Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
yalincetingoz
Mesajlar: 25
Kayıt: Cum Şub 21, 2014 6:31 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen yalincetingoz » Pzt Eyl 01, 2014 3:22 pm

Bugun Izmir Alman Konsoloslugu\'nda vize gorusmeme girdim. Kisaca bilmeyen arkadaslar icin ozet geceyim.

Vize gorusmesi olarak saat 8:00 demislerdi. Saat 7:45\'te konsoloslugun onune geldim ve saat 7:55\'te iceriye aldilar.

Giriste duran beyefendi yaklasik 30dk boyunca butun belgelerimi duzenledi, siraya koydu. Evde yaklasik 2 saat boyunca ozenle ayirip siraya dizdigim evraklar karman corman oldu. (: Demek istedigim sadece fotokopileri ver orjinalleri birbirinden ayirin. Siraya koymak icin bir caba sarfetmeyin, zaten orada onlar gereken duzenlemeyi yapiyorlar. 1 evrakimin fotokopisi yoktu, orada ucret karsiliginda fotokopi cekiyorlar. Fotokopi basina 1tl sanirim. Basvuru formunda 1-2 yeri doldurmayi unutmusum, orada kalemle duzeltmemi istedi. Hatta formu orada dolduranlar bile vardi ama siz yine de isinizi saglama alin. Askerlik terhis belgemi de goturmustum ama ihtiyac duymadilar.

Ardindan sira numaram yandi ve gorusmeye girdim. Cok tatli ve guler yuzlu bir bayandi. Evraklarimi aldi, inceledi. Cok fazla soru sormadi, genel olarak havadan sudan muhabbet ettik kendisi islemlerimi hallederken. Dil kursum boyunca nerede kalacagimi ve daha onceden Almanca ogrenip ogrenmedigimi sordu. Su anda Das Akademie\'de A1.1 ogrencisiyim dedigimde hafif suratini eksitti ama negatif bir durum soz konusu olmadi. Sigortami hangi tarihten itibaren baslattigima bakti. Ben Almanya\'da bulunmak istedigim tarihten 1 ay kadar once baslatmistim sigortami. Gayet guzel dedi. Yuksek lisans kabulumum Bremen\'den gelmesine ragmen neden Berlin\'de dil kursu almak istedigimi sordu ama bu sorularin hic birisini bir seylerden suphelendigi icin sormadi. En azindan ben oyle algiladim (: Motivasyon mektubunu kimin yazdigini sordu. Ben de "Turkce olarak ben yazdim ama tercumesini danismanlik hizmeti aldigim sirketten Gurkan Bey yapti." dedim. Gurkan Bey\'in Almancasi baya guzelmis, tebrik ederim dedi. Gurkan Bey\'e selamlar burdan (: CV\'ime bir goz atti ve onaylar gibi kafasini salladi.

Islemleri tamamladiktan sonra "bakalim hakkinda sorusturma gerekecek mi" diyerek masadan kalkti ve arkada ofise bir yerlere gitti. ben daha "ne sorusturmasi yeaaa" demeden, o "merak etme sorusturmadan kastim, bazen mudure hanim gelip vize talebinde bulunanlara kendisi bir kac soru sormak istiyor ama senin durumunda buna ihtiyac yok gibi gozukuyor :)" dedi. Benim durumum ne bilmiyorum ama sonuc olarak sorusturma denen seye gerek kalmadi ve buyuk olasilikla 3 hafta icerisinde pasaportumun elime ulasacagini soyledi.

Ozet olarak cok sakin ve guzel ve icten bir gorusme gecirdim. Bu forumdaki yazarlar neyle karsilasacagini bilmediginden olsa gerek, nedense herkeste bir kaygi soz konusu. Arkadaslar, sadece kendiniz gibi olun. Sorulan sorulara net ve kisa cevaplar verin. Ortama gore, havayi yumusatmak icin 1-2 espiri bile yapilabilir. Kesinlikle rahat olunmali, kimse "poposuna" 2 kilo kokain sokup Almanya\'ya girmeye calismiyor. Illegal bir is yapmiyoruz, butun belgelerimiz, evraklarimiz tam. Kaldi ki deutschstudent ekibi zaten vize gorusmesine kadar en ince detayi dusunup, karsilasabilecegimiz sorulari bizlere oncesinden belirtiyor. Konsoloslukta goreceksiniz, konusmayi bilemeyen adamlara vize veriliyor. Dolayisiyla amaci sadece gidip Almanya\'da egitim almak isteyen birisinin karsisinda kisisel sikintilardan baska hic bir problem olamaz.

