Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen schlb » Pzr Eki 06, 2013 2:02 pm

1) Illa AOK\'a mi vermek gerekiyor bu belgeyi yoksa herhangi bir sigorta firmasi da kabul ediyor mu?

2) Belgenin suresi somestir kadar gecerli yani 4 ay. Kimi 1 yil oturum almis bu belgeyle. Nasil oluyor bu?

3) Tekrar ozetleyebilir miyiz; once sigorta firmasina gidip bu belgeyi teslim ediyoruz. (bizden herhangi bir ucret talep ediyorlar mi bu asamada, itiraz edebilirler mi biz kabul etmiyoruz bu belgeyi diye)

Sonra oturum almak icin bu belgenin fotokopisini mi yanimizda goturecegiz yoksa orijinalini elde tutup fotokopiyi mi sigortaya verecegiz?


Sunu bir detaylandiralim Allah rizasi icin.

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen GK » Pzr Eki 06, 2013 7:36 pm

1-hayir istedigine verebilirsin
2-at11 belgesinin ustunde tarih yaziyor fakat almanyadaki sigorta sirketinin sana vericegi kagitta yazmiyor bu nedenle alinabiliyor.
3-itiraz edemezler fakat bunun icin ayri bi baslik acmana gerek yoktu hali hazirda olan at11 basliginda sorabilirdin :)

rakami olmayan sorunun cevabi ise : AT11 belgesini oturum alirken goturmuyorsun sigorta sirketinden aldigin belgeyi goturuyorsun gerci bende at11 in orjinalide yoktu o kadar kasmiyorlar.

Melphis
Mesajlar: 43
Kayıt: Sal Tem 30, 2013 6:26 pm

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen Melphis » Pzr Eki 06, 2013 11:09 pm

Gectigimiz hafta 3 arkadasimiz 3 ayri sehirden at11 icin aokya basvurdu. Ucumuz icin de aok bir kagit verdi . Ancak daha once erasmus icin kullandigim aok\'dan farkli bu. Basvururken oradaki adamin dedigine gore artik Aok direk sigorta harcamalarini karsilamayacakmis. Sadece oturma izni alabilmemiz icin vermisler bize kagidi. Yine dedigine gore, artik doktora gidince bizim at 11 belgemizi gosterip, tum parayi odeyip ordan fis alacakmisiz ve donunce Turkiye\'den odedigimiz parayi alacakmisiz. Benim kafama yatmadi bu olay. Yakin zamanda kayit yaptiran var mi aramizdan

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen GK » Pzt Eki 07, 2013 12:09 am

aok da size soylenenleri anladiginiza eminmisiniz ?

Melphis
Mesajlar: 43
Kayıt: Sal Tem 30, 2013 6:26 pm

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen Melphis » Pzt Eki 07, 2013 2:35 pm

Tabi soylenenleri anladim. Elimde bana yeni verilen aok kagidi ve eskiden aldigim var. Ve tamemen dedigim gibi. Bu yeni verdikleri sadece bu cocuk turkiyeden sigortalidir diyor. O da sirf oturma falan alabilmek icin. Ordaki gorevliye de eskiden kullandigim aok nin farkli oldugunu emin olup olmadigini sordum. O da eminiz artik boyle dedi. Diger turlu bir suru sorun cikiyor dedi. Ayrica bana ornek olarak da kendisi de Turkiyeye geldiginde doktora gittiginde parayi odeyip fis aldigini ve bunu ulkesine gidince talep ettigini belirtti.

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen GK » Pzt Eki 07, 2013 11:10 pm

sadece turkiyeden sigortalidir demiyor,turkiye sigortasi uzerinden sigortalidir fakat bu sigortanin turkiye-almanya arasi bi anlasma oldugunu belirten yazida var sonunda aynisi bendede var ve ben hasta oldugum zaman ordan kagit alip doktora gitmem gerekiyordu fakat gecen doktora gittim hic bir kagit almadan ve ertesi gun gidip sigorta sirketinden bir kagit aldim onu teslim ettim doktora benlik bi sIkinti olmuycagini 2 kere teyit ettirdim Melphis bence aok calisanlari bos yapmislar takmana gerek yok cunku onlarin dedigi tarzdan bi dunya yok daha.

