Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch
Ben Braunschweig yabanci subeyi aramistim aradigim yer seninki ile ayni degil. Sen google da Heidelberg auslaenderbehorde diye arat oradan telefon numarasini bulabilirsin. Almanca biliyorsan almanca yada ingilizce konusabilirsin. Ikiside yoksa yada adamlar ingilizce bilmiyorsa bir akraba,es, dost vesaire de arayip senin icin sorabilir.
Kurs konusunda bence vize gelmezse o tarihe kadar bir sonraki tarihteki kursan devam edilir. Ha olduda red aldik ozaman maalesef kursun kalan kisminin parasini iade aliriz en azindan tamami yanmaz
Kurs konusunda bence vize gelmezse o tarihe kadar bir sonraki tarihteki kursan devam edilir. Ha olduda red aldik ozaman maalesef kursun kalan kisminin parasini iade aliriz en azindan tamami yanmaz
-
benimki yuksek lisans umarim red gelmez
Insallah kimsenin vizesi red gelmez arkadaslar herkes cok emek harciyor
vize bekliyen veya vize gorusmesine giden kimse yok galiba...
-
05.02.2014 ankara konsoloslugunda master+dil kursu icin uzun sureli vize basvurusunda bulundum.37. gun oldu hala bekliyoruz:)
murat bu beklemek insani olduruyor zaten benimde bugun 2. hafta oldu aramadin mi hic bilgi almadin mi?
10.02.2014 tarihinde bende dil kursu+master icin istanbuldan basvurdum 32 gun oldu benimde hala haber yok. Bugun yabanci subeye mail attim bakalim ne diyecekler. Bekleme olayi 30 gunun ustune cikinca gercekten cekilmez oluyor...
az bi zamanda degilki maelstrom bi sonuc ciksa en azindan olumlu veya olumsuz ona gore beklesek ...
Olumsuz olsa girer bir ise calisirim. Olumlu olsa ceker giderim Almanyaya. Ortada olmak gercekten cok kotu. En azindan takip sistemi getirseler su vize isine. Ama tabi keyfi uygulama yaptiklari icin yapmiyorlar o sistemi...
-
bir defa aradim konsoloslugu gorseniz belki 3-4 gun ust uste aradim ancak ulasabildim. paderborn dan cevap bekliyoruz dediler forumda bazi arkadaslar yabancilar subeyi arayin oradan sorun gibi bir seyler soylemisler ama etik bulmadim dogrusu. Ayrica benim bildigim alman mentalitesi 3 . sahislara asla bilgi vermezler ayrica konsolosluk beni temsil ediyor diye dusunuyorum. Bakalim hayirlisi artik , Orkun sen hangi konsolosluktan ve ne amacla vize basvurusunda bulundun?
Yabancilar subesi hicbir bilgi vermiyor birde ustune zamani uzatmaya calisiyorlar. Ararsan senin icin daha iyi olur bir kez de olsa. En azindan belgelerin oraya ulastimi bir problem varmi ogrenebilirsin.
-
benim evraklari buradaki konsolosluk kontrol etti bir saat boyunca bekletip eksik evrak kontrolu yaptilar. korkmayin arkadaslar biz turk mentalitesi ile dusunuyoruz. Almanyada hic bir evrak asla kayip olmaz biz zannediyoruzki biraz baski yaparsak erken gonderirler yok oyle bir almanya:).Her guzel sey sabir istiyor
Burada cok arkadas var 40-50 gun sonra eksik evrak bildirimi gelen. Herkesin belgelerini inceliyorlar ama sen bilirsin ben senin iyiligin icin soyledim. Kimse baski yapinca erken gonderirler demiyor. Konsoloslugu aradigimda bana isleminizin daha cabuk bitmesini istiyorsaniz Almanyayi arayin dediler. Sen yapmak istemiyorsan yapma ama Turk mentalitesi diye kesip atma.
27.02.1014te Izmir Alman Konsolosluguna gittim.Lisans+dil kursu hazirladigim evraklar:
1)10 yillik pasaport
2)Vukuatli nufus belgesi
3)biometrik foto(3 adet)
4)Lise diplomasi+Almanca cevirisi
5)Oss giris belgesi+Almanca cevirisi
6)Universite Diplomasi+Almanca cevirisi
7)Universite Transkript+Almanca cevirisi
8)Ikametgah belgeleri+Almanca cevirileri
9)Vize basvuru formu(2 adet)
10)6 aylik sigorta
11)Duisburg-Essen Universitesinden kabul belgesi
12)Dil kursu kabul belgesi
13)Motivasyon yazisi (Almanca)
14)CV(Almanca)
15)goethe enstitusu tarafindan A2 sinav belgesi
16)Anne babaya ait maas bordrolari
17)Kira kontrati (ev)
18)Deutsche Bank\'ta 8090euro\'luk hesap
kafami karistiran birsey var ben ev kirasini odedim 01.04.2014te evin kirasinin baslama tarihi ve 07.04.2014te kursum baslicak bu sureci hizlandirmak icin ne yapmaliyim veya yapabilicegim birsey var mi?
1)10 yillik pasaport
2)Vukuatli nufus belgesi
3)biometrik foto(3 adet)
4)Lise diplomasi+Almanca cevirisi
5)Oss giris belgesi+Almanca cevirisi
6)Universite Diplomasi+Almanca cevirisi
7)Universite Transkript+Almanca cevirisi
8)Ikametgah belgeleri+Almanca cevirileri
9)Vize basvuru formu(2 adet)
10)6 aylik sigorta
11)Duisburg-Essen Universitesinden kabul belgesi
12)Dil kursu kabul belgesi
13)Motivasyon yazisi (Almanca)
14)CV(Almanca)
15)goethe enstitusu tarafindan A2 sinav belgesi
16)Anne babaya ait maas bordrolari
17)Kira kontrati (ev)
18)Deutsche Bank\'ta 8090euro\'luk hesap
kafami karistiran birsey var ben ev kirasini odedim 01.04.2014te evin kirasinin baslama tarihi ve 07.04.2014te kursum baslicak bu sureci hizlandirmak icin ne yapmaliyim veya yapabilicegim birsey var mi?
o zamana kadar vizen gelmez ise sanirim ev icin birsey yapamazsin ama kursu bir ay erteleyebilirsin .Surec hizlandirma konusuna gelince yapabilecegin birsey yok suan sadece bekliyeceksin.
bu bekleme iside en zoruymus birkan bu arada tesekkur ederim verdigin bilgi icin evraklarda bi eksik yok degil mi?
Vizeye itiraz edince ortalama olarak kacta gunde cevap veriyorlar?
sag ol. Bu itiraz dilekcesini ariyorum bulamadim link var mi?
Fikrim yok fakat dilekce yazmasini biliyorsan,bence kendin resmi dille yazmani tavsiye ederim.xxxx Basvuru kodu ile xxxx tarihinde xxxBaskonsoloslugunuza yapmis oldugum basvuru,tarafinizca xxx tarihinde olumsuz olarak tarafima bildirilmistir.Boyle bir giris yapabilirsin
RASTAFARI