Aklima gelenler bu kadar. Sorusu olan cekinmeden sorabilir. Herkese basarilar (:

borisdean
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzt Eyl 01, 2014 4:10 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen borisdean » Pzt Eyl 01, 2014 4:24 pm

Merhaba arkadaslar,

oncelikle burada birbirine yardimci olan arkadaslari cani gonulden tebrik ediyorum. Cok yararli ve faydali bilgiler ve yardimlar var. Herkesin emegine saglik.

Ben 31.07.2014 tarihinde basvuru yaptim Munster de dil okulu+master icin fakat dil okulum hazir ama masterim daha ayarli degil cunku basvuru tarihini kacirdim ve seneye basvurucam. Bende o zamana kadar almanca ogrenmek istedim.

Konsoloslugun istedigi butun belgeleri goturdum. 2 defa gittim gorusmeye. Once garantor gosterdim, yetersiz dediler, sonra bloke hesap actirdim. 10 aylik oldugu icin dil okulum bende 670x10=6700 € para koydum hesaba. Gecici mezuniyet belgem, 3,02 lik transkriptim vs. hersey var icinde. gectigimiz cuma gunu beni arayip motivasyon mektubumun eksik oldugunu soylediler onuda aninda hemen yazip ayni gun fax ile gonderdim ve mail attim gonderdigime dair. (alman bi arkadasima tercume ettirdim) ve hala gelmesini bekliyorum vizemin.

Bayadir okuyorum yazdiklarinizi ve kimine 25 gunde geliyor kimine 40 gunde. Bu sabah Munster yabancilar ofisini aradim ve kadinin cat pat ingilizcesiyle dosyalarima bakti. Benim dosyama bakan adamin tatile ciktigini,dosyaya baskasinin baktigini soyledi, Niye hala onaylanmadigini bilmiyorum dedi. Tam ben motivasyon mektubundandir derken hadi bye bye dedi kapatti. :D Enteresan

Bende bi anlatayim derdimi dedim, sizin yorumlarinizi bekliyorum. Heyecanliyim, ret alacagim diye odum kopuyor.

Simdiden tesekkurler yardimlariniz icin...

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen nuernberger » Pzt Eyl 01, 2014 4:48 pm

"Once garantor gosterdim, yetersiz dediler"

Nasil yani? Garantorune Almanya\'dan Verpflischtungserklaerung denen belgeyi verdiler ve konsolosluk onu kabul etmedi mi? Ayrica eksik belgeni soylemek icin 1 ay beklemis olmalari da sinir bozucuymus.

borisdean
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzt Eyl 01, 2014 4:10 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen borisdean » Pzt Eyl 01, 2014 4:51 pm

Garantor Almanyadan degildi. Burada babam garantor oldu.. Ona yetersiz dedi. Bende onun ustune bloke hesap yaptirdim.

Evet 1 ay sonra eksik belge var diye aramalari hic hos degil. Bide keske elimize gecti eksik belgeniz diye mail atsanalar ne guzel olur.

Ne yapmam lazim sizce ? Yabancilar ofisini mi durtmem gerek surekli ?

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen nuernberger » Pzt Eyl 01, 2014 5:09 pm

Dil kursun ne zaman baslayacak? Eger cok yakin bir tarihteyse mail atabilirsin bence yabancilar ofisine kursun baslangic tarihini belirtip o tarihe yetismek istedigini soyleyerek. Ama eger yetismen gereken son bir tarih yoksa hic bulasip da ters tepme riskine girme derim. Tabii benim henuz boyle bir tecruben yok, yarinki vize gorusmemden sonra bu islere adim atacagim :|

borisdean
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzt Eyl 01, 2014 4:10 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen borisdean » Pzt Eyl 01, 2014 6:15 pm

Dil Kursum bugun basladi. Kac defa mail attim istanbul konsolosluguna. Simdi daha deminde munster yabancilar ofisine mail attim ingilizce. ama ne kadar cevap verirler bilmiyorum.

meltem41
Mesajlar: 169
Kayıt: Prş Ağu 29, 2013 10:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen meltem41 » Pzt Eyl 01, 2014 6:19 pm

Bende 25.07.2014 tarihinde vizeye basvurdum halen cevap yok yabancilar dairesi ne babam gidip sordu size birsey soyleyemeyiz demisler kursum normalde bugun basliyordu 1 ay ertelettim beklemekten sikildim :(

borisdean
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzt Eyl 01, 2014 4:10 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen borisdean » Sal Eyl 02, 2014 11:53 am

Meltem sende ben benimle aynisin. Her hangi bir sekilde haber gelirse mutlaka haberdar et bizi... Bakalim once sana mi gelcek yoksa bana mi ?

