Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

vIZE RED MEKTUBU

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Sal Eyl 17, 2013 11:34 pm

Seher geehrter Her Yilmaz,

Die Botschaft bedauert,Ihnen mitteilen zu mussen,dass Ihrem Antrag auf Eerteilung eines Visums zur Teilnahme an einem Deutschkurs mit anschliebendem studium nach Ablschluss der auslanderrechtlichen Prufung nicht entsprochen werden kann.
Nach sorgfaltiger prufung der von Ihnen vorgelegten Unterlagen sowie Ihrer Angaben bei vorsprache unter Abwagung der offentlichen Interessen der Bundesrepublik Deutschland und Ihnen insoweit schutzwurdigen privaten Interessen ist festzustellen,dass es ohne Weiteres moglich und Ihnen zuzumuten ist,den beabsichtigten Sprackurs in der Turkei zu besuchen.Im Ubrigen bestehen hier Zweifel an einer erfolfgreichen Aufnahme und Absolvierung Ihres sich moglicherweise anschliebenden studiums.
Der Antrag muss daher abgelehent werden.
Die erhobene Bearbeitungsgebuhr wird auch im Falle einer ablehnung nicht erstattet.
Dieser Bescheid wurde maschinell erstetit und ist ohne Unterschrift gultig.


VIZE BASVURUNUZ MAALESEF REDDEDILMISTIR. AYRINTILAR ICIN YUKARIDAKI ACIKLAMAYA BAKINIZ.


selam arkadaslar,
yukaridaki bana gelen pasaportla gelen beyaz kagit klasik red kagidi dedikler ama icerigi bana cok sacma geldi evraklari min olmasina ragmen sartli kabul alana birisinin bu sekilde asagilanmasi normal mi? birincisi turkiyedede almanca kursuna gidebilirsin diyor bunun icin seni almanyada luzum mi gormoyruz ikincisi senin almanyada bu kursu bitirebilecegine inanmiyoruz diyor.yada ben mi yanlis cevirdim.? anlamadigim benim kapasitemin yeterli olup olmadigini nasil kanaat getirmisler. bu olaya kars,ilik hemen itiraz mektubu yolladim faxla. bkalim ne diyecekler bu sefer

denizce
Mesajlar: 29
Kayıt: Prş Eyl 05, 2013 10:23 am

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen denizce » Çrş Eyl 18, 2013 12:05 am

Dil okulunu degil universite egitimini bitirebileceginden suphe duyuyorlar.

izzy
Mesajlar: 622
Kayıt: Çrş Nis 11, 2012 1:01 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen izzy » Çrş Eyl 18, 2013 12:56 am

Nerden kabul almistin?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Eyl 18, 2013 1:06 am

yapilan incelemeye gore almanyaya olan ilginin yetersiz olduguna, amaclanan dil kursunun turkiyede yerine getirilmesinin beklendigine almanyada okula kabulun ve diyelim kabul edildin devaminda basarili olacagina dair supheleri bulunduguna kanaat getirmisler. bu yuzden basvuruna ret vermisler.

genel olarak herkese yazilan ret gerekceleridir bu. istersen itiraz edip aciklamalar yapip sonuca itiraz edebilirsin. aciklama yapmazsan neden ret verdiklerini daha detayli anlatirlar.

hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Çrş Eyl 18, 2013 10:29 am

tskler welly75 iyide adam benim okulu bitirip bitirmeyecegim kanatine nerden varmis ki ben universiteyi kendi bolumu derece ile bitirdim.insanlarin yuzune bakip yok bu cocuk okumaz mi diye mi? anlamadigim bu :) gorusme esnasinda ise herhangi bir olumsuz durum olmadi beklenen den fazla durdum 45 dk. boyunca sorduda sordu hicbirine tereddutsuz cevap verdim gayet net iitiraz ettim zaten.bekliyorum simdi bakalim

izzy, ben essenden kabul aldim

Cansuxx
Mesajlar: 276
Kayıt: Pzr Haz 10, 2012 12:57 am

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen Cansuxx » Çrş Eyl 18, 2013 2:23 pm

Dil kursu yapip tekrar basvurmani oneririm.

hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Çrş Eyl 18, 2013 3:30 pm

neden dil kursuna basvuru yapayim ki benim elimde sartli kabul belgem varken.? hem itiraz etmek dururken

Cansuxx
Mesajlar: 276
Kayıt: Pzr Haz 10, 2012 12:57 am

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen Cansuxx » Çrş Eyl 18, 2013 3:42 pm

