Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

TEV-DAAD YUKSEK LISANS BURSU

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
kaaneroglu
Mesajlar: 5
Kayıt: Pzt Nis 20, 2009 10:32 pm

TEV-DAAD YUKSEK LISANS BURSU

Mesaj gönderen kaaneroglu » Prş Nis 30, 2009 10:32 pm

http://www.tev.org.tr/tr-tr/burslarimiz ... ulari.aspx

Adresinden ayrintili bilgi alabilirsiniz. Benim kisaca ozetlemem gerekirse, 31 mart a kadar basvurunuzu yapiyorsunuz. lisans not ortalamaniiz 100 uzerinden 75 veya 4 uzerinden 3 olmali en az. Bunun yani sira almanca veya ingilizce dil bilginizi ispatlamaniz gerekiyor bir belgeyle ki mulakat ta o dilde oluyor. Ben toefl ile basvurdum mesela. universiteyi onlar size ayarlamiyor burstan ayri basvuruyorsunuz. ama universitelere basvururken yollamaniz icin "bursiyer adayidir" diye bir belge veriyorlar kabul almaniz kolaylasiyor. kabul alamaz da burs alirsaniz universite ile goruserek kabul edilmenizi de sagliyorlar. sartlari saglayan ve almanya\'da master yapmak isteyenler icin cok guzel bir burs gercekten tum masraflarinizi karsiliyorlar. bunun disinda doktora bursu icin de onunuz aciliyor. ancak bazi sartlari var, gitmeden noterden egitiminiz bitince yurda doneceginize dair bir belge ve aldiginiz bursun %50sini ise girince azar azar geri odeyeceginize dair belgelere imzalar atiyorsunuz. doktora veya is icin donusunuzu erteleyebiliyorsunuz ancak donmeyecegim derseniz bursunuzun 2 katini odemek zorunda kaliyorsunuz.
sorulariniz olursa bu baslikta cevaplayabilirim.

adzeson
Mesajlar: 150
Kayıt: Pzr Oca 25, 2009 9:05 pm

TEV-DAAD YUKSEK LISANS BURSU

Mesaj gönderen adzeson » Cmt May 02, 2009 12:31 am

bu basvuru her yil bu tarihlerdemi oluyor? bende takip ediyorum almanyada master bursu icin ancak almancami yeterli seviyeye getirmem gerekiyor. haftaya almanyaya gidiyorum orda almancami gelistirip seneye bu bursa basvurabilirmiyim almanyadan? burada olmakmi zorundayim?

kaaneroglu
Mesajlar: 5
Kayıt: Pzt Nis 20, 2009 10:32 pm

TEV-DAAD YUKSEK LISANS BURSU

Mesaj gönderen kaaneroglu » Prş Nis 26, 2012 12:00 am

tev sitesinden tarihleri takip edebilirsin. kasim gibi baslar marta kadar devam eder bu sene de tahmin ettigim uzere.

basvuru icin burada olmaniz gerekmiyor, postayla basvuru aliyorlar.
ama verdigim linkten basvuru belgelerine bakarsaniz almanya\'da temine etmekte zorlanabileceginiz belgeler olabilir. almanya\'ya gitmeden onlari alip gitmek isteyebilirsiniz.

Cevapla