Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Alyhun1903
Mesajlar: 20
Kayıt: Prş Ara 12, 2013 10:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Alyhun1903 » Cum Ara 13, 2013 8:23 pm

[quote]welly275 tarafindan yazilan metin:

Alyhun1903, zor bi yola giriyosun. ocak ayinda almanyada olcam diye basvurup ret de yiyebilirsin ki ben ret ihtimalini yuksek goruyorum su durumda. amacim istegini kirmak degil ama anlattiklarina gore kanaatim bu tabi belli olmaz belki sansin yaver gider vizeyi alabilirsin de. nisanlilik ve okul yanyana geldiginde almanyaya egitim amaciyla gitmene inanmalari zor.[/quote]

Evet, sayenizde aldigim tepkiler genelde o yonde oldugu icin, bu durumdan bahsetmeyi rafa kaldirdim. Almanyaya sadece dil okuluna ona takiben universiteye gidecek bir birey gibi kendimi lanse edecegim.
neden almanca ogrenmek istedigimi, neden almanyada universite okumak istedigimi, neden almanya oldugunu belirten guzel bir iyi niyet mektubu yazdim bugun, butun evraklarimi almanca tercume ettirecegim ve olmasi icin cabalayacagim.
iyi ki sitenizle tanismisim, biraz gec oldu ama. :)

umutonat
Mesajlar: 10
Kayıt: Pzt Ara 16, 2013 1:32 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen umutonat » Pzt Ara 16, 2013 1:55 pm

Merhaba, yazilacak yerin neresi oldugunu bilmedigimden buraya yazdim , yalnissa ozur dilerim simdiden.
Ben lisans egitimi almak icin almanyaya gidecegim sizlere sorum su,
1) vize basvurusunda gerekli evraklar( yalniz hamburg uni sartli kabul vermiyomus heralde once dil kursu sonra hamburg uni, belgelerimi uni assist e yolladim)
2)istanbuldan vize ortalama kac gunde cikar?

Deadly Impact
Mesajlar: 359
Kayıt: Prş Haz 06, 2013 5:09 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Deadly Impact » Sal Ara 17, 2013 3:28 pm

[quote]umutonat tarafindan yazilan metin:

Merhaba, yazilacak yerin neresi oldugunu bilmedigimden buraya yazdim , yalnissa ozur dilerim simdiden.
Ben lisans egitimi almak icin almanyaya gidecegim sizlere sorum su,
1) vize basvurusunda gerekli evraklar( yalniz hamburg uni sartli kabul vermiyomus heralde once dil kursu sonra hamburg uni, belgelerimi uni assist e yolladim)
2)istanbuldan vize ortalama kac gunde cikar?[/quote]

1)http://www.istanbul.diplo.de/contentblo ... sum_DD.pdf
yukardaki linkte gerekli evraklari bulabilirsin.

2) vizeler ortalama 4-6 hafta arasi belli oluyor.

Sencer
Mesajlar: 111
Kayıt: Pzt Tem 15, 2013 5:07 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Sencer » Prş Ara 19, 2013 3:24 am

Oncelikle siz degerli, bikmadan usanmadan ayni sorulara yuzlerce kez cevap verip bu surecte yol gosteren tum uyelere tesekkur etmek gerek.

Bu uzun ve mesakatli surece hicbir danismanlik hizmeti almadan kafamdaki hayalleri gerceklestirmek amaciyla, almanya da ikamet eden bir aile dostumuzun yardimiyla basladim. Sorunsuz bir sekilde nihayet son asamaya geldim ve 9.12.2013 te vize gorusmesine girdim. Bu arada gorusmeye giderken tek eksigim islemlerimi geciktiren Is Bankasi yuzunden, Sperrkonto evragiydi. Sabah 11.30 randevusu oldugu icin uyku sorunum yoktu :D , sira alma yerine girdim dosyaladigim evraklarin hepsini bir kagit yigini haline getirmemi istediler bende yaptim. Daha sonra 2 adet pasaport fotokopisini eksik oldugunu soylediler ve tanesi 2 tl den fotokopi cektiler. Bu gorusmeye gidecek arkadaslarin hatrinda bulunsun cunku konsolosluk sitesindeki istenilen belgelerde yazmiyor.