Itiraz edince yine dil problemini one surecekler de ondan. Hem sartli kabul almak bir magrifet degil. Su an kim basvursa illaki bir yerlerden sartli kabul alacaktir. Orada okumayi gercekten istedigine dair birok sey gostermelisin. Ben Ingilizce sertifikami, Almanca sertifikami, ogretmenlerimin referans mektuplarini... aklina gelebilecek her seyi hazirlamistim ve 20 gun gibi bir sure icinde vizemi almistim. Yani dolu gideceksin.

hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Çrş Eyl 18, 2013 3:56 pm

yoo hicte bile forum oku bir bak bakalim sartli kabul almakta kolay mi okadar bence kucumseme.iyidee ne anlami varki burda dil ogrendikten sonra gitmenin.hem burdaki almanca ile oradaki almanca ayni mi ki ? senin dedigin yoldan sadece dil icin gidersem zorlastiririm isi,almanca sertifika var referansda var diyelim % 100 garanti veriyormusun vize icin.Ben hukuki olarak hakliyim okuldan kabul almisim +arti garantorlerimdende bir sikinti yok akrabamda kalcam zaten gidince daha ne olabilir ki kosoloslugun gondermemek icin.bloke hesap diyeceksin ondada gerek yok ki 1.derece yakin ailemleyim.bir itirazda bilundum ve bunun pesini birakmayacagim hem bana hakaret edeceksin kursum basladi gidemiyorum da hemde red karari olarak somut bisey yok anliyormusun deseki sunlar eksik eyvallah.Baktim israr ediyor redde elimdeki belgelerle AIHM,berlin idare mahkemesi burdaki hukuk mahkemeleri ne gune duruyor en azindan gurur meselesi yapar ugrasirim bunlarla yok oyle keyfine gore insanlari tanimadan red vermek..

hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Çrş Eyl 18, 2013 4:01 pm

Sana birsey soyleyeyim ki hic kimse sesimi duymazsa otururum ankara buyukelciliginin yanindaki parkta eylem yaparim aclik grevine girerim cagirirm 2 uc kanal rezil ederim bunlari birsekilde sen kararli olduktan sonra hakkini kimse yemez.ortada haksiz bir durum var en basinda yaziyor red kagidinda kapasitemi nerden olctun sende bana okula bitiremezsin diyorsun.Turkiyede benim ne isim var kurs icin zaten sifir almanca ile adamlar seni cagiriyor neden kursa gideyim burdaki mecburmuyum kursa git diyor bana adam ya

hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Çrş Eyl 18, 2013 4:16 pm

well75 kardes gecen hafta bir posta geldi ankaradan bir bakarmisin bunada.

seher geehrter Herr Yilmaz,

Vielen Dank fur Ihr Fax vom 12.08.2013 mit dem sie um erneute prufung Ihres Visumantrangs vom 12.07.2013 bitten.
Eine Uberprufung im Rahmen einer Remonstration ware insbesondere dann sinvoll,wenn sich zwischenzeitlich der Botschaft noch nicht bekannte Erkennitsse ergeben haben bzw.bislang nicht vorgelete Unterlagen Beigeracht werden konnen,die im hinblick auf Ihren beasichtigten studienaufenthalt in deutschland zu Ihren Gunsten berucksichtigt werden konnten.
Die Botschaft bittet sie diesbezuglich um Mitteilung bzw.Ubersendung entsprechender Unterlagen bis zum 01.10.2013 sie werden ferner gebeten,ein von Ihnen unterschriebenes remostrationsschreiben beizubringen.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Eyl 18, 2013 5:26 pm

01.10 a kadar imzali olarak itiraz yazisini getir diyo. eine uberprufung la baslayan paragrafta bazi seyleri eksik yazmissin gibi sanki anlamli olmuyo bu sekilde. almanyada kalma isteginle ilgili senin yararina olacak bilgi ya da belgeler sunulmadiysa itiraz cercevesinde inceleme anlamli olur anlami cikiyo bu yazdigina gore. bence anlamsiz

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Eyl 18, 2013 5:37 pm

[quote]hayuha tarafindan yazilan metin:

Turkiyede benim ne isim var kurs icin zaten sifir almanca ile adamlar seni cagiriyor neden kursa gideyim burdaki mecburmuyum kursa git diyor bana adam ya[/quote]

onlar da sana vize vermek zorunda degil :)

mahkemedir sudur budur demissin ama mahkeme demek uzun suren bi surec ve mali acidan da yorucudur. zamanin ve mali durumun varsa tabii ki dava acabilirsin.

ben de turkiyede kursa gitmek zorunda kaldim fazla bilgim olmamasindan dolayi ve emin ol duzgun bi kursa gittikten sonra almanyadakiyle burda ogretilen almanca arasinda fark yok.

itiraz dilekceni ben itiraz ediyorum sonuca yerine, yazilan gerekcelere teker teker aciklamalar getirip hatta istersen arti bikac sey daha ekleyip su gerekcelerden oturu sonucunuza itiraz ediyorum seklinde bi itiraz daha mantikli.

