Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Okuldan sonra is bulmak..Tavsiyeleriniz?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
sharkdiver1992
Mesajlar: 47
Kayıt: Pzt Eki 29, 2012 2:23 pm

Okuldan sonra is bulmak..Tavsiyeleriniz?

Mesaj gönderen sharkdiver1992 » Pzr Mar 09, 2014 11:59 am

Arkadaslar merhaba,

Insallah seneye agustos ayina ya da 2016 subatina kadar Europa-Uni Viadrina\'daki Ingilizce Isletme lisans egitimimi tamamlayacagim. Almancam simdi B2 ve bu semesterden itibaren derslerimizin bircogu da Almanca olmaya baslayacak.

Turkiye\'de Mercedes\'te staj yapabilme ihtimalim yuksek, 3 ay orada staj yapmayi dusunuyorum ama tabi ki o zamana kadar Almanya\'da staj bulabilmeyi de deneyecegim. Supply Chain alaninda ilerlemenin iyi bir strateji olacagini dusunuyorum o yuzden agirlikli dersleri Operations&Project Management modulunden almayi planliyorum.

Bazi nedenlerden oturu yasim 26 ve lisansim bittiginde yasim 27-28 olacak. Acikcasi su an Almanya\'da uzun bir donem dusuk pozisyonda calismayi Istanbul\'da calismaya her turlu yeglerim, istegim hic degilse 5 yil kadar Almanya\'da calismak. Daha sonrasini ise bilmiyorum.

%50 Ingilizce-%50 Almanca Isletme Lisansi sonrasi is bulma sansim sizce dusuk mudur? Sansim buyuk oranda sadece Almanya\'daki Turk firmalarinda midir? Yoksa illa master dusunmeli miyim? Ya da master yerine Rusca ogrenmek vs. gibi onerileriniz de var mi?

Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim,
Cagri

denizce
Mesajlar: 29
Kayıt: Prş Eyl 05, 2013 10:23 am

Okuldan sonra is bulmak..Tavsiyeleriniz?

Mesaj gönderen denizce » Sal Mar 11, 2014 3:05 pm

Merhaba,
eger okul bittikten sonra almanyada calismayi dusunuyorsan, burada staj yapman daha mantikli olur. Staj yaptigin sirketle baglantini koparmamam sonrasi icin avantaj olabilir. Herkes oncelikle buyuk sirketlere (Daimler,BMW vs.) basvuru yapmayi tercih ediyor, bu yuzden orta buyuklukte veya kucuk sirketler stajer bulmakta zorlanabiliyor. Yani buralara basvuruda bulunmak degebilir...

denizce
Mesajlar: 29
Kayıt: Prş Eyl 05, 2013 10:23 am

Okuldan sonra is bulmak..Tavsiyeleriniz?

Mesaj gönderen denizce » Sal Mar 11, 2014 3:08 pm

@duisburger:
sana kesinlikle katiliyorum, suan masimin en az 3te 1i kesiliyor:(

sharkdiver1992
Mesajlar: 47
Kayıt: Pzt Eki 29, 2012 2:23 pm

Okuldan sonra is bulmak..Tavsiyeleriniz?

Mesaj gönderen sharkdiver1992 » Çrş Mar 12, 2014 4:25 am

Bu aralar tesadufen tam da Taxation dersine calisiyordum :D Pek birsey bilmiyorum ama sagdan soldan duydugum hayatim boyunca bir Almandan her zaman daha fazla vergi odeyecegim ama yillar gectikce o ek verginin azalacagi..

Buyuk beklentilerim zaten yok. Kaldi ki burada universite bittikten sonra Istanbul\'a gittim diyelim, en iyi olasilikla ayda 2.000 TL (artik bildiginiz uzere 700 € bile degil) alip, bedava overtime ustune overtime yapip bir de metrobus-trafik vs. gece 11\'de eve bir de elimde dosya goturup kole muamelesi gorup uzerine her gazeteyi actigimda sinir bozucu haberler okuyacagima, herhalde burada kalmak her halukarda iyi olacaktir diye umuyorum.

Dusunce seklim dogru mu bilmiyorum ama Almanya\'da bir sirkette 5-6 sene tecrube kazanma firsati yakalarsam, ondan sonra zaten Almanya\'dan memnun kalmayip donmeye karar versem bile (ki genelde kimse o saatten sonra artik geri donmek istemiyor) , Turkiye\'ye dondugumde Almanya\'daki tecrubemin verdigi "prestij" sayesinde en azindan nispeten daha iyi bir konumda ise baslama firsatim olur, diye dusunuyorum.

@Denizce: Sorabilir miyim ne isle mesgulsun ve nereyi bitirdin?

denizce
Mesajlar: 29
Kayıt: Prş Eyl 05, 2013 10:23 am

Okuldan sonra is bulmak..Tavsiyeleriniz?

Mesaj gönderen denizce » Çrş Mar 12, 2014 10:23 am

@cgrymnl: Ben isletme ve sigortacilik (Versicherungswirtschaft) okudum
Dual okudum Cooperate State University Baden-Wuerttemberg\'de, yani semester tatillerinde kooperasyon yaptigim sirkette stajlarimi yaptim.
Suan mali sektorde calisiyorum ve sorumluluk alanim governance, risk and compliance.
Eger baska sorularin varsa, yardimci olmaya calisirim.

Cevapla