Daha sonra ups posedini alip gorusme kabinine ilerledim. Karsimda 30-35 yaslarinda zarif ve guzel bir bayan vardi. Guzel turkcesinden ve duzgun telafuzundan da anlasilacagi uzere buyuk ihtimal turk asilli almanya dogumlu bir hanimefendiydi. Kontrol etti dil kursu belgesini bulamadigini soyledi, altlardadir bakin dedim,tek tek 50 sayfayi cevirdi buldu, giriste belgeleri duzenleyen bayani saygiyla andi :D daha sonra biraz almanca konustuk, her sey tamam fakat okul kabullerinde sadece dil kursu degilde ayni zamanda makine muh. bolumunden kabul aldigim Tu Clausthal tercih etmemi onerdi, bende tamam dedim. Parmak izi alindi ve 12.10 da gorusme bitti fakat ogle arasindan sonra bir kac soru sormak istedigini ve 13.00 da tekrar gelmemi istedi. Ikinci bolumde kisisel aile biglileri hakkinda birkac soru sordu, iste diger kardeslerin neler yapiyor, almanca seviyemin iyi oldugunu belirtecegini soyledi, daha once almanyada 4 yil kaldigimin bunda katkisinin buyuk oldugunu soyledim. Eksik evrak icin Zahlungsblatt ornegini verdi ve gorusmem sonlandi.

Rockuiem
Mesajlar: 47
Kayıt: Çrş Tem 25, 2012 7:50 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Rockuiem » Cum Ara 20, 2013 4:38 pm

Uzun arastirmalarim ve ugraslarim sonucu bugun "dil kursu + lisans egitimi" icin vize gorusmesine girdim.

Goturdugum Belgeler:

Vize Basvuru Formu (2 Adet)
Pasaport ve 2 fotokopisi
Biyometrik Fotograf (3 adet)
Tam Tekmil Vukuat ve 2 fotokopisi
Lise diploma ve 2 fotokopisi
Lise diplomasi cevirisi ve 2 fotokopisi
Dui Essen Sartli kabul ve 2 fotokopisi
Dil Okulu Kayit Belfesi ve 2 fotokopisi
Anne ve Babanin ikametgayi ve 2\'ser fotokopileri
OSYS sonuc ve cevirisi 2\'ser fotokopileryle birlikte
Seyahat Sigortasi ve 2\'ser fotokopisi
Paranin bloklandigina dair Deutsche-Bank\'tan gelen mail. (3 adet ciktisi)
Sabika Kaydi ve 2 fotokopisi
Asker Tecil Belgesi ve 2 fotokopisi
Lise Transkript (Ingilizce) ve 2 fotokopisi
Motivasyon Mektubu (Ingilizce) ve 2 fotokopisi
CV ve 2 fotokopisi

11:30\'daki randevum icin 11:15\'te konsolosluktaydim. Iceriye girdikten sonra hemen sagdaki UPS masasina gittim ve 20TL\'yi verdim. O kiz ayrica basvuru formlarimi kontrol etti ve orjinal belgelenin altina 2 fotokopisi gelecek sekilde duzenlememi ve daha sonra sol taraftaki masadan cagirilacagimi soyledi. Belgeleri duzenledim ve soldaki masaya gittim ordaki bayan belgeleri duzenledi ve gereksiz belgeleri geri verip, sira numarasi verdi. 20dk bekledikten sonra saat 12:45\'te 2 numarali odaya girdim, gayet iyi Turk bir bayan vardi (adi sanirim Sevinc, zimbasinin ustunde yaziyordu cunku) belgelerimi aldi ne icin gittigimi ve hangi bolumu okuyacagimi sordu, cevapladim. Belgeleri kontrol etti, formda kalacak yerin olarak yazdigin yerin posta kodunu yazmamissin dedi. Bilmiyorum dedim, ama o olmadan olmaz, arayip sorabilirsin istersen dedi. Telefondan internetten bakayim mi dedim? Nasil bulacaksin ben yapayim burdan dedi. Sokak adini yazinca cikar dedim, girdi denedi. Vaay cok iyiymis falan dedi. Kim bu kalacagin yer diye sordu. Arkadasimin evinde oda kiralayacagim dedim. "Vay ulan cakallara bak bizde olsa gel buyur deriz." dedi yanindaki diger gorevlilere dogru. Birbirlerine hikaye anlatmaya falan basladilar. Bunun disinda sordugu sorular bilgisayarda onune dusen formu doldurmak icin olan sorulardi aile fertlerinin isimleri evde kac kisi kaliyorsunuz falan. Toplamda 15dk surdu ve 4-8 hafta icinde sonuclanir dedi. Iyi gunler dedim ciktim.

