Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Konsolosluk Vize Standart - Gorusleriniz?

Forum kurallari ve site ile ilgili duyurular, yonetici alim ilanlari vs.
Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

Konsolosluk Vize Standart - Gorusleriniz?

Mesaj gönderen Jamir » Prş Kas 14, 2013 3:35 am

oncelikle tebrikler Gurkan girisimlerin icin. benim fikrim dil sinavi haricinde herhangi bir sinavi mantikli bulmuyorum . zaten yeterince stresleri oldugunu dusunuyorum vize surecinde insanlarin .
madem fikir alisverisinde bulunma ihtimaliniz oluyor ozaman biseyleri kolaylastirmak daha mantikli olur zorlastirmak yerine .

yani gelecek ogrenci kendi kendini tartsin okadar zaman, para verecegim cebinden acaba basarabilecekmiyim diye ...
gdld

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39339
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Konsolosluk Vize Standart - Gorusleriniz?

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Kas 20, 2013 2:56 pm

Konsoloslukta yapilan gorusmeyi genel ayrintilariyla ozetleyecek olursam:

Ilk olarak 3 yil once yuruttugumuz calismayla basladik gorusmeye. Bildiginiz gibi konsolosluk calisanlarinin ogrencilere karsi kati ve pek de nazik olmayan tutumlariydi. Bu konuda artik cok hassas olduklarini belirttiler ve ben de kendilerine tesekkur ettim. Konuya hakim olmayanlara hatirlatmak icin:

http://deutschstudent.de/forum/viewthre ... ad_id=2216

http://deutschstudent.de/forum/viewthre ... ad_id=2920

Bir sonraki ve aslinda ana konu, vize basvurusunda bazen verilen adaletsiz kararlardi. Bu konuda ilk olarak bana hak verdiler. Kendilerininde Alman anayasasindaki yabancilar kanuna gore hareket ettigiklerini soylediler. Bilhassa Almanya daki yabancilar dairelerinin ogrenci vizesini onayladiklarini ve bir cok ogrencinin basvurusunda farkli fikirlere sahip olduklarini belirttiler. Daha sonra Cin de uygulanan ve baslikta da bahsettigim APS turu bir sinav sistemi projemi anlattim. Bu sistemin daha saglikli olacagini teyit ettiler ama bu duzenlemeyi yapacak altyapilarinin olmadiklarini ve cok zor kurulabilecegini soylediler. Daha sonrasinda bir kac ornek verdim, ornegin cok basarili bir ogrencinin red yerken, ortalamanin cok altinda bir ogrencinin cok rahat vize aldigini belirttim. Bu konuda diger konsolosluklarla tekrar bir toplanti yapip daha standartlara yakin ve kanunlar cercevesinde basvurulari degerlendireceklerini belirttiler.

Diger bir konu da vize basvurusunda ogrencilerin almanca belirli bir duzeyde ogrenme kosullariydi. Goethe kurslarindaki fiyatlarin yuksekligine degindim. Goethe nin ozerk bir kurs olduguna degindiklerinde baska bir teklifde bulundum. Goethe nin, bilhassa almanca egitim veren Turkiye deki universitelere de kurulmasi gerektigini belirttim. Bu sartlarda hem calisanlarin daha profesyonel olacagini hem de kurs ucretin belirli bir kismi devlete bagli bir egitim kurumu oldugunda dusurulen vergi miktariyla daha da dusecegini soyledim. Oldukca begendiler bu fikri ve uzunca not aldilar bu konuda ve mutlaka degerlendireceklerini soylediler.

Turkiye deki egitim bakanligindan konu acilinca biraz da siyasi konulara girdik tabiki. :)

Bir sonraki konumuz ise Almanya ya gelen turk ogrencilerinin basari orani idi. Bu basari oraninin vize basvurularini etkileyip etkilemedigini sordugumda konsolosluk acisindan kesinlikle bir etkisi olmadigini fakat Almanya daki yabancilar dairelerinde kesinlikle buyuk etkisi oldugunu teyit ettiler.

Sonlara dogru vize gorusmesine gelen ogrencilerin nelere dikkat etmesi gerektigini sordum. Kendi sitemizdeki makaleleri okutup eksik olan birsey varmi diye sordugumda, fazlasi bile var diyip tebrik ettiler(Asagidaki linkler):

http://deutschstudent.de/forum/viewforum.php?forum_id=7

http://deutschstudent.de/news.php?readmore=89

Hatta bir kac da sitede yazilan vize gorusmesini okuyup gulumsediler ve ogrencileri cok masum gorduler. :)

Son olarak gelecek sene 30 veya 40 kisilik bir kontenjan istedim grup vize basvurusu icin ve haziran ayi icin oneride bulundular. Fakat ben eylul ayi icin istedim(Turkiye de oss sonuclarinin aciklanma tarihini de goz onunde bulundurarak). Eylul ayindaki randevular icinde ilk olarak subat ayinda cevap vereceklerini soylediler.

Daha sonra biraz daha siteyi inceleyip not aldilar ve sonrasinda Almanya dan memleket hasretlerini gidermeleri icin goturdugum Berliner tatlilari ve kirmizi sarabi gorunce gozleri buyudu ve sonrasinda vedalastik.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Konsolosluk Vize Standart - Gorusleriniz?

Mesaj gönderen welly275 » Prş Kas 21, 2013 4:30 pm

mukemmel bir calisma tebrikler :)

murat181818
Mesajlar: 1112
Kayıt: Çrş Kas 03, 2010 11:13 pm

Konsolosluk Vize Standart - Gorusleriniz?

Mesaj gönderen murat181818 » Prş Kas 21, 2013 8:47 pm

Helal olsun abi :-D Hakkimizi aradigin icin de ayrica tesekkurler
So geht nicht !

Cevapla