Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bilgisayar muh birakip Almanya\'ya gitmek

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Okandevrimm
Mesajlar: 33
Kayıt: Prş Ağu 13, 2015 10:56 am

Bilgisayar muh birakip Almanya\'ya gitmek

Mesaj gönderen Okandevrimm » Çrş Oca 27, 2016 12:44 am

Merhabalar oncelikle. Ben burda suan hazirlik sinifinda 50 burslu ozelde bilgisayar muh okuyorum. Aslinda bilgisayardan daha cok insaat ve mimarliga ilgim vardi. Sectigim universitede 50 burslu olmadiginda tercih etmedim. Aklimda 1. Sinifin sonunda Almanya\'ya gitmek var. Fakat biraz tereddut yasiyorum yasim 20 1. Sinifa kadar 21 olucak Almanya\'ya gidersem bir sene daha uzatacak ki oda en az derslerin zorluguna bagli pek bir bilgim yok dersler icin. Her neyse hem okula para vermekten kurtulurum hemde hayalimi gerceklesirim.
Sizce ne yapmaliyim ? Ben yazin goethe kurslarina baslayip almancami 1 senede b2 getirsem dilden muaf olurmuyum ve derslerde sikinti yasarmiyim ? Cunku Almanya\'da calismaliyim yoksa gecim konusunda cok zorlanacagim malum Euro aldi basini. Durum boyle fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar. Almanya\'da dedigim bolumleri okuyan varsa dahada faydali olur ...

Tesekkur ederim.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Bilgisayar muh birakip Almanya\'ya gitmek

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Oca 27, 2016 1:30 am

almanyada insaat ya da makine mi okumak istiyosun yoksa bilgisayar muh. e devam mi etmek istiyon?

Okandevrimm
Mesajlar: 33
Kayıt: Prş Ağu 13, 2015 10:56 am

Bilgisayar muh birakip Almanya\'ya gitmek

Mesaj gönderen Okandevrimm » Çrş Oca 27, 2016 10:59 am

Insaat ya da mimarlik okumak istiyorum

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Bilgisayar muh birakip Almanya\'ya gitmek

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Oca 27, 2016 9:35 pm

almancadan muaf olma diye bisey yok. okulun istedigi dil sertifikalarindan birini aldigin zaman dil konusuyla ilgili sorun kalmaz. hangi sertifikalar dersen okuluna ufak tefek degisiklikler gosterebiliyo. basvuracagin okulun sayfasina bakman lazim.

derslerde sikinti yasayip yasamaman sana bagli. benim nerdeyse hic sorunum olmuyo. ama sorun yasayanlar da var tabi. ama teknik bolumlerin avantaji oyle edebiyat seviyesinde bi dil gerekliliginin olmamasi.

derslerin zorlugu hocasina gore degismesine ragmen, en iyi hocada bile bazi istisnalar haricinde konuyu bilmeden calismadan gecemezsin, hediye puan yok cunku mesela sinavlara giris sinirlamasi var ve o siniri asarsan atilirsin okuldan. 10 defa bi dersin sinavina giremezsin yani. bu acidan bi baski olusuyo ve zorluyo tabi.

finansal durum ikinci kisim. calismak istersen minijob secenegin var ya da werkstudent secenegin var. tabi isyerleri senin gelmeni beklemiyo, hemen bulabilirsin diye bisey yok. ona gore maddi durumunu hazirlaman lazim.

yas konusunu cok dert etme benim bolumde 35 yasinda adam var lisans yapiyo. onemli olan 3 4 sene feragat ederek veya zorluk cekerek sonraki 30 yilda sevdigin zevk aldigin isi yapmak kaybettigin yillara deger. hangi bolumu okuyacagin senin kararin. mimarligi bilmiyorum ama makine ve bilgisayar muhendislikleri almanyada aranan mesleklerden.

Cevapla