Bugun konsolosluk yarim gun calisiyormus gorevlide belki onun mutlulugu vardi cunku ben sondan bir onceki kisiydim.

Bunun disinda bilmeniz gereken bir baska sey gorevlilerin arasinda baya uzun boylu cok tatli bi Alman hatun vardi, onu gozden kacirmayin ahah.

Eger vizeyi alirsam belgeleri nasil hazirladigim ve masraflara dair genis bir yazi yazacagim.

ratmuhyaka
Mesajlar: 33
Kayıt: Prş Kas 11, 2010 9:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ratmuhyaka » Prş Oca 02, 2014 9:21 pm

merhebalar;

14 ocak 11:30 da istanbul kons.da dil kursu+master icin vize gorusmem var.

*essen ve padernborndan sartli kabullerim var,
*ytu gemi ins. ve gemi mak. muh.\'gini 2.93 ile bitirdim,
*Goethe A1 sertifikam var,
*bloke hesaba 9000 euro koydum,

dil kursu sorusu gelirse paderbornda devam edecegim diyecegim, kalacak yer sorusu da gelirse yurt basvurusu yaptim. gidip, gorup ondan sonra kesin kayit yapmayi planliyorum gibisinden bisey diyecegim.

okudugum kadariyla, bayagi karamsar bi hava var, tirsmiyor degilim. kagit ustunde hersey tamam gibi, gerisine de kismet diyip cikicaz artik...

Kozanadak
Mesajlar: 15
Kayıt: Çrş Ağu 07, 2013 10:25 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Kozanadak » Pzt Oca 06, 2014 10:13 pm

arkadaslar 18 aralikta vize icin basvurdum ama yazdigim telefonlara ulasamazlar hepsi suan kapali ve 19 gun oldu hani hic bir haber alamiyorum nerden ogrenebilirim ?

Alyhun1903
Mesajlar: 20
Kayıt: Prş Ara 12, 2013 10:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Alyhun1903 » Sal Oca 07, 2014 3:23 pm

Merhaba arkadaslar.
2 ocak\'da ben de izmir konsoloslugunda 8.30\'da gorusmedeydim.Gozluklu kel bir adam ile gerceklesti gorusmem, ters bi adamdi. ben yabanci dil kursu icin basvurdum, yabanci dil kursunu bitirdikten sonra zaten turkiyedeki sinavlara girecegimi ve sinavlari %90 gececegimi belirttim. Almanyadaki universiteye almanyaya gittigimde basvuracagimi, yabanci dil kursundan sonra da universite okumak istedigimi belirttim. Almanyadaki universiteden basvuru teyidi ve oss kazandi belgesi haric butun evraklarim fazlasiyla hazirdi, hazirladigim evraklar ;
bloke hesap yabanci dil kursu suresince 7 aylik,
yabanci dil kursunun odenmis 7 aylik faturasi,
sabika kaydi, sigorta dokumleri, nufus kayit ornegi ( alm. tercumeli) aile ikametgah ( alm. tercumeli ) Lise diplomam ( alm. tercumeli ) almanca motivasyon mektubum,saglik sigortasi 1 yillik, gecen seneden almanyada gordugum yabanci dil kursunun b1 belgesi, buna benzer bir dunya envai evraklar dahil hazir bir sekilde gitmistim.
tipik sorular sordu, yabanci dil kursuna turkiyede neden gitmiyorsun dedi, ben de turkiyede ogrenilen almanca ile almanyada ogrenilen almanca arasinda buyuk farklar oldugundan gecen sene katilms oldugum kursta cok hizli ve daha iyi ogrendigimi belirttim.
buyuk bir ihtimalle red alirsin dedi,
almanyada nereden kalacaksin dedi, kurs lojman tarzi bir yer ayarlayacak dedim, almanyada birilerini taniyor musun akraban var mi dedi, hayir yok dedim, sikintili bir gorusme gecti diyebilirim acikcasi.
ne zaman sonuclanir dedim, 3 ile 8 hafta arasinda dedi, almanyaya nasil yollayacaksiniz, eger bu islemleri hizlandiracak odemeli bir sisteminiz varsa masrafi nedir, odemek istiyorum dedim ( fax ) memur da bana diplomatik bir yolla almanyaya gittigini, hatta bazen almanyaya gitmeden red verdiklerini soyledi. kimseyi, birsey sormadi, onaylatmadi. tamam gidebilirsin dedi 1 saatin sonunda.

