Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Basvuru surecinde yardim

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Draigo
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr Nis 13, 2014 11:58 pm

Basvuru surecinde yardim

Mesaj gönderen Draigo » Pzt Nis 14, 2014 12:08 am

Arkadaslar merhaba. Ismim Mert. Ben yaklasik 1 senedir bir arastirma icerisindeyim. Almanyada universite okumayi dusunuyorum. Bu istek nereden geldi derseniz soyle anlatmak isterim ; annem ogretmen oldugundan dolayi yurt disi gorevlendirme adli bir sinavla istedigi bir ulkede 5 seneligine gorev yapma sansi kazaniyor ve bransida zaten almanca oldugundan dolayi almanyayi secmisti.. 2007 yilinda annemle beraber almanyaya ilk defa gittim. Almancayi ogrendim ve Gymnasium 12. sinifa kadar ilerlemistim. Ama sonrasinda maalesef annemin gorev suresi bittiginden bende onunla beraber turkiyeye geri donmek zorunda kaldim. Maalesef abiturdan da cok kisa bir zaman once oldu bu olay ve turkiyede Gymnasium da olsa denkligini duz lise yapicaklarini soylediklerinde ben direk diplomayi acik liseden almayi sectim... Sonuc olarak acik liseden 95.45 ortalamayla bir diploma sahibi oldum ve bu seneki YGS sinavina girdim. Arastirmalarima gore ilk basamakta baraji gecmek yeterli oluyor ( bu her ne kadar bolumu kazanmaya her zaman yetmese de ) simdi onumde lys var ve okumak istedigim bilgisayar muhendisligi. Baktigimda yine arastirmalarima gore herhangi bir devlet veya ozel universitede bu bolumu kazanmam yeterli oluyor. Lys ye girip basarili oldugum her takdirde zaten en kotu ozel bir universiteden bunu basarabilirim cunku sizde hak vericeksiniz ki baraj 180 ken 210 ile bu bolume kabul eden ozel universiteler mevcut. Simdi geleyim benim kafami kurcalayan ve beni aksamlari rahat uyutmayan konuya... Basvuru tarihlerine baktigimda en son basvuru tarihinin 11 temmuz gibi bir tarih oldugunu hatirliyorum ama universiteler bizden universitelere yerlesmis olmamizi bekliyorlar buda turkiyede o tarihte pek mumkun olmuyor biliyorsunuz. Bunu sormak istedim tam olarak ne zaman nasil bir basvuru yapmaliyim.. Universitelerin bizden istedigi c1 sertifikasi elimde hatta c2 bile bulunuyor. onun disinda ygs den barajida gectim geriye yerine getirmem gereken hangi kosullar var? bu surecleri yasamis olan ve basariyla almanyada universiteye yerlesmis olan arkadaslar bana lutfen yardimci olabilirler mi ? bu beni gercekten cok mutlu eder..

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Basvuru surecinde yardim

Mesaj gönderen pardon » Pzt Nis 14, 2014 12:24 am

Temmuz 15\'ine belgelerini yetistirmen zor gibi. Ne zaman aciklaniyor sinav bilmiyorum ama benim zamanimda yetismiyordu hic bir sekilde. Ondan sonraki ilk basvurular ise Ocak civarinda yaz donemi icin oluyor. Sectigin universitede yaz doneminde baslaniyorsa, o doneme yetistirmen gerek basvurunu. Baska bir konu da sanirim Ygs\'ye sadece baraji gecmeye giriyorsun ama Almanya\'da universiteler artik Ygs\'de aldigin nota gore hesapliyormus basvuru notunu. O bakimdan Ygs\'den aldigin puan da onemli, hatirlatayim dedim.

Draigo
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr Nis 13, 2014 11:58 pm

Basvuru surecinde yardim

Mesaj gönderen Draigo » Pzt Nis 14, 2014 12:45 am

o sorun olmaz 300 kusur puan yapabilirim ben baraj gecme meselesini sart olarak sunduklarindan soyledim zaten baraji gecmek sorun degil sinavda herkes yapar

Deadly Impact
Mesajlar: 359
Kayıt: Prş Haz 06, 2013 5:09 pm

Basvuru surecinde yardim

Mesaj gönderen Deadly Impact » Pzt Nis 14, 2014 1:46 am

Ben de senin gectigin surecten gectim. Ne yazik ki Turkiye\'de ki Lys sinavi cok gec aciklaniyor . Burda sorun sadece basvuru tarihi degil ayni zamanda Almanya daki unilerin basvurulari cok gec sonuca baglamasi . Gerci sen direk kabul alcaksin ben sartli kabul icin soyluyorum ama yine de basvurcagin unilerle cok iyi kontak halinde ol derim . Bir de dedigin gibi devlet veya vakif unileri farketmedigi icin Lys puaninin 300 uzeri olmasi yeterli olur. Niye 300 diyorum. Cunki vize gorusmesine gittigimde ordaki bayan kendilerinin uygun olarak gordugu baraj puaninin 300 oldugunu soylemisti. .. Belkide oylesine soylenmis bir seydir.Biz sdece 4 yillik herhangibir uninin kazqnilmasini ( prosedurde) yeeti olaak goruyoruz ama belki arka planda vize dosyalarini degerlendirenlerin bir standarti olabilir bu. O yuzden lys den ne kadar iyi puan alirsan o kadar iyi etki uyandirirsin zaten Almanca var cok iyi bir seviyede ki bu cok cok buyuk bir avantaj . Dedigim gibi Lys aciklanir aciklanmaz elini cabuk tutup direk gerekli belgelerle Almanyadaki unilere basvurunu yap ve irtibatli ol. Kis semestrini yakalama ihtimalin yuksek ( vizenin cikma suresi de onemli tabi)

Cevapla