Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bayern\'de part time is bulabilmek

Alinik-Satilik-Kiralik-Araniyor
nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Bayern\'de part time is bulabilmek

Mesaj gönderen nuernberger » Cum Şub 21, 2014 12:59 am

Merhaba,

Oncelikli hedefim olan Nurnberg\'de ve Bayern\'deki 2 hochschule\'de daha lisans okumak icin basvuru yapacagim. Zaten burda da lisans bitirdim aslinda, ingilizce ogretmeniyim ama almanya sevdasi sebebiyle her seye yeniden baslamayi kafaya koydum.

basvuracagim bolumler bizdeki iibf bolumleri - intl. business, intl. management ve intl. retail management. turkiyede dis ticaret kursuna gidip sertifika aldim ve su an da aof insan kaynaklari yonetimini okumaya calisiyorum - ki bunu yarim birakacagim eger almanyaya gidebilirsem.

tereddut ettigim ama gozumu de karartmak istedigim bir konu var; is. ailemden hicbir destek almayacagim ordayken. burslari arastiracagim ama cikacagini hic sanmiyorum. kisacasi, kendim calisip kendim gecinecegim orda part time bir is bulup. ilk etaptaki zorunlu harcamalar icin de simdiden para biriktirmeye calisiyorum, gidene kadar ne kadar birikirse artik.

sizce orda kisa surede part time is bulmak cok zor mudur? A2-B1 seviyesinde almancam var ama genelde isverenler akici konusan eleman istiyorlar. sadece ingilizceyle en fazla barlarda otellerde falan calisabilirim gibi geliyor.

sizin fikriniz, orada gordukleriniz nedir bu konuda? bos bir hayalin pesinde miyim?

nurnberg\'de fazlasiyla arkadasim var, onlarin aileleri falan da yardimci olmaya calisacaktir muhakkak. bir turk dernegiyle de saglam iletisim kurdum, zaten onlar dedi sen kabul edildikten sonra garantor bulmak kolay, bizden biri olur diye. ama bu calisip para kazanma meselesi beni biraz korkutmuyor degil.

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

Bayern\'de part time is bulabilmek

Mesaj gönderen schlb » Cum Şub 21, 2014 2:44 pm

Benim sahsi kanaatim;

a1-b1 zor biraz, ama restaurantlarda mutfak kisminda is bulursun da kasiyerlik vs yani dogrudan iletisim gerektiren islere girmek bu seviyeyle sikintili olabilir.

Ben DAAD Istanbul\'a sormustum, senin gibi dusunuyordum tekrar lisans okuyayim Almanya\'da diye, fakat oradaki danisman zaten lisansin var niye bir daha lisans yapmak istiyorsun, Almanya zaten genelde bu sekilde pek kabul etmiyor, yuksek lisans yapmani beklerler dedi. Zaten kendi alanin disinda lisans istiyorsun filan dedi.

Bunlar benim goruslerim ama niye lisans yapacaksin ki bos yere vakit kaybi. Yuksek lisansla devam et. Zaten istedigin takdirde burada ikinci yuksek lisansa da basvurabiliyorsun ve iki master yapabiliyorsun ayni okulda. Tabi Almancan C1 olursa egitim dili Almanca olan master programina basvurma hakkin oluyor.

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Bayern\'de part time is bulabilmek

Mesaj gönderen nuernberger » Cum Şub 21, 2014 3:38 pm

Ben zaten alan degistirmeyi istiyorum, bi 3-4 yil sonra bile yaptigim iste goremiyorum kendimi. AOF ile baslamamin sebebi de buydu, bitince ustune ekleyecegim bir seylerle baska bir is bulabilirim falan ama, olmayacak, ben Almanya istiyorum. Yani bu benim icin zaman kaybi olmayacak, hem istedigim yerde, hem de istedigim tarzda bir bolum okumus olacagim eger kabul edilirsem.
2 hafta once Nurnberg\'deki okulla yuzyuze gorustum, olumsuz algilanacak hicbir sey soylemediler aslinda. Hatta bolumun ozel sartlari arasinda is deneyimi (gerci bu muhtemelen alanla ilgilidir), yurtdisinda yasamis-calismis olma falan da var ki bunlarin hepsi bende de var. Ama tabii ki bunlar benim sansim var demek degil. Bunu gormek icin de basvurup denemekten baska sansim yok.
Master yapsam orda kendi alanimda yapabilirim sadece ama bu da yine ilk soyledigim seye getiriyor konuyu. Ben zaten alan degistirmek istiyorum. Hem de bir diger amacim Almanya\'da kalici olmak. Eger yine ayni alanda master yaparsam orada is bulamayacagim ama basvuracagim bolumlerin sansi cok daha fazla. Hatta ogretmenligin hicbir ihtimali yokmus Bayern\'de. Diploma denkligi bile vermiyorlar.

1
Mesajlar: 133
Kayıt: Çrş Nis 03, 2013 3:42 pm

Bayern\'de part time is bulabilmek

Mesaj gönderen 1 » Cum Şub 21, 2014 10:45 pm

sadece ingilizceyle otelde de calisman zor. en fazla, bir turkun yaninda bulasik yikar bir otelde carsaf gecirirsin. fazlasini bekleme. boyle de bir is bulup para kazanabilirsen dua et.

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

Bayern\'de part time is bulabilmek

Mesaj gönderen schlb » Cum Şub 21, 2014 11:10 pm

Nuernberger,

Hayalin ve idealin neyse pesinden git bence ve kimseye aldirma. Boyle sorular sordugun zaman genellikle karamsar yaklasimlarla karsilasirsin. Kararini verdiysen ve hayatta boyle mutlu olacaksan asla pesini birakma. Cunku herkesin gozardigi ettigi bir gercek var: Herkesin kismeti farklidir.

aleko
Mesajlar: 96
Kayıt: Pzt Haz 25, 2012 6:47 pm

Bayern\'de part time is bulabilmek

Mesaj gönderen aleko » Cmt Şub 22, 2014 12:40 am

Ve hayatta tek seyi soyleme bence . "
Keske "

1
Mesajlar: 133
Kayıt: Çrş Nis 03, 2013 3:42 pm

Bayern\'de part time is bulabilmek

Mesaj gönderen 1 » Cmt Şub 22, 2014 1:37 am

ben de bir tane ozlu soz ekliyeyim. "guclukler basarinin degerini arttiran suslerdir".

Cevapla