zoruma giden en cok sey de bu iste. paralarini yatirmisiz, bloke hesap acmisiz, aptal aptal triplere sokuyorlar, paranla rezil ediyorlar adami. yasadigin stres, yaptigin harcamalar da yaninda cabasi.
simdi bu islemin takibini nasil saglayabilirim? evraklarimin almanyaya gonderilip gonderilmedigini nasil ogrenebilirim, evraklarim almanyadaysa, onlari arayip isleyisle alakali sorular sormam da sakinca olabilir. ?
pek umudum yok ama, yine de kucuk bir sans da olsa var. ozellikle gecen seneki b1 almanyadan almis oldugum sertifika biraz umut veriyor, almancamin su anda b1 sonu b2 oldugunu da soyledim. bakalim ne olacak...

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Sal Oca 07, 2014 5:08 pm

adam acik acik demis ret alirsin buyuk ihtimalle diye. ben de ayni sekilde dusunuyorum.

bu ogrenci vizesi artik rituele baglanmis durumda. ne olursa olsun ogrenci oturumu alicaksan almanyadaki okullardan basvuru teyidi, sartli kabul ya da tam kabul olacak. nadir de olsa senin gibi vize alanlar oluyo ama umutlanip sonra hayal kirikligi yasamaktansa umutlanmamak daha mantikli olur. ihtimal dusuk.

3 haftaya mektup almazsan, almanyada gidecegin sehirdeki yabancilar subesini arayip durumu sorgulayabilirsin.

Alyhun1903
Mesajlar: 20
Kayıt: Prş Ara 12, 2013 10:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Alyhun1903 » Sal Oca 07, 2014 9:38 pm

[quote]welly275 tarafindan yazilan metin:

adam acik acik demis ret alirsin buyuk ihtimalle diye. ben de ayni sekilde dusunuyorum.

bu ogrenci vizesi artik rituele baglanmis durumda. ne olursa olsun ogrenci oturumu alicaksan almanyadaki okullardan basvuru teyidi, sartli kabul ya da tam kabul olacak. nadir de olsa senin gibi vize alanlar oluyo ama umutlanip sonra hayal kirikligi yasamaktansa umutlanmamak daha mantikli olur. ihtimal dusuk.

3 haftaya mektup almazsan, almanyada gidecegin sehirdeki yabancilar subesini arayip durumu sorgulayabilirsin.[/quote]
tesekkurler welly, moral verdin baya zaten kotu durumdayim :))
insallah olumlu sonuclanir da, benim gibi umutsuz bekleyenlere en azindan bir umut olurum.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Sal Oca 07, 2014 9:59 pm

senin gibi ben de basvurmustum 2 kez. birinde ret yedim birinde basvuruyu bile almadilar

ret kagidini gordugunde benim gibi olma diye moral vereyim dedim :) ama belli de olmaz vizeyi de alabilirsin.

