Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'da Biyoloji Egitimi ve Is Imkanlari

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Infortunatus
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Haz 28, 2014 4:40 pm

Almanya\'da Biyoloji Egitimi ve Is Imkanlari

Mesaj gönderen Infortunatus » Cmt Haz 28, 2014 4:57 pm

Ben bu sene LYS\'ye ikinci kez girdim ve fena olmayan bir puan aldim. Amacim gecen seneden beri Almanya\'ya gitmekti ve planlarimi da Almanya agirlikli olarak yapmistim. Ancak su doneme kadar bile meslek konusunda kesin bir karara varamadim. Sebebi de Almanya sartlarini pek bilmedigimden kaynaklaniyor.
Oncelikle kendi durumumdan bahsedecek olursam, siralamam ortalama devlet universitelerini ve Bilgi, Bahcesehir kalibresindeki vakif universitelerinin muhendislik bolumlerini yuzde elli bursulu kazanacak kadar. Ama muhendislik alanlarina ilgim ve yetenegim pek yok. Benim asil istedigim molekuler biyoloji ya da biyoloji gibi bir alanla ugrasmak. Turkiye\'de de bu tarz meslekler is yapmiyor. Sitenizi uzun bir suredir takip etmeme ragmen de biyoloji ve ilgili mesleklerle ilgili pek bir bilgi bulamadigim icin ozel olarak sormak istedim. Eger Almanya\'da molekuler biyoloji ya da biyoloji okursam mezun olduktan sonra ne tur imkanlara sahip olurum? Bu meslekler Almanya icin tatmin edici meslekler midir?

Infortunatus
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Haz 28, 2014 4:40 pm

Almanya\'da Biyoloji Egitimi ve Is Imkanlari

Mesaj gönderen Infortunatus » Cmt Haz 28, 2014 11:55 pm

Arkadaslar bu konuda bilgisi olan hic kimse yok mu? Sayet varsa ve paylasirlarsa cok sevinirim. Bu mesele benim icin cidden onemli cunku tercihi ona gore yapacagim.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39339
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya\'da Biyoloji Egitimi ve Is Imkanlari

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Haz 29, 2014 4:46 pm

Ne tur bir cevap istiyorsun bilmiyorum ama okumak istedigin bolumden mezun olan Turkiye de ne is yapiyorsa burda da aynisini yapar. Turkiye ye gore daha fazla avantaji olacaktir elbette, sonucta arastirmaya daha yok yatirim yapan bir ulke.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla