Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya Muhendis Gocu

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
iamselcuk
Mesajlar: 11
Kayıt: Cum May 23, 2014 3:10 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen iamselcuk » Cum May 23, 2014 3:47 pm

Derdime derman ariyorum, degerli fikirlerinizi lutfen benimle paylasin.

Eskisehirde endustri muhendisligini tamamladim. 1984 dogumluyum. Okurken insanda sahte bir guven oluyor . Cok uzun surmuyor bu guven. Is arama sonrasinda ozel sektorde muhendislik hayalleri kuruyorken onume cikarilan askerlik problemini idealist dusuncelerle aradan cikarttim. Fakat gene is bulamadim .

Ozel sektoru kafamdan silmisken bir bakanlik kurulusunun ilanina muhendis alinacaginin duyurulmasiyla sinava basvurdum kazandim. Girdigim ilk bakanlik sinaviydi, kazandim ise basladim. Turkiyenin cesitli vilayetlerinde 4 yilimi harcadim. Iyi para kazaniyordum. Ama hayat sadece para degil. Hayata bakis acim biraz farkli bilemiyorum . Benle yasit insanlarla bile anlasamamaya basladim. Bu insanlardaki basitlik, ahlaksizlik beni hayattan soguttu. Yapilan haksizliklara daha fazla tahammul edemedigimden isimden istifa ettim.

Yasim otuza yaklasti, turkiyede yasamak istemedigimin farkina vardim. Sevdiklerimi terk ettirecek kadar kopardilar ulkemden beni. Simdi tam olarak araftayim. Bir yildir kendi kendime almancaya calisiyorum. Ingilizce cok iyi konusamiyorum, yazili dokumanlari takip edebiliyorum, roman okuyabiliyorum ingilizce, ama konusma akici degil. Bir iki ay yabanci ulkede kalsam eminim iyi konusabilirim.

Biraz uzadi ama blue card sitesine guzel bir ozgecmis biraktim, niyet mektubuyla beraber. Herhangibir geri donus alamadim uzun zamandir. Zannedersem almanca bilmedigim icin olmuyor. Belkide baska nedenlerden.

Size sormak istedigim almanyada dil kursuna gozume kestirdim. 3-5 ay egitim alabilecek maddi gucum var.


-Almanca Dil kursuna katilip is ara
-Kurs falan fayda etmez hic bu islere kalkisma
-Almanyada turk olarak is bulamazsin
-Baska ulkelerde sansini dene

Herturlu oneriye acigim. Degerli goruslerinizi lutfen esirgemeyin..

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen pardon » Cum May 23, 2014 4:40 pm

Almanya\'da calismak istiyorsan Almanya\'daki piyasadaki ortalama endustri muhendislerinden farkin olmasi lazim. Ilk is deneyimi icin daha kaliteli egitim almis olmak, daha iyi notlarla mezun olmus olmak, yabanci dil, is deneyimi vs. Senin durumuna gelirsek ortalama muhendislere gore kapatman gereken eksik yanlarin var. Genelde gordugum kadariyla master mezunu kisileri istiyorlar. Master yapmadiysan ordan - puan alicaksin. Almanca\'da zaten - puanin var yanina da koyabilecegin iyi bir yabanci dilin de yok anladigim kadariyla. Bunlarin yaninda calisma izni alman gerekecek, bir de ordan - puanin var. Diplomanin taninmasi sorun olabilir, yine - puan. Ayrica 30 yasinda issiz biri olarak (Almanya\'ya gelirken isini de birakacagini dusunerek) dil kursu vizesi de o kadar garanti degil bence.

Almanca seviyeni bilmiyorum ama Almanca\'yi iyi sekilde is hayatinda kullanacak kadar ogrenmek 3-5 aydan fazla surer.

Bu islere kalkisip kalkismayacagina sen karar vermelisin. Dersen ben bunlarin ustesinden gelirim, gelip sansini deneyebilirsin.