_Tayfun_
Mesajlar: 150
Kayıt: Cum Ara 27, 2013 8:10 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen _Tayfun_ » Sal Eyl 02, 2014 12:20 pm

@Nurnberger: Nasil gecti vize gorusmen :)

borisdean
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzt Eyl 01, 2014 4:10 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen borisdean » Sal Eyl 02, 2014 3:06 pm

simdi almanya konsoloslugunu aradim. Akilli telefonu olan arkadaslar, ozellikle android. 0212 334 61 67 numarayi dusurmek istiyolarsa, telefonlarina heme AUTO REDIAL isimli uygulamayi indirsinler. bu uygulama siz tekrar arama tusuna basma zahmetine girmeden istediginiz numarayi 1 saniyede 1 rahatsiz ediyor. yani cok mesgul calan telefonlari dusurmede de 1 numara...

neyse kadina sordum. motivasyon mektubum geldimi dedim. gelmis dedi. almanyaya gitmis dedi. bu saatten sonra almanyadaki yabancilar subesini arayin ordan hizlandirsinlar dedi. tamam dedim kapattim. 2 gundur bu numarayi dusurebilmek icin ve 2 tane soru icin en az 500 defa aramisimdir.

uygulamayi indirin tik diye hemen baglaniyorsunuz telefonun ucundaki ablaya...

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen nuernberger » Sal Eyl 02, 2014 7:15 pm

Evet arkadaslar, sonunda buraya yazma sirasi bana da geldi.

Fiziki yorgunluguma dayanarak uzerimden Alman panzeri gecti diyebilirim.

21 Temmuzda aldigim randevuyu normalde 19 Eylule verdiler, ama ben 1 Ekimdeki derslere yetisemeyecegim icin konsoloslukta calisan bir tanidigima anlattim durumu, o da guya yardimci oldu ve 20 gun sonra konsolosluktan mail geldi, 2 Eylule aldilar randevuyu. Ama sonradan buralarda da gordum ki direkt konsolosluga mail atanlar daha hizli cevap almis. Ben de oncesinde o kadina bastan soyledigim icin tekrardan konsolosluga atamadim.

Randevum bu sabah 8:30\'daydi, ben trafigin de bosluguna denk gelerek sabah 7\'de oradaydim. 8:00 randevusuna gelmeyenler oldugu icin beni de onlarla iceri aldilar 8:00\'da. Ama iceri girenlerin neredeyse hepsi uzun sureli-ogrenci vizesi icin basvurdugundan hepsinin islemi cok uzun surdu ve 8:00\'da girdigim halde sira bana tam olarak 10:30\'da geldi. O 2 saat icinde sikintidan oldum resmen.

Giselere gitmeden once iData\'nin personeli belgeleri ayiriyor ya hani, iste o adam nasil oldu bilmiyorum, benim bir belgemi kaybetti. Her seyin orijinalini ve 2 ayri nusha fotokopisini ben zaten ayri koymustum, ama o aldi, hepsini karistirip birlestirdi, bastan ayirdi ve o arada dosyaya koydugumdan emin oldugum - 1 aydir bu belgeleri oksuyorum her aksam eve geldigimde - nufus kayit orneginin orijinalinin olmadigini soyledi. Yuzlerce sayfayi bastan taradik tam 3 kez ama yine de cikmadi. Sonra da bana hicbir zarari dokunmayacakmis gibi "Yeaa simdi fotokopisini koyalim, isterlerse yeniden alip getirirsiniz" dedi. "Ama bu benim icin zaman kaybina yol acacak?" dedim, o da "3-5 gun olur yeaa en fazla, bisey olmaz o kadardan" dedi. Orada cinayet isleyebilirdim.

