzt Eyl 15, 2014 5:53 pm

kira kontratina falan bakmiyorlar onemli olan sey sadece eve gelecek mektuplari vs senin teslim alabilmen birde inandirici olsun yani bir evde 2-3 kisi kalabilir ok ama bir yurt odasinda 5 kisinin adresi verildiyse problem cikabilir :) aksi taktirde o kadar cok kontrol etmiyorlar yani tanidigin birine dahi desen adres olarak senin adresi vericem mektup gelirse yolla bana olay bu :)

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen nuernberger » Pzt Eyl 15, 2014 5:57 pm

Tekrar tesekkurler ikinize de.

Peki mektup isine gelince, diyelim ki o Berlinerstr. 59\'daki arkadasin ismi Hans Muller. Ben belediyeye onun adresini verince mektuplarin bana ulasabilmesi icin ne yapmak lazim? Posta kutusuna benim ismimi yazamaz kendisi, yoksa kendi ev sahibiyle sorun yasar. O zaman beleyiyeye "Benim adresim bu ama posta kutusu ismim Muller olarak gecmeli" mi demeliyim? Oyle bir seyler okumustum sanki.

Frankfurter
Mesajlar: 205
Kayıt: Prş Ağu 21, 2014 7:50 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen Frankfurter » Pzt Eyl 15, 2014 6:47 pm

Ev sahibiyle sorun yasamaz. Soyismini posta kutusuna yapistir yeter. Sonucta gecici sureyle kaliyorsun orada. Cok zorda kalirsan provisorische Adresse olarak ilgili kisiyi yazabilirsin. Ama tekrar ediyom birkac haftaligina senin soyismini posta kutusuna yapistirmak hic kimseye bir kulfet ya da sorun yaratmaz.

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen technonur » Pzt Eyl 15, 2014 9:12 pm

[quote]nuernberger tarafindan yazilan metin:

Tekrar tesekkurler ikinize de.

Peki mektup isine gelince, diyelim ki o Berlinerstr. 59\'daki arkadasin ismi Hans Muller. Ben belediyeye onun adresini verince mektuplarin bana ulasabilmesi icin ne yapmak lazim? Posta kutusuna benim ismimi yazamaz kendisi, yoksa kendi ev sahibiyle sorun yasar. O zaman beleyiyeye "Benim adresim bu ama posta kutusu ismim Muller olarak gecmeli" mi demeliyim? Oyle bir seyler okumustum sanki.[/quote]

c/o olarak yaziyorlar alici adresi olarak ama auslaenderbehordeye boyle birsey dersen killanirlar ev sahibi ile sorun yasara gelince posta kutusundan sorun yasayacagini sanmiyorum ama eger ev sahibiyle kontagi varsa durumdan kisaca bahsedebilir anlayisla karsilayacagini dusunuyorum.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen nuernberger » Sal Eyl 30, 2014 5:21 pm

einwohneramt\'a anmeldung\'umu yaptirdim, sirada oturum icin termin almak var ama okulun sitesinde yazdigina gore proof of financial standing yani finansal bir kanit gormek istiyorlar. e bende daha hicbir sey yok? bankada 2500 eurom var, onun disinda oturumu aldiktan sonra ancak bir ise girebilecegim - bulursam. ne olacak bu durumda?

edit: amaan ben garantoru tamamen unutmusum. o yeterlidir dimi?

Frankfurter
Mesajlar: 205
Kayıt: Prş Ağu 21, 2014 7:50 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen Frankfurter » Sal Eyl 30, 2014 6:31 pm

Verpflichtungserklaerung yeterlidir. Bankadaki miktari gosteren Kontoauszug da beraberinde getirirsen isin daha saglam olur.

Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen Santa » Sal Eyl 30, 2014 11:55 pm

Ben de bir sey sorayim:

TK\'ya at 11 belgemi goturunce bana sadece okula kayit olabilmem icin bir kagit verdi.

\'\'Oturum almam icin baska bir belge daha vermeniz gerekmez mi?\'\' diyince adama soyle cevap verdi: Hayir benden almayacaksin o belgeyi. Kendi belgeni (at 11) gotureceksin, dedi.

Dogru mu bu?

Adama da niye guvenmiyorsam:D Bir de siz soyleyin bana bunun cevabini.

Yazanlara simdiden tesekkur ederim

HH Hamburgerin
Mesajlar: 75
Kayıt: Cum Ağu 09, 2013 2:36 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen HH Hamburgerin » Çrş Eki 01, 2014 1:14 am

Arkadaslar bugun Hamburgda bir Bezirksamt a gittim ve Anmeldung yapmak istedigimi soyledim. Bana formu verip internetten randevu almam gerektigini soylediler. Randevu zamani neredeyse Ekimin ortasi. Benim 1 haftalik sure doluyor ve bu sureyi gecirirsem para cezasi uygulanacak. Ne yapmaliyim?
HAMBURG-IZMIR

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen eren_f2007 » Çrş Eki 01, 2014 8:42 am

ben oturum uzatmaya gittigimde yapmistim Anmeldunguda yani 2 ay sonra sanirim , hic bir sey soylemediler.

_Tayfun_
Mesajlar: 150
Kayıt: Cum Ara 27, 2013 8:10 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen _Tayfun_ » Cum Eki 10, 2014 12:19 am

Merhaba arkadaslar,

Bende bugun geldim Berlin\'e ve 10 gunlugune birinin evinde kaliyorum WG bulana kadar. Yarin belediyeye gitmeyi dusunuyorum. Berlin\'de 3-4 tane Rathaus var herhangi bir tanesine gidebiliyor muyum?

HH Hamburgerin
Mesajlar: 75
Kayıt: Cum Ağu 09, 2013 2:36 pm

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen HH Hamburgerin » Cum Eki 10, 2014 12:33 am

Herhangi birine gidebilirsin Tayfun, ancak uzun sure sira beklemek istemiyorsan erken git derim. Ben 6.45te gittim ona ragmen 45 dakika sira bekledim.
HAMBURG-IZMIR

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Oturum Alma Islemleri

Mesaj gönderen nuernberger » Cum Eki 10, 2014 5:35 pm

Almanya\'ya gelir gelmez Einwohneramt\'a gidip "ben geldim" islemini yaptirdim, bana da anmeldung bei biseybisey diye kagit verdiler, hatta o kagit sayesinde gidip bedava semester biletimi bile aldim. bu arada oturum izni icin de basvurdum.

Ama 2 gun once auslaenderbehordeden mail geldi, ne dediklerini tam anlamadim, bugun aradim, oturum icin basvurmussunuz da siz daha anmeldung islemini yapmamissiniz ki, o olmadan hicbir islem yapamayiz dedi. Elimdeki kagidi soyledim, hatta uzerindeki numarayi da soyledim, garip ama sistemde yoksunuz dedi. Tekrar gitmem lazimmis her seyi bastan yapmak icin. Daha once boyle bir sey yasayan oldu mu? Essssek gibi hastayim zaten, bugun derslere bile gidemedim, hala evsizim, ve hala bu islerle ugrasiyorum.

Cevapla