Melphis
Mesajlar: 43
Kayıt: Sal Tem 30, 2013 6:26 pm

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen Melphis » Sal Eki 08, 2013 12:12 am

Abi ben de basta oyle dusundum. Heralde bana verilen sadece oyle dedim ama baska sehirdeki diger 2 arkadasima da aynisini verdikleri icin, sistemin biraz degistigi fikri kafama yatti. Yarin aok\'nin merkezine gidip danisacagim durumu bildiririm. Olmadi bir de TK\'yi deneyecegim. Ama su an bana verdikleri belgede yazanlar:

Versicherungsbescheinigung

Diese Bescheinigung ist mit den Unterlagen fur die Einschreibung der Hochschule einzureichen.

Herr Koray ist versicherungsfrei aufgrund einer Absicherung nach dem Krankheitsfursorgesystem der Europaischen Gemeinschaften (Gultigkeit der EHIC bis 31.03.2014).

Eskisinde(2 yil once erasmus icin aldigim) ise

Mitgliedsbescheinigung
Herr Koray ist in Turkei versichert und wird ab durch die AOK PLUS uber das Auslandsabkommen betreut.
Dieses Schreiben ergeht auch im Namen der Pflegekasse der AOK PLUS.

Yani bu eskisi varken rahatca doktora gidebiliyordum ama su an, bu yenisi anladigim kadari ile sadece benim sigortali oldugumu aok onayliyor, yani okula kayit ve oturma izni icin. Ancak kendi ustunden islem yapmama izin vermiyor. Oradaki adam da oyle dedi zaten. Ayrica 2 sene once gittigimde benim at11 belgeme aok onay basmisti. Simdikine birsey yapmadi, cunku sorumlulugu almiyor anladigim kadari ile. Sonucu bildiririm gene. Ama cok *** hasta olan biri olarak, eger burda para odeyip Turkiye\'de geri parayi talep etmemizi bekliyorlarsa, burada normal sigorta yaptirmayi dusunuyorum.
Bu arada, burda sigortasiz doktora gidersem ne kadar odemem gerekiyor bir fikriniz var mi. Tesekkur ederim

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen GK » Sal Eki 08, 2013 12:40 am

versicherungsfrei tk dan alinan belgedede yaziyor yanliz ben daha once tk da oldugum icin oyle birsey yazmiyordu aldigim kagitta, ilk kayit olan arkadaslarda yaziyordu ve bana gore burdaki versicherungsfrei kelimesi sigortasiz anlaminda degil sigortadan muaf anlaminda cunku turkiye almanya arasinda bir anlasma var kardesim at11 belgesindede yaziyor SIKINTI YOK rahat ol almanlar gidip turkiyede birsey oldumu bu belgeyle catir catir para odemeden bakiliyor bizde burda bakilmak zorundayiz ve sana soleneni ilk defa duyuyorum cok sacma birsey.

bu arada senin erasmus zamaninda aldigin yaziya yakin bi yazi bendede yaziyor ben bu yaziyi tk dan aldim hatta bana tk dan ciktigima dair mektup geldi onun ustundede oturumdan dolayi iptal ettikleri yaziyordu ertesi gun gidip kendim tekrardan turkiye almanya arasinda olan anlasmadan dolayi turkiye uzeri sigortalidir ve bu yuzden cikisi verilmistir yazisi yazdirdim zaten dedigim gibi doktora gitmeden once isim vardi ugruyamamistim doktora durumu anlattim ertesi gun TK dan gidip kagit aldim onuda doktora verdim onun ustundede ayni dedigim seyler yaziyordu,onu gectim ben calisiyorum sosyal sigorta numaram bile hala ayni bunlardan aldigimiz kagitlar bir ise yaramasa ise bile almazlardi.

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen schlb » Sal Eki 08, 2013 12:57 pm

Melphis\'e verilen belgede gecerlilik tarihi de eklenmis. O zaman oturum alirken de gecerlilik tarihe kadar vermezler herhalde oturumu?

Gurhan abi, simdi biz de erasmustaki yazi gibi yazdirsak veya ekletsek TK\'dan olur mu, ne dersin bu hususta? BIr de TK sitesinde randevu alin yaziyor, illa randevu alip mi gitmek gerekiyor?