sway
Mesajlar: 537
Kayıt: Pzt Oca 02, 2012 5:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen sway » Sal Oca 07, 2014 10:52 pm

Welly275, sen ne mezunu olarak basvurdun

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Oca 08, 2014 12:19 am

ilk basvuruda lise mezunu olarak. ikincisinde lisans mezunu olarak. 1 yil sonra 3ncusunde dili turkiyede halledip kesin kabulle basvurdum aldim vizeyi. ilk basvuru 2006da mi neydi ama.

rmertakyuz
Mesajlar: 12
Kayıt: Prş Nis 18, 2013 11:13 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen rmertakyuz » Cum Oca 10, 2014 1:44 pm

[quote]rmertakyuz tarafindan yazilan metin:

Merhaba,

Ben de ayin 22\'sinde Ankara\'dan basvuru yapacagim ingilizce master icin. Hazirladigim belgeler sunlar:

-Basvuru Formu
-Pasaport
-Fotograf
-Okul Kabulu
-1 aylik Seyahat Sigortasi
-1 aylik hostel rezervasyonu
-Uni diplomasi + Almanca tercume
-Lise diplomasi + Almanca tercume
-OSYS yerlesti belgesi + Almanca tercume
-Tam vukuatli nufus kayit ornegi
-Anne - Baba ikametgahi ( bu nufus kayit orn\'de aciklama kisminda yaziyor, veren memur bu yeterli dedi)
-Toefl Sonucu
-Motivasyon Yazisi ( henuz yazmadim :)
-CV ( ingilizce)
-Transkript (ingilizce)
-Almanya\'da gittigim dil okulu sertifikasi A1
-Bloke hesap (is bankasi)

Tecrubeli arkadaslara birkac sorum olacakti, cevap verebilirseniz cok sevinirim.

1) Okul Kabulum bu kis donemi icindi. Yani benim aslinda Ekim ayinda okula baslamis olmam gerekirdi. Ancak ben baska universite basvurularini bekledigim icin bu kabulu beklettim. Okulla iletisime gectigimde bizim acimizdan sikinti yok gelebilirsin ama vizede bir sorun yasayabilme ihtimalin var dediler. Aslinda kabul belgesinde de bu kabulle 07.02.2014\'e kadar basvurabilir yaziyor. Sizce bu bir sorun yaratir mi? Diger basvurularimi gostersem vize gorusmesinde ne derece etkili olur?


Tesekkurler[/quote]

7 hafta sonra belli oldu ve red yemisim :@ . Red sebebim ise yukarda 1. madde de belirttigim sorun. Red mektubunu cevirtmedim daha ancak su kadarini anladim: Senin okulun kayitlari 1 ekimde kapanmis, o yuzden vize filan veremeyiz :)

Simdi bende okulla ( TU Chemnitz) maillestim. Okul yaz donemi icin bir daha gonderecek kabul belgesi ve redde itiraz ederken onu da verecegim.

Insallah sonradan, ya tamam kabul belgesi filan iyi de senin basarili olacagini dusunmuyoz filan demezler:)

Egitim gecmisin cok kotu veya geri donecegini dusunmuyoruz tarzi red sebeplerini de sunarlar miydi bu mektupla beraber, eger gercekten oyle dusunuyorlarsa? yoksa bu durumu hallettikten sonra bi daha red ederler mi?

Yorum yapabilecek birileri var mi? Kafam cok karisti. Baska okullardan da kabul aldim (Paderborn, TU Clausthal), acaba onlarla sifirdan mi basvursam yoksa burayi mi zorlasam bilemedim :|

sway
Mesajlar: 537
Kayıt: Pzt Oca 02, 2012 5:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen sway » Cmt Oca 11, 2014 11:06 am

13 aralikta dil kursu+uni vize basvurum onaylanmis. darisi diger arkdaslara. Emegi gecen arkdslara tesekkrler ;)

rmertakyuz
Mesajlar: 12
Kayıt: Prş Nis 18, 2013 11:13 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen rmertakyuz » Pzt Oca 13, 2014 4:29 pm

Arkadaslar itiraz dilekcesini yazdim, yarin cevirttirecegim. Dilekceyi yazarken; kayit tarihi gecmesine ragmen neden basvurdugumu ve onumuzdeki yaz donemi icin bir kabul daha aldigimdan bahsettim. Ancak kafama birkac soru takildi:

1) Yaz donemi icin olan kabul belgemi dilekceyle beraber gondersem elcilik kabul eder mi? Yoksa once sadece dilekceyi gondermem daha sonra mulakata cagirmalarini beklemem mi gerekiyor?