Sonra siram geldi, giseye gittim, kadin ilk 10 dk hic soru sormadan belgelerime bakti, duzenledi, bilgisayara giris yapti vs. Sonra gecen yil orda yaptigim asistanlik icin aldigim oturum iznini inceledi, "Erasmus mu yaptin?" dedi, "Hayir Comenius" dedim, ne oldugunu bilip bilmedigini sordum, biliyorum dedi. Sonra kabul belgemin uzerinde kocaman yazan bolumumun adini goremedi, bana sordu, soyledikten sonra kendisi de gormek istedi, yazdigi yeri soyledigim halde ayni belgeyi 10 kez falan evirip cevirip okudu. Sonra sorular basladi. Garantor belgemde yazan Frau Gerhardt\'in kim oldugunu sordu. Gecen yil asistanlik yaptigim okulun muduru oldugunu soyledim.

Bundan sonrasi soyle daha akici olacak -

KG - Konsolosluk gorevlisi

KG: Onda mi kalacaksin?
Ben: Hayir onun evi kasabada ve sehre uzak, o yuzden ben Nurnberg\'de arkadasin evine ikinci kiraci olarak cikacagim.
KG: Kim o arkadasin?
Ben: Sven xxx.
KG: Nerden tanisiyorsunuz?
Ben: Normaaall, arkadas grubundaan? Arkadsaimin arkadasi falan butun arkadaslarim gibi.

Daha sonra zaten bir Bachelor diplomam oldugunu, neden ikinci kez bachelor okumaya gittigimi sordu, bolumu okurken de hep calistigimi ama o meslegi istemedigimi, alan degistirmek istedigimi ancak bunu yapmak icin Turkiye\'de yeniden universite okumam gerektigini ve egitim sisteminin ortada oldugundan dolayi onun da neredeyse imkansiz oldugunu ve bu yuzden zaten bildigim Nurnberg\'de bu bolumu okumak istedigimi soyledim. Biraz daha konusacakken tamam tamam dedi, parmak izimi aldi. Sonra "seni davet eden kisi kim?" dedi,.

Ben: Nasil yani, evinde kalacagim kisi mi, garantor mu?
KG: Iste bu Frau Gerhardt.
Ben: E dedim ya, eski calistigim okulun muduru.
KG: Ne yaptin sen o okulda?
Ben: Comenius asistanligi. Onda da sunusunusunu yaptim. (Bunu zaten gorusmenin basinda da konusmustuk.)

Sonrasini cok net hatirlamiyorum. Ne zaman gitmek istedigimi sordu, 1 Ekime yetismem lazim ve dersler baslamadan resmi islemleri halletmek icin 25 Eylulde orda olmak istedigimi soyledim. Cok umutsuz bir yuz ifadesi takindi, 3,5 haftadan erken cikamaz dedi. Pasaportu kendin mi alacaksin kargoyla mi diye sordu, kendim gelirim dedim. O zaman 26 eylulde gel al pasaportunu dedi.

Ben: 26sinda kesin cikmis olur mu? En erken ne zaman cikar?
KG: Almanya\'dan cevap gelmezse 26\'sinda buradan cikar cok buyuk olasilikla.
Ben: Peki Almanya\'dan cevap gelirse?
KG: O zaman daha erken cikar.
Ben: Peki o zaman bana haber verirsiniz degil mi?
KG: Malesef hayir, 26\'sina kadar beklemek gerek islem yapmak icin.
Ben: Iyi de vize cikinca neden bekleniyor ki?
KG: E kargo istemedin, sen de her gun buraya gelip soramazsin cikti mi cikmadi mi diye. Elimde bir kargo zarfi olsa ciktigi anda buradan gondeririz.
Ben: E o zaman tabii ki kargo istiyorum.

Sonra kargo formunu doldurdum ve bitti her sey. Hatta nufus kayit ornegini sormayi unuttugum icin daha cikmadan geri donup sordum, "Amaaaann hicbisey olmaz bee" gibi bir hareket yapti.

Hatirlayabildigim kadariyla bu kadar. Buradan cikacak sonuc, muhtemelen kendim gelip alacagim diyenlere net bir tarih veriyorlar ve vize o tarihten once cikmis olsa da o tarihi bekliyorlar. O yuzden kargo istemek daha kisa surebilir. Ama digerlerinin deneyimi nasil bilmiyorum. Bir de ucak biletini henuz almadigimi soyledigimde de "Alma zaten, rezervasyon falan yaptir, vize eline gecince alirsin" dedi.