Melphis
Mesajlar: 43
Kayıt: Sal Tem 30, 2013 6:26 pm

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen Melphis » Sal Eki 08, 2013 3:25 pm

Oncelikle tesekkurler, dun gene Aok\'nin yaninda Tk ofisi de vardi ve onlara gitmistim. O da biz yapmiyoruz Aok yapiyor diye onlara gondermisti. Bugun ise Stuttgarttaki Aok\'nin merkezine gittim ve durumu anlattim. Dedigin gibi hallettiler, ama sanki birisi bunlara kandirmaya calisin, kandiramazsaniz sigortayi yaparsiniz demis gibi . Bu arada schlb, oyle kafana gore yazdiramiyorsun. Adamlar yaziyor sen bakiyorsun. Eger bir alman oraya tarih yazacaksa ve ona oraya tarih yazmasan olur mu diye sorarsan olumlu cevap alacagini dusunmuyorum. Bana bu arada su an yeni verdigi belge yarim sayfalik sevk gibi birsey. Bunla ucretsiz gidip muayene olabilirsin dedi. Arada kagit almam gerekli mi diye sordugumda ise olmadigini belirtti. Yani 3 aylik sevk gibi birsey. Istedigim kadar doktora gidebiliyormusum. Yani simdilik sorun yok gibi gozukuyor.

Bir de Gokhan ufak bir sorum var. Bizim bu sigortalar orda ilac masraflarimizi karsiliyor mu. Ilac alma islerini ne yapiyorsun orada

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen schlb » Sal Eki 08, 2013 4:37 pm

TK neden kabul etmiyor anlamadim, forumda bircok kisi TK\'den yaptirmis. Anladigim kadariyla Aok TK\'ye, TkKde Aok\'a atiyor topu. Surekli ugrastirip duruyorlar. Boyle geri cevirmeye kalkarlarsa ugrasmak lazim anlasilan.

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen GK » Sal Eki 08, 2013 10:35 pm

Melphis,
sana dedigim gibi bunlar alicengiz i seviyorlar biraz ustlerine gittinmi dogrusu neyse onu yapiyorlar kesinlikle sessiz kalmicaksin burlarda,ikincisi sen yine hasta olunca doktora git o sana verileni gotur bu olurmu diye sor ama doktora giriste islem yapanlara yoksa baska birsey getirmen gerekirse onlar soler sana degisik birsey vermisler bende ole birsey yok doktora gidince aliyorsun belge ama sendekide gecerli yani sIkinti yapma.

TK kabul ediyor arkadaslar dedigim gibi mesela size yapmiyoruz diyince essen da arkadasim yaptirmis lutfen ariyabilirmisiniz diyin daha sonra merkezi ariyorlar onlarda 10 15 dakika anlattiktan sonra islemi gerceklestiriyorlar. TK dakiler bu isi pek bilmiyor cunku aok kadar Turk ogrenci musterisi olmadigini zannediyorum :)

Melphis
Mesajlar: 43
Kayıt: Sal Tem 30, 2013 6:26 pm

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen Melphis » Çrş Eki 09, 2013 4:48 am

Benim gittigim tk okuldaki ofisiydi. Yanlis anlasilmasin, ugrasmak istemediginden direk aok\'ya yonlendirdi beni.

Bir de bugun doktora gittim ve randevu aldim. Sekretere bana verilen kagidi gosterince kabul etmedi. Ben de oraya yakin olan Aok\'ya gittim(4. farkli aok oluyor sadece bir at11\'i onaylamak icin). Neyse o gene hata olmus dedi ve benim kagitlari, herkesin bildigi doktora gitmeden once sevk alma seklinde duzenledi ve doktora gitmeden once ugra dedi. Ha su da var :) illa hasta olmayi beklemeye gerek yok. Kagidi epey onceden de alabilirsin.

Neyse son olarak da bu sefer bayana, oturma izni icin de belge gerektigini soyledigimde, kendisi bununla ilgili bir yazi yazdi ve ustune sigortamin gecerli oldugu tarihleri de ekledi. (31Marta kadar yani) . Simdi de bununla ugrasacaz kesin :(

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen schlb » Cum Eki 11, 2013 8:08 pm

Mecbur kaldigim icin bugun BARMER GEK\'e gittim. Bana soyle bir yazi verdiler,

hiermit bestatigen wir das Herr ...........,geb::::::::::::::: uber die Turkische Krankenversicherung abgesichert ist und eine Versicherungspflicht nach deutschem Recht nicht eintritt. Eine Befreiung von der Versicherungspflicht ist daher nicht erforderlich.