2) Ret mektubunda sadece kayit tarihi gectigi icin reddettik demisler. Yaz donemi icin kabul aldim ve onunla itiraz edecegim. Vize cikma ihtimali nedir sizce? Vize verirken baktiklari diger kriterleri gecmis miyim acaba?

Cevap yazan olursa gercekten cok yardimci olmus olacak.

Simdiden tesekkurler.

ratmuhyaka
Mesajlar: 33
Kayıt: Prş Kas 11, 2010 9:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ratmuhyaka » Çrş Oca 15, 2014 8:03 pm

Merhebalar,

14.01.2014 tarihinde istanbul alman konsoloslugunda vize gorusmem vardi.saat 11:30 da olan gorusme icin 10.00 gibi konsoloslukta hazir bekliyordum. evraklarim hersey tamamdi. saat 11.30 olan gorusmem ogleden sonraya sarkti. ben de gidip bi istiklalde hava alip geri dondum. saat 13.15 gibi 2 numarali banko tarafindan cagrildim. hafiften kilolu, orta yaslari gecmis turk bi bayan vardi.
\'\'evraklarin gayet duzenli, siz muhendisler zaten alisiksiniz bu durumlara\'\' dedi. ben de \'\'en iyi bilgi belirli bir sistematige gore siralanmis olan bilgidir, kaos olmasini hic istemeyiz ehehehe\'\' dedim ve beraber gulduk.
sonra parmak izimi aldi, \'\'nerde kalacaksin?\'\' diye sordu, yurt basvurusu yaptim haber bekliyorum dedim.
ne okuyacaksin diye sordu makina master dedim. 15 dakika sonra gayet mutlu bir sekilde gorusme bitti, kolayliklar diyerek ciktim. haa unutmadan, en basta niye gidiyorsun diye sordu sprachkurs+master studium dedim.

simdi bekleme modundayim, heralde verirler artik vizeyi... hmmm

Rockuiem
Mesajlar: 47
Kayıt: Çrş Tem 25, 2012 7:50 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Rockuiem » Cum Oca 17, 2014 9:00 pm

[quote]Rockuiem tarafindan yazilan metin:

Uzun arastirmalarim ve ugraslarim sonucu bugun "dil kursu + lisans egitimi" icin vize gorusmesine girdim.

Goturdugum Belgeler:

Vize Basvuru Formu (2 Adet)
Pasaport ve 2 fotokopisi
Biyometrik Fotograf (3 adet)
Tam Tekmil Vukuat ve 2 fotokopisi
Lise diploma ve 2 fotokopisi
Lise diplomasi cevirisi ve 2 fotokopisi
Dui Essen Sartli kabul ve 2 fotokopisi
Dil Okulu Kayit Belfesi ve 2 fotokopisi
Anne ve Babanin ikametgayi ve 2\'ser fotokopileri
OSYS sonuc ve cevirisi 2\'ser fotokopileryle birlikte
Seyahat Sigortasi ve 2\'ser fotokopisi
Paranin bloklandigina dair Deutsche-Bank\'tan gelen mail. (3 adet ciktisi)
Sabika Kaydi ve 2 fotokopisi
Asker Tecil Belgesi ve 2 fotokopisi
Lise Transkript (Ingilizce) ve 2 fotokopisi
Motivasyon Mektubu (Ingilizce) ve 2 fotokopisi
CV ve 2 fotokopisi