Yukarida yazdiklarim hevesini kirabilir ama bence once eksiklerini bilip ona gore ise koyulmalisin. Yukarida yazdiklarimin da garantisi yok, sadece benim goruslerim. Yani gelip is de bulabilirsin. Hevesini kirip belki de bir sansi kacirmana sebep olmak istemem.

iamselcuk
Mesajlar: 11
Kayıt: Cum May 23, 2014 3:10 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen iamselcuk » Cum May 23, 2014 5:08 pm

Her turlu oneriye acik oldugumu soylemistim. O yuzden yazdiklariniz icin size cok tesekkur ediyorum. Dil vizesi bile alamayabilecegimi dusunmemistim. Ama boylede bir gercek var sanirim.
Sunada aciklik getirmek isterimki ben calisirken boyle bir yol olurmu diye dusunmuyordum. Isimden istifa ettim, bir yil geride kaldi bile. Bu bos kaldigim zamanlarda kendi kendime almanca calismaya basladim. Elbetteki bu dili 3 ayda ogrenmeyi dusunmuyorum. :)
Tek cikar yol kendim ogrendigim almancami 3-5 ayda b seviyesine cekerek bir is bulabilmek.
Su mavi kart sitesine guzel bir ozgecmis biraktim ama malesef..
Dil sorunundan oldugunu tahmin ediyorum.

navrak
Mesajlar: 10
Kayıt: Çrş Mar 12, 2014 3:12 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen navrak » Cmt May 24, 2014 12:18 pm

selcuk bey ben o kadar karamsar olmamaniz taraftariyim bende almanyada yeniyim dil kursundayim memurlarla konusmaktan korkuyorum cunku banamisin demeden sakir sakir konusuyorlar bazilar ama bazilarida yillarca burda yasayip senin kadar konusmayan bir suru insan var diyorlar yani ortam tr deki gibi degil her yer gocmen coguda egitimli degil o yuzden ama ben trde uni yi basariyla bitirmis birinin bu sorunlari once Allahin izniyle biraz da zamanla bu isler atlatamayacagi dusuncesinde degilim tek sorun dil kursu vizesi almak ve onun icinde bloke hesabi acip basaramazsan tr e geri donecegim fln diye bir iyi niyet mektubu,bide 4-5 ayda b2-c1 seviyesine gelebilecekmisin,her seviye 2 ay hesapla sana kalmis bir seyy

yazirous1903
Mesajlar: 122
Kayıt: Sal Kas 27, 2012 11:41 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen yazirous1903 » Cmt May 24, 2014 5:40 pm

Eger o kadar kolay ise ben bulayim 3 yildir almanyadayim masterimin sonuna geldim degil is staj bile bulamiyorum...
Not: okulum bitecegi icin is de ariyorum staj da

iamselcuk
Mesajlar: 11
Kayıt: Cum May 23, 2014 3:10 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen iamselcuk » Cmt May 24, 2014 6:17 pm

navrak gorusleriniz icin tesekkurler.
Aslinda benim istedigim sey egitimsiz insanimiz gibi kapak atmak kurtulmak degil. Tam istedigim sey insanca yasamak, egitimiminle birlikte toplumdan deger gormek. Muhendis kafa yapisiyla bu topluma uyum saglamak cok zor. Tam olarak sevdigim meslegimin pesinden gitmek, uygulayarak mutlu olmak. Bu meslek formasyonu insan hayatini, sosyal iliskilerini cok derinden etkileyen bir olgu. Biz bunun toplum olarak farkinda degiliz.
Almanyadaki egitimin kalitesini bilmiyorum. Ama bugunku dunyada cok kaliteli egitim verildigini zannetmiyorum. Ama tabiki tr\'yle karsilastirilamaz. Bu entellektuel farktan degil tamamiyle maddi olanaklardan kaynaklaniyor. Buda ekstra cabayla kapatilabilecek zannedersem.
Dolayisiyla alman devleti pardon arkadasimizin dedigi gibi daha kalifiye olmani istiyor. Ama ayni zamanda yetismis elemanlari ulkesine cekerek somurmek istiyor. Bu bana gore bir tezat ve sorgulanmasi gereken birsey. Yanlis anlamayin camur atmak veya hakir gormek degil amacim. Sadece cikar yolu bulmak.
Elbetteki kendimi dusunursem cok dolu dolu degilim. Bir suru eksilerim var muhakkak. 30 yasinda askerligimi yaptim . Devletin onemli bir kurumunda 4 yil hizmetim vardir. Kurumumdaki baskilar, ahlaki nedenler, haksizliklar dolayisiyla istifa etmek zorunda kaldim. Uretim yapilan bir sehrin universitesinde, kenara itilmis altini ciziyorum kaliteli akademik kadrolarla egitim aldim. O yuzden alman milletine karsi assagilik duygusuda bende yoktur. Kendime guvenmiyor degilim. Az sey basimdan gecmedi degil.
Son soz olarak dostlar olmazsada cok uzulecek degilim. Ben almanyaya kalifiye insana deger verdigi icin , bana hayatim boyunca tadamayacagim mesleki degerler katabilecegi icin istiyorum. Boyle bir durumda iki tarafta kazancli cikacagi icin olumlu bakisimi surduruyorum.
Sunuda dusunmek lazim bir cok eksilerim oldugu dogrudur. Firsat esitligi denilen birsey var ortada. Ayni sartlar altinda egitilmedik. Ama alman devleti diyorki burdakilerden ustun olsun. Ustun olmayabilir gocmen sahsiyet ama gelecek acisindan degerlendirmiyormu? Yani muhendis acigi var diyorlar, gocmen istiyorlar. Ama kendi muhendislerinden daha kaliteli olsun istiyorlar. Madem acigin var ve vatandasini koruyorsun gocmen politikasini niye milyonlarcasi uzerine kuruyorsun ? Mevcut muhendisini calistir. Burasi sacma geliyor bana.
Iyi kotu kariyeri olan devletin onemli kademesinde hizmet veren bana dil vizesi vermezse zaten olay bitmis demektir.

iamselcuk
Mesajlar: 11
Kayıt: Cum May 23, 2014 3:10 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen iamselcuk » Cmt May 24, 2014 6:31 pm

yazirous1903 ayrintilar uzerinden gidersek daha iyi olur. Olay ben buldum sen bulamadim kolaydi zordu degil.
Birbirimizi inciterek, kirarak bir yerlere varamayiz.
Mesleginiz, beklentileriniz ayrintili olarak yazarsaniz olayi daha iyi degerlendiririz. Bize boyle yardimci olabilirsiniz. Ben bulamadim sen gel bul hos ifadeler degil.

Cok kolay ve iyi isler bulacagimizi iddia etmiyoruz. Kapak atmak niyetinde degiliz. Olmazsada olmaz canlar sagolsun.
Yanliz bunlari bize anlatin ayrintilariyla anlayalim.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen pardon » Cmt May 24, 2014 6:53 pm

Muhendis aciginin yalan oldugu hakkinda hazirlanmis video izlemistim. Almanya\'da isci bulma kurumuna basvuran muhendislerin sayisi bos pozisyonlardan daha fazlaydi. Disaridan muhendis alacaksa da dogal olarak elindekilerden daha iyisini ister.

Kendini is veren yerine koy. 2 aday var, bir tanesi egitimini Almanya\'da tamamlamis ve Almanca ana dili. Senin isyerinde konusulan dil de Almanca. 2. aday da Turkiye\'den geliyor. Almanya\'da egitim alan sisteme uyum sorunu yasamayacak, dil sorunu olmayacak, kultur vs sorunu olmayacak. Aldigi egitim de duzgun bir Alman universitesinden cikmissa daha iyi olacak. Bu sartlar altinda dusunursen 2. sahisin 1. sahisa gore one cikmasi icin daha iyi egitim almis, daha kalifiye bir kisi olmasi gerekli. Yoksa niye risk alsin is veren?

yazirous1903
Mesajlar: 122
Kayıt: Sal Kas 27, 2012 11:41 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen yazirous1903 » Cmt May 24, 2014 7:05 pm

Makina muhendisligi tu darmstadt master ogrencisiyim 1 yildan beri assagi yukari staj ariyorum. Dun ikinci kez Audi den cagirildim ve mulakata gittim (2 cagiranin ikiside turk idi ). Bolum sefi ile mulakata girdim beklicem (acikcasi torpil ile oraya cagirilabildim ama torpil de bir yere kadar isliyor ). Suan master bolumunde 2.21 ortalamam var sef ortalaman dusuk dedi.
Bundan onceki mulakatta da ayni muhabbeti yapti baska bir alman sef.

Diger basvurdugum firmalardan bir mulakat daveti bile alamadim. Bu arada Evraklarim ve cv im son derece profesyonel hazirlandi kontrol edildi ve onaylandi :)

Ve gelelim normal is basvurularina:
Okulumun sona ermesi yaklastigi icin is arayislarina da basladim. Bir tane muhendislik taseronu firma cagirdi ve gittim. Mulakat da adam acikca soyledi senin lisans egitimin yurt disi oldugu icin seni firmalara kabul ettirmem zor. Almanyada okulunu bitir ve tekrar gel o zaman cok kolay olur dedi.

Amacim birilerini kirmak veya hayallerini suya dusurmek degil.
Ama her 3 ayda bir Turk kanallarinda alman firmalar muhendis ariyor tarzinda haber yaparaktan burayi toz pembe gosterip is bulmanin kolay oldugunu zannetiriyorlar insanlara oysa durum baya farkli 3 yildir buradayim bir iki ispanyol haricinde burada yurt disindan gelip direk okumadan ise baslayan gormedim. Egitim alip yuksek lisans yapip basvuru yapanlar arasinda is bulan var ama direk gelip bulan gormedim.

Bunlar benim yasadiklarimdan cikarimlarim tabiki belki durum cok daha farklidir...

Sansin yaninda olsun insallah bulursun bize de ornek olursun

Eger dilim agir geldiyse yanlis anlasilma olduysa ozur dilerim ben hala dunku sefe kizginim :)

iamselcuk
Mesajlar: 11
Kayıt: Cum May 23, 2014 3:10 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen iamselcuk » Cmt May 24, 2014 10:30 pm

Hepiniz icin en iyi dileklerimi tekrar diliyorum. Kimseye kirgin veya uzgun degilim. Herturlu goruse acik oldugumu soylemistim. Degerli zamaninizi ayirdiginiz icin ayrica tesekkur ederim.
Katilim sagladiginiz onumu biraz daha aydinlattiginiz icin.

Maelstrom
Mesajlar: 110
Kayıt: Sal Şub 04, 2014 5:04 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen Maelstrom » Cmt May 24, 2014 10:54 pm

Merhabalar,
Bende TU-Braunschweig da su anda Almanca ogreniyorum. Dil ogrenimini bitirdikten sonra elektrik muhendisligi masteri yapacagim. Su anda calisma iznim yok ancak cevremden ve buradaki arkadaslarimla konustuklarimdan ogrendigim kadariyla burada muhendisler icin gercekten buyuk olanaklar var. Ama bu demek degil ki her muhendis aninda is bulup yuklu miktarda maas alabilecek. Bir arkadasim su anda master yapiyor ve VW de part time olarak calisiyor. Aylik yaklasik olarak 2500 Euro maas aliyor. Ama bu tarz durumlarda genelde ise alinan kisi digerlerinden buyuk oranda fark yaratiyor. Yani simdi bir defa Almanca, Ingilizce artik ana dilin gibi bilmelisin. Ingilizce zaten biliyormusun diye sormak gibi birsey yok bu artik normal bir sart. E burada calisacaksan zaten Almanca sart. Bundan sonra gelen faktorler senin bitirdigin okuldaki basarin ve tabiki mezun oldugun universitenin sartlari. Ornek vermek gerekirse ben ASIIN denkligi olan bir universitenin elektrik-elektronik muhendisliginden mezun oldum. Bizim universitemizde ASIIN kurumundan gelen Alman muhendisler mezuniyet projeleri ile ilgili bircok calisma yapti. Ben basvurdugum alanlarda genelde bu projeler ve tecrubelerim uzerinde durdum. Senin saglaman gereken en onemli sey buradaki diger muhendislerden ne kadar farklisin? Yani ingilizce ve almanca biliyor olman zaten muhendis olman gibi normal bir sey. Ne tip projelerde calistin ve nasil tecrubeler edindin? Bir diger arkadasinda yukarida belirttigi gibi yabanci bir universiteden mezun olmak burada buyuk bir dezavantaj. Nasil bizde ilk once Odtu, Itu vesaire mezunlari tercih ediliyorsa buradada ayni sartlar gecerli. Zaten sen bir is buldugunda sana oturma izni almak icin sirketin senin gibi kalifiye bir elemani avrupa birligi dahilinde bulamadigini kanitlamasi gerekiyor. Tabi bu sart eger sen is bulup gelmek istiyorsan. Forumdanda okudugum kadariyla sadece dil okulu icin buraya gelmek biraz zor. Helede dil okuluyla buraya gelip is bulmak imkansiz gibi bir sey. Keza dil okulu suresince calisma izni alamiyorsun nasil is bulacaksin? Bence senin isini kolaylastiracak sey Almanyada bir universitede master yapmak ve masterini yaparken bir is bulup bu sekilde buraya adapte olmak. Eger buraya gercekten gelmek istiyorsan bence yapman gerek bu olmali...

8b
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzt Nis 28, 2014 5:43 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen 8b » Pzt May 26, 2014 3:32 pm

[quote]yazirous1903 tarafindan yazilan metin:

Eger o kadar kolay ise ben bulayim 3 yildir almanyadayim masterimin sonuna geldim degil is staj bile bulamiyorum...
Not: okulum bitecegi icin is de ariyorum staj da[/quote]

turkiyedki uni hangisiydi acaba

totalrub
Mesajlar: 91
Kayıt: Çrş Şub 13, 2013 11:20 am

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen totalrub » Pzt May 26, 2014 4:38 pm

Selamlar

konuya aciklik getireyim Master bitiren arkadaslar is bulamama nedeni is veren ve kisinin tecrubesinden kaynaklaniyor. almanyada master yapmak cocuk oyuncagi master bitiremeyen hic bisey yapamaz.

almanyada zor olan kisim Bachelor . bachelor 7-8 senede bitirende zaten zorlamayla bitirmis bir eleman dogal olarak oda is bulamiyor fakat master gore sansi fazla master hic derse gitmeden 1 sene de bitiren adam cok gordum. yabanci ogrenciler icin iyi degilseniz master fazla bir etki yapmiyor is bulmada. bulamayan turkiyeye donen cokkk fazla

ben master bitirmeden haftada bazen 2 -3 is teklifi online geliyordu

bana gelen ornek mail cv master olarak guncellemeden once gelen mailller
"
Sehr geehrter Herr ...., mein Name ist ............. Ich arbeite bei der Firma........... im Bereich Personalvermittlung. Als innovative Personalberatung vermitteln wir Sie direkt an unsere Kundenunternehmen in eine Festanstellung. Sie fragen sich sicher, warum ich Sie anschreibe. Mir ist Ihr Profil sehr positiv aufgefallen. Momentan suche ich fur ein Unternehmen aus dem Bereich .............. in Bremen zur unbefristeten Festanstellung einen........"

turkiyede iyi seviyede olan bir adam zaten almanyayla ugrasmiyor ABD gidiyor. buraya gelen orta seviye , yada kotuler onun icinde gelen ogrencilerin basari seviyesi yerlede coguda bitiremiyor. bitirende is bulamiyor vasat eleman heryerde var. master bitirip 2 yildir issiz gezen adamlar dolu cevremde

ben iyi seviyede bir universite basarim ve param olsaydi ilk terchim ABD olurdu burasi cok artilari olan bir yer degil ABD kiyasla

8b
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzt Nis 28, 2014 5:43 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen 8b » Pzt May 26, 2014 5:44 pm

ABD cok masraf ve cok uzak tr den

iamselcuk
Mesajlar: 11
Kayıt: Cum May 23, 2014 3:10 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen iamselcuk » Pzt May 26, 2014 6:00 pm

totalrub merhaba
Artilardan kastinizi biraz daha acarsaniz sizi daha iyi anlayabilirim.
Kisisel olarak soyleyecek olursam benim beklentim cok fazla maddi olanak, debdebeli unvanlar degil. Tek istedigim kafamin rahat olmasi ve isime odaklanmam.Gelecege guvenle bakarak sikinti cekmemek, luks ve asiri tuketimi sevmiyorum. Insanlarin birbirine guveni, birlikte is yapabilme kapasiteleri ve hak kavramina deger verilmesi beni biraz almanyaya ceken.
Abd elbette beklentilerimin tam tersinde bir mecra gibi duruyor. Bunlar izlenimlerim, yanlisda olabilirler.

yazirous1903
Mesajlar: 122
Kayıt: Sal Kas 27, 2012 11:41 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen yazirous1903 » Pzt May 26, 2014 8:20 pm

[quote]8b tarafindan yazilan metin:

[quote]yazirous1903 tarafindan yazilan metin:

Eger o kadar kolay ise ben bulayim 3 yildir almanyadayim masterimin sonuna geldim degil is staj bile bulamiyorum...
Not: okulum bitecegi icin is de ariyorum staj da[/quote]

turkiyedki uni hangisiydi acaba[/quote]
ITU
Turkiyedeki universite ile ne alakasi var anlamadim....
Iyi bir muhendismiyim dersen baslangic icin evet turkiyede muhendis olarak calismisim ust firmalarda staj yazmisim. Program bilgim iyi

Firmalar kac tane turkiyede universite biliyor?

@totalrub acikcasi oyle bir kac mail bende aldim Xing.com dan acikcasi itibar etmedim otomatik geldigini dusunuyorum. Eger otomatik degilse bizi bilgilendir bu konuda kacirmayalim boyle firsatlari :)

Ayrica master bittikten sonra is bulucagimdan %100 eminim o konuda kendime guveniyorum. :)

totalrub
Mesajlar: 91
Kayıt: Çrş Şub 13, 2013 11:20 am

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen totalrub » Pzt May 26, 2014 8:39 pm

Almanyada birincisi ayrimcilik herkesimde var sen ikinci sinif vatandassin . turk oldugundan daha fazla on yargi var. basta herkes der ben bu onyargilari asarim fakat surecten sonra bakarsin nerdeyse hic yol allamissin.

ABD en iyiler gider. burda proflar soyler ABD cani isteyince 1-2 zeki adami buraya yolluyor onlar prof oluyor diye turklere ABD positiv ayrimcilik vardir. onyargi burasi kadar yoktur.

buraya gelip adapte olmak cok zor bu surecte para da cok gider arkanda iyi destegin yoksa isin gene zor. (benim gorduklerimi gorsen gelmekten vazgececeginden eminim daha bugun okuldan atilan bir turku gordum......) ayni masrafla ABD gider fazlasi gitmez. eger inglizcen iyi degilse bide onu cozmen lazim almanyada ingilizce sart artik

hocam hak kavrami heryerde ayni burda turkiye ile kiyaslarsan gelismis ulke oldugundan standartlar yuksek. fakat iyi degilsen isinde hambalik is dusunme zeka isinde durum iyi olabilir. hamballik ile anca karnini doyurursun.

