Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Errechnete Gesamtnote fur den Hochschulzugang

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Errechnete Gesamtnote fur den Hochschulzugang

Mesaj gönderen nuernberger » Pzt Nis 07, 2014 2:19 pm

Az once basvuru yaptigim okuldan mail aldim. Anerkennung islemim tamamlanmis, en altta da Errechnete Gesamtnote fur den Hochschulzugang: 1.4 yaziyor.

Simdi bu not kriteri her yerde standart midir, yoksa okuldan okula degisir mi? Standartsa en yuksek puan kactir? Almanlarin genel egitim sistemindeki gibi 1 mi? Giris yapmak icin alt limit kactir?

Bir de 16 Nisandan itibaren esas basvuru sureci basliyor ve o zaman daha bir suru staj ve calisma belgesi falan gonderecegim. Iclerinden onlarin "sart degil ama olsa super olur" dedikleri yurtdisi gonulluluk belgelerim de var. Bunlar o puani yukseltmeme yardimci olacaktir, degil mi?

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Errechnete Gesamtnote fur den Hochschulzugang

Mesaj gönderen pardon » Pzt Nis 07, 2014 6:33 pm

- En iyi not 1,0. Senin notun da oldukca iyi bir not ve bolumlerin coguna giris icin sorun yasayacagini sanmam. Tip\'ta falan bazen oldukca yuksek ortalama olabiliyor.
- Okuldan okula farklar olabiliyor, ben basvururken kendileri hesaplamak istemisti ama cok bir sey fark etmez. Standart Alman notlari 1,0 ile 4,0 arasinda olur, 5,0\'i da dersi gecemediginde alirsin.
- Giris icin alt limit girecegin universiteye ve bolume gore degisiklik gosterir, onlari bilmeden bir sey soylemek zor.

Cevapla