Bugun kayit son gun oldugu icin ve TK kapali oldugu icin gittim verdim bunu okula. Onlar da bisey demedi fotokopi cektiler.

Simdi ne yapacagim? TK\'ye gidip pazartesi alsam(burada Turk arkadaslarin cogu almis TK\'dan) bize lazim olan sekliyle okula versem bir sorun cikar mi?

Alirken hem Immatrikulation hem de oturum izni icin isteyecegim.

Yardimlarinizi bekliyorum.

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen schlb » Cmt Eki 12, 2013 1:22 pm

Beklemedeyim.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen welly275 » Cmt Eki 12, 2013 2:15 pm

turkiyeden sigortalilar kapsamina girdiginden almanyada saglik sigortasi zorunlulugundan muafsin.

kayit ve oturum almada sorun olcagini sanmiyorum.

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen GK » Cmt Eki 12, 2013 7:20 pm

nerden alirsan al buna benzer bir yazi aliyorsun zaten sorun olmaz merak etme,yanliz hasta olunca ne olucagi hakkinda birsey sormadin mi ? veya onlar birsey solemedi mi ?

schlb
Mesajlar: 63
Kayıt: Cum Eyl 06, 2013 11:47 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen schlb » Cmt Eki 12, 2013 8:54 pm

Hayir Gurhan abi, dun okula kayit icin son gun oldugundan ben zaten nasil yetisecegim telasindaydim. Ama onlar da demedi ki bak hasta olunca boyle boyle olacak diye. Sadece bu belgeyi duzenledi.

Ama pazartesi TK\'ye gidecegim, bu belgeyi onlara kesinlikle gostermeden oradan da bir yazi alacagim, bakalim ne olcak.

Bir de su var, adam her somestr bu AT 11\'i yenilemen lazim filan da demedi --ben arkadasima tam da bunu anlatirken-- duydugu halde.

Sen ne dersin. pazartesi TK\'ye gidecegim. Senin belirttigin doktor olayini soracagim bu kez. O hengamede belgenin derdine dustum unuttum.

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen GK » Pzr Eki 13, 2013 12:19 am

TK ya git en iyisi ayni dediklerimizi yap tk aok veya digerleri hepsi merkez ile telefon gorusmesi yapinca gercegi ogreniyorlar birazcik ugrassaniz yeter bunu yapmak zorundalar benim teyzem turkiyede yillardir ucretsiz bakiliyor bugun telefon gorusmesinde sigorta olayini anlatirken kendilerininde Turkiyeye gitmeden once sigortadan at11 belgesi aldigini ve bu belgeyle bakildigini soyledi onlar bakiliyorsa bizde burda bakilabilmeliyiz zaten at11 in ne olduguna bakarsaniz internette hersey yaziyor yani isin ozu bu hak hepimizin saldirin :)

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

AT 11 BELGESI NASIL ISLEME KONULUR?

Mesaj gönderen welly275 » Pzr Eki 13, 2013 5:36 am

almanya saglik sistemiyle turkiye sgk arasinda anlasma var. at 11 belgesi de bu yuzden duzenleniyo. mesela ben bu eylulde turkiyeye tatile giderken aok dan sigortali olarak AT-11 belgesi duzenlettim eger herhangi bi durum olup da turkiyede saglikla ilgili bi sorunum olursa diye. turkiyede burakratik olarak nasil isler sistem bilemem. ama her turlu almanyadaki sigortayla turkiyede de sigortaliydim.

bunun aynisi almanyada da gecerli eger turkiyede ogrenciysen baban uzerinden sigortaliysan AT-11 belgesiyle sigortali oluyosun ve bu belge sayesinde almanyada saglik sigortasi yapma zorunlulugundan kurtuluyosun. bu okul kaydinda da oturum almada da gecerli. erasmusa gelen arkadasim oturum alirken bu belgeyi almisti mesela ve almanyada saglik sigortasi yaptirmasi istenmemisti.

doktora gidildiginde burda nasil bi surec isliyo bilmem ama tek bildigim bu muafiyetle oturum almada ve okula kayit yaptirmada sigorta yaptirmak zorunda olmuyosun.

Cevapla