turkiyeden lise bitirip gelen vatanlaslar %3 burda anca basarili olur. oda oluyorsa olanlar cok azimli caliskan cocuklar.(orta seviyeli olanlar) (bunlari iyi olanlari turkiyede okur once sonra universite mezunu seviyesi belirlenir orta iyi kotu)
turkiyede normal bir universite lisans okuyabilecek adam buraya okulu bitirmeden perk gelmez.(lise mezu olup seviyeside kotu olanlarin is bulma sansi daha az)
simdi adam banader ben buldum sen ozel bir yetenegin vardir kendini o alanda cok iyi gelistirmisindir bulursun fakat 1-4 kisiyi gecmez bu.

ailenin senin egitimine harciyacak parasi varsa amaclarina gore macera aramiyorsan karar verirsin burasi macera basarili olan 1 ise surunen 20 kisidir

8b
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzt Nis 28, 2014 5:43 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen 8b » Pzt May 26, 2014 8:50 pm

[quote]yazirous1903 tarafindan yazilan metin:

[quote]8b tarafindan yazilan metin:

[quote]yazirous1903 tarafindan yazilan metin:

Eger o kadar kolay ise ben bulayim 3 yildir almanyadayim masterimin sonuna geldim degil is staj bile bulamiyorum...
Not: okulum bitecegi icin is de ariyorum staj da[/quote]

turkiyedki uni hangisiydi acaba[/quote]
ITU
Turkiyedeki universite ile ne alakasi var anlamadim....
Iyi bir muhendismiyim dersen baslangic icin evet turkiyede muhendis olarak calismisim ust firmalarda staj yazmisim. Program bilgim iyi

Firmalar kac tane turkiyede universite biliyor?

@totalrub acikcasi oyle bir kac mail bende aldim Xing.com dan acikcasi itibar etmedim otomatik geldigini dusunuyorum. Eger otomatik degilse bizi bilgilendir bu konuda kacirmayalim boyle firsatlari :)

Turk unileri onemini kaybediyor diyosun almanyada?
Ayrica master bittikten sonra is bulucagimdan %100 eminim o konuda kendime guveniyorum. :)[/quote]

yazirous1903
Mesajlar: 122
Kayıt: Sal Kas 27, 2012 11:41 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen yazirous1903 » Pzt May 26, 2014 8:58 pm

evet benim dusuncem bu yonde

DilekkY
Mesajlar: 52
Kayıt: Pzr Oca 06, 2013 6:16 pm

Almanya Muhendis Gocu

Mesaj gönderen DilekkY » Pzt May 26, 2014 9:59 pm

iamselcuk Almanya\'da dil vizesi alma isinin zor oldugunu okumustum daha once buradan.Ben de Goethe Enstitusu\'nde alacagim kursu.Eger olanaginiz varsa dusunebilirsiniz.Bir arkadasim gitmisti ve dil ogretim yontemlerinin standart kurslardan farkli,cok daha iyi oldugunu soylemisti.Ornegin A1 duzeyinde bile ogrensen daha ilerisindeymissin gibi derdini rahatca anlatabildiginden bahsetmisti.
Burada yazilanlardan dolayi acikcasi moralim bozuluyor umudum kiriliyor ama yine de deneyecegim.30 yasindayim ben de ve sizin kadar is deneyimim bile yok.Tek avantajim kimya ve kimya muhendisi mezunu olmam ama onda da muhendislik ortalamam dusuk ki sanirim bu da dezavantajim.Master icin kabul alma olasiligim dusuk mu sizce?Peki Bayer gibi sirketlerin kimi zaman internship,fellowship vb. programlari -yaz ve guz donemi icin- oluyor ki bu sekilde kabul alabilmemin olasiligi nedir?-Almanca\'yi Goethe\'den B1-C1 vb. seviyede belgeledikten sonra-Hic bu sekilde kabul almis gelebilen tanidiginiz var mi?

Cevapla