Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

studienkolleg ve vize uzatmaa..

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
sallyone
Mesajlar: 4
Kayıt: Pzr Şub 01, 2009 12:52 pm

studienkolleg ve vize uzatmaa..

Mesaj gönderen sallyone » Çrş Nis 22, 2009 3:29 pm

arkadaslar merhaba bnm 2 problemim var yardimlarinizi bekliyorum...
oncelikle studienkolleg yapmam gerekioo ve basvurular baslamiss genel basvuru belgeleri ve izlemem gerekn yollari yazarsaniss cok sevinecemmmmm....2.si ise vize uzatimii 1 ayim kaldi ve neler gerektigini, neleri goturursem yanimda iyi olacagini yazarmisinis??? z.b benimm dil kursu visem var ve paderborndan uni kabulum var bu kabulle ben ogrenci vizesi alabilirmiyim cok saolun??? (paderborn uni dil kursu kabulu july 2009 icin cok saolun...

romeo-87
Mesajlar: 463
Kayıt: Cmt Oca 03, 2009 10:11 pm

studienkolleg ve vize uzatmaa..

Mesaj gönderen romeo-87 » Çrş Nis 22, 2009 3:47 pm

simdi oncelikle sana Anerkennungstelleden gonderilen denklik belgesi ile gidip.bir universitenin bolumune basvurucaksin,zaten basvurabilecegin bolumler o belgede yazar.onlar sana bir form verirler doldurman icin.o formu doldurup,onunla birlikte ossyi kazandi ve yerlesti belgeni,lise diplomani,almanca kursuna gittigini belgeleyen sertifika,en az A1 veya B1 seviyesinde olacak.(bunlarin hepsi almacaya tercume edilmis olacak yalniz yeminli tercuman olacak muhuru olan yani) beraberinde gotureceksin.istersen kolaylik olsun diye o belgeleri yaninda gotur unide verilen formu hemen doldurup teslim et.bir yada iki haftaya kadar cevap gelir.cevapta seni studienkolleg giris sinavina kayidinin yapildigi yazar.sende o belgeleri yabanci polise gosterip oturumunu uzatabilirsin.yani eylulde sinav var ona gore oturma iznini uzatirlar.kolay gelsin:)

romeo-87
Mesajlar: 463
Kayıt: Cmt Oca 03, 2009 10:11 pm

studienkolleg ve vize uzatmaa..

Mesaj gönderen romeo-87 » Çrş Nis 22, 2009 3:50 pm

bu arada pasaportunu goturmeyi unutma :)ayrica dil kursun ne zaman basliyor yazmamissin ama.uniden gelecek olan studienkolleg giris sinavi belgesi oturumun icin yeterlidir.

Cevapla