11:30\'daki randevum icin 11:15\'te konsolosluktaydim. Iceriye girdikten sonra hemen sagdaki UPS masasina gittim ve 20TL\'yi verdim. O kiz ayrica basvuru formlarimi kontrol etti ve orjinal belgelenin altina 2 fotokopisi gelecek sekilde duzenlememi ve daha sonra sol taraftaki masadan cagirilacagimi soyledi. Belgeleri duzenledim ve soldaki masaya gittim ordaki bayan belgeleri duzenledi ve gereksiz belgeleri geri verip, sira numarasi verdi. 20dk bekledikten sonra saat 12:45\'te 2 numarali odaya girdim, gayet iyi Turk bir bayan vardi (adi sanirim Sevinc, zimbasinin ustunde yaziyordu cunku) belgelerimi aldi ne icin gittigimi ve hangi bolumu okuyacagimi sordu, cevapladim. Belgeleri kontrol etti, formda kalacak yerin olarak yazdigin yerin posta kodunu yazmamissin dedi. Bilmiyorum dedim, ama o olmadan olmaz, arayip sorabilirsin istersen dedi. Telefondan internetten bakayim mi dedim? Nasil bulacaksin ben yapayim burdan dedi. Sokak adini yazinca cikar dedim, girdi denedi. Vaay cok iyiymis falan dedi. Kim bu kalacagin yer diye sordu. Arkadasimin evinde oda kiralayacagim dedim. "Vay ulan cakallara bak bizde olsa gel buyur deriz." dedi yanindaki diger gorevlilere dogru. Birbirlerine hikaye anlatmaya falan basladilar. Bunun disinda sordugu sorular bilgisayarda onune dusen formu doldurmak icin olan sorulardi aile fertlerinin isimleri evde kac kisi kaliyorsunuz falan. Toplamda 15dk surdu ve 4-8 hafta icinde sonuclanir dedi. Iyi gunler dedim ciktim.

Bugun konsolosluk yarim gun calisiyormus gorevlide belki onun mutlulugu vardi cunku ben sondan bir onceki kisiydim.

Bunun disinda bilmeniz gereken bir baska sey gorevlilerin arasinda baya uzun boylu cok tatli bi Alman hatun vardi, onu gozden kacirmayin ahah.

Eger vizeyi alirsam belgeleri nasil hazirladigim ve masraflara dair genis bir yazi yazacagim.[/quote]

Arkadaslar, bugun; vize gorusmesinden 28 gun sonra pasaportum vizeyle beraber elime ulasti. Forumda sorularimi cevaplayan ve yararli bilgiler paylasan herkese tesekkur ederim.

burak85
Mesajlar: 180
Kayıt: Sal Kas 27, 2012 5:33 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen burak85 » Cmt Oca 18, 2014 2:53 am

Alyhun1903

sanirim lise mezunusun. yani sirf dil kursu icin vizeye basvurdugunda vize alan cok cok nadirdir. umutsuz olma asla ama burda ki bir okuldan kabul alip basvursan B1 inde var bu cok pozitif bir durum, vize almaman icten bile olmaz.

mevcit
Mesajlar: 5
Kayıt: Cmt Oca 18, 2014 3:37 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen mevcit » Cmt Oca 18, 2014 3:44 pm

Merhaba arkadaslar,

Subat ayinda Almanya\'da doktora mulakatim oldugundan vize aldim. Vizeyi istedigim tarihler olan 15.02.2014-22.02.2014 arasi verdiler. Burada bir sikinti yok. Ancak basvuru formuna 8 gun yazmis olmama ragmen, vizede 7 gun yaziyor duration of stay kisminda. Ben ayin 15\'inde, saat 13:45\'te ulkeye ayak basmis olacagim. Ayin 22\'sinde, saat 18:55\'te ise ulkeden cikmis olacagim. Eger giris ve cikis yaptigim gunler tam gun sayiliyorsa, toplamda 8 gun olmuyor mu? Yoksa kalinan gece sayisini mi hesapliyorlar? Ulkelerin bu sure konusunda uygulamalari farkli ve Almanya hakkinda bir bilgi bulamadim bu konuya istinaden. Konsolosluga da e-posta attim ve onlardan da bir yanit bekliyorum.

Yanitlariniz icin simdiden tesekkurler.

Kilitli