Hepinize kolay gelsin. Hicbir seyi tek tek sormaktan cekinmeyin. Olur da 10 gunde vize ciksa bile beni 26sina kadar bekleteceklerdi sirf o gun gelirim dedim diye.

turay1996
Mesajlar: 182
Kayıt: Pzt Şub 10, 2014 10:35 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen turay1996 » Sal Eyl 02, 2014 9:11 pm

ben pek yazmayi sevmeyen birisiyim bilgilendirme disinda, cok bilgi sahibi de degilim ama yardimim dokundugunda hep yazmaya calisirim. genellikle okuyan ve okumayi seven birisiyim nuernberger senin yazdiklarini genellikle okuyorum ve gecmis olsun dileklerimi sunuyorum sana ayrica bilgilendirmen icin tesekkurler 2 ekimi bekliyorum bende. bakalim ben neler yasicam buraya yazicam neler oldugunu :)

_Tayfun_
Mesajlar: 150
Kayıt: Cum Ara 27, 2013 8:10 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen _Tayfun_ » Çrş Eyl 03, 2014 12:22 am

@Nurnberger

Yazdiklarini okurken stres oldum. Gecmis olsun... Insallah kisa surede cikar ve elimize gecer.

Ben 28 Agustosta basvurdum ve bana surpriz yapip haftaya vizemi vermelerini bekliyorum. :)

Biri; "Cok beklersin"demeden ben diyim... Cok beklerim.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen nuernberger » Çrş Eyl 03, 2014 12:56 pm

Tesekkurler ikinize de. Aslinda ben daha da sikintili gecmesinden korkuyordum. Mesela "neden bu kisi sana garantor oldu?" diye sorsa cok kotu olurdu. Ya da ikinci kez lisans okumayla ilgili daha fazla sikistirabilirdi. Ama sanirim daha once hem turist vizesi hem de bakanlik araciligiyla oturum izni almis olmamin, diger vizelerimin ve eski yesil pasaportumun bunda etkisi cok buyuk oldu. Bu arada her yerde bize diyorlar ya Suriyeliler var cok fazla, onun icin daha erkene randevu veremiyoruz diye. 1 tane bile Suriyeli yoktu oglene kadar. Onlarin islemleri ogleden sonra yapiliyorsa bilemem.

oldpaper34
Mesajlar: 8
Kayıt: Çrş May 28, 2014 4:27 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen oldpaper34 » Çrş Eyl 03, 2014 1:35 pm

Merhaba arkadaslar dun Ankara\'da randevum vardi . Dil kursu + lisans icin basvurmustum. Acikcasi biraz olumsuz gecti . Olumsuz dan kastim gisideki gorevli sadece belgelerim asillarina bakti , geri verdi ve fotokopileri aldi . Sadece CV im de yazan referanslarin kimler oldugunu sordu baska soru sormadi . Parmak izi alip size 4 6 hafta icerisinde donecegiz dedi .

Arkadaslar gorevlinin sadece fotokopileri almasi bir olumsuzluk yaratir mi ve hic soru sormamasi.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen nuernberger » Çrş Eyl 03, 2014 2:01 pm

Zaten hicbir orijinal belgeyi almiyorlar. Sadece 2ser nusha fotokopiler aliniyor. Biri konsoloslukta kaliyor, digeri gidecegin sehrin yabancilar subesine.

oldpaper34
Mesajlar: 8
Kayıt: Çrş May 28, 2014 4:27 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen oldpaper34 » Çrş Eyl 03, 2014 2:15 pm

Cevabin icin tesekkur ederim neurnberger . Yalniz benim bazi fotokopilerimden 1 tane bazilarin 2 tane aldilar ben de anlamadim.

meltem41
Mesajlar: 169
Kayıt: Prş Ağu 29, 2013 10:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen meltem41 » Çrş Eyl 03, 2014 3:38 pm

Bugun Konsoloslugu aradim vize durumunu sormaya almanyadan halen haber gelmemis dediler. Ne yapacagim 40 gun oldu halen haber yok yabancilar dairesini arayip soramiyorum da almancam yok :(

caglaray
Mesajlar: 22
Kayıt: Cmt Mar 15, 2014 3:45 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen caglaray » Çrş Eyl 03, 2014 4:47 pm

izmir konsoloslugunda 44 gun once gorusmesine girdigim vizem .bugun elime ulasti :) :)

essener
Mesajlar: 84
Kayıt: Prş Ağu 29, 2013 11:48 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen essener » Çrş Eyl 03, 2014 5:17 pm

Gozun aydin,PPPPdarisi basimiza bizede buraya yazmak nasip olur sizin gibi insallah :)
Nicht Aufgeben

Kilitli