Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Versicherung Problem!!

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
erde6
Mesajlar: 41
Kayıt: Pzt Tem 29, 2013 11:01 pm

Versicherung Problem!!

Mesaj gönderen erde6 » Çrş Eki 30, 2013 8:41 pm

Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var. Dil kursu + Master icin Almanyadayim. geleli 3 hafta oldu yaklasik. yabancilar burosuna gittim ve Termin ayarladim, belgeleri topluyorum su an. Ancak sigortayla ilgili buyuk bir sikintim var.
Ilk once kendi universitemin degil baska bir uninin dil kursundayim, ve ogrenci karti vs alamiyorum. Yani burda ogrenci statusunde degilim. Turkiyede de mimarlik yapiyorum ve kendi uzerimden bagkurluyum. Yani hic bir yerde ogrenci degil, Turkiyede isveren, almanyada ogrenci olmaya calisan bir konumdayim.
Simdi sadede gelirsek, AT 11 belgesini Turkiyedeyken alamadim, isveren oldugum icin vermediler.
Burda AOK ya gittim bugun, ve bana dedikleri, AT 11 i alirsam burda bu donem icin, acil durumlarda doktora gidebilmemi saglayan bir sigorta yapabilirlermis, ancak turkiyede hic bir sigorta bagimin kalmamasi gerekiyormus. Bu benim hic istemedigim bir sey zira bir taraftan ofisimde ordaki islerimi devam ettirebiliyorum ve buun icin turkiyede kendi uzerimden bagkurlu olmak zorundayim.
Eger dil kursundan sonra, uniye kayitlanirsam da zaten ogrenci olacagim icin, rahatlikla sigorta yabilirlermis beni.
Simdi benim bu durumda ne yapmam caizdir? Vizem bitmeden oturuma basvurmak zorundayim. (2 ay icinde)
Yabancilar dairesi, Privat Versicherung kabul ediyor mu? Aok disinda baska bir yere gitsem, bu donem icin sigortalanamaz miyim? Yani, hem Turkiyede hem Almanyada sigortalanmayi ve bunu odemeyi kabul edip sigortalanamaz miyim?
Turkiyede isveren olup da almanyaya okumaya gelen kimse yok mu, bu isin daha once bir cozumu oldu mu, yardimci olursaniz super olacak.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Versicherung Problem!!

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Eki 30, 2013 9:50 pm

iyi de ogrenciyken actiklarinda da ayni sey olcak. yani ayni anda 2 yerden sigortali olcaksin. bence bi yanlis anlama olabilir arada. saglik sigortasiyla emeklilik primi karismis olabilir. emeklilik primi olarak 2 yerden ayni anda prim yatarsa sorun olur ama saglik sigortasi icin boyle biseyi hic duymadim. madem ogrenciyken acabiliyolar, bunu normal primden de acabiliyo olmalari gerek. ogrenci birimiyle gorustuysen ana birime gitmen isini cozer belki

erde6
Mesajlar: 41
Kayıt: Pzt Tem 29, 2013 11:01 pm

Versicherung Problem!!

Mesaj gönderen erde6 » Çrş Eki 30, 2013 9:59 pm

Bence de ayni anda iki yerden sigortali olabilmem gerekir. Yani, sonucta turkiyede sigortasini yatirip bir de ustune almanyada sigorta odeyenler var(yanlislikla), ve simdi AT11 belgesiyle paralarini geri almaya calisiyorlar.

AOK da farkli birimler mi var, ogrencilere bakan birim ayri, digerleri ayri mi? Ben ogrenci bolumuyle gorustum, bir fark olur mu gercekten tekrar gitsem ve ogrenci olmadan sigorta yaptirmak istiyorum desem?
Gerci ordaki kadina acikladim, burda ogrenci olamadigimi ama...
zu kompliziert... :(

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Versicherung Problem!!

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Eki 30, 2013 10:09 pm

ogrenciyken yapilan sigortayla normal sigorta arasinda cok fazla fark olmasa gerek. primde yari yariya fark var. onun disinda cok da farkli olmamasi gerek.

studenten service haricinde normal birim de olmasi gerek.

Cevapla