Deadly Impact
Mesajlar: 359
Kayıt: Prş Haz 06, 2013 5:09 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen Deadly Impact » Çrş Eyl 18, 2013 7:42 pm

bloke hesap olmayisi ve akrabalarinin yanin kalacagin vs gibi seylerden oturu de olabilir. Senin Almanya\'da temelli kalacagin kanaatine varmis da olabilrler. Motivasyon mektubunda Almanya\'da egitimini tamamladiktan sonra Turkiye\'ye donecegini belirttin mi veya bunun gibi seyler? Eger deddigin gibi ,kapasitenizin yetersiz oldugunu dusundugumuz icin size vize vermiyoruz dedilerse dava acmak en buyuk haktir senin icin.

hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Çrş Eyl 18, 2013 8:44 pm

[quote]deadly-impact tarafindan yazilan metin:

bloke hesap olmayisi ve akrabalarinin yanin kalacagin vs gibi seylerden oturu de olabilir. Senin Almanya\'da temelli kalacagin kanaatine varmis da olabilrler. Motivasyon mektubunda Almanya\'da egitimini tamamladiktan sonra Turkiye\'ye donecegini belirttin mi veya bunun gibi seyler? Eger deddigin gibi ,kapasitenizin yetersiz oldugunu dusundugumuz icin size vize vermiyoruz dedilerse dava acmak en buyuk haktir senin icin.[/quote]

elbetteki motivasyon mektubunu yazdim kadin okuma geregi bile duymadi koydu bir kenra turkiyeye donecegimi yazdim mektub konusmamda bile izah ettim acik acik.

hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Çrş Eyl 18, 2013 8:48 pm

[quote]welly275 tarafindan yazilan metin:

01.10 a kadar imzali olarak itiraz yazisini getir diyo. eine uberprufung la baslayan paragrafta bazi seyleri eksik yazmissin gibi sanki anlamli olmuyo bu sekilde. almanyada kalma isteginle ilgili senin yararina olacak bilgi ya da belgeler sunulmadiysa itiraz cercevesinde inceleme anlamli olur anlami cikiyo bu yazdigina gore. bence anlamsiz[/quote]

welly75 tsk ederim yorum icin ne gibi seyler sunmaliyim mesela ornek verirmisin.bana telefon actiginda okuldan bielge istedi \'\'zulassungbescheid\'\'diye sanirim kabul belgesi olmali diycem ama?

hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Çrş Eyl 18, 2013 8:51 pm

[quote]welly275 tarafindan yazilan metin:

[quote]hayuha tarafindan yazilan metin:

Turkiyede benim ne isim var kurs icin zaten sifir almanca ile adamlar seni cagiriyor neden kursa gideyim burdaki mecburmuyum kursa git diyor bana adam ya[/quote]

onlar da sana vize vermek zorunda degil :)

mahkemedir sudur budur demissin ama mahkeme demek uzun suren bi surec ve mali acidan da yorucudur. zamanin ve mali durumun varsa tabii ki dava acabilirsin.

ben de turkiyede kursa gitmek zorunda kaldim fazla bilgim olmamasindan dolayi ve emin ol duzgun bi kursa gittikten sonra almanyadakiyle burda ogretilen almanca arasinda fark yok.

itiraz dilekceni ben itiraz ediyorum sonuca yerine, yazilan gerekcelere teker teker aciklamalar getirip hatta istersen arti bikac sey daha ekleyip su gerekcelerden oturu sonucunuza itiraz ediyorum seklinde bi itiraz daha mantikli.[/quote]


Hakli olduktan sonra welly75 vizeni vermek zorunda cunku goruyorsun ki ellerinde somut bir gerekce yok ben itirazim mektubunu yolladim.okulla ilgili bir belge sundum yeniden bakalim.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen welly275 » Prş Eyl 19, 2013 3:30 am

zulassungsbescheid kabul belgesi demek evet.

hayuha
Mesajlar: 157
Kayıt: Çrş Şub 20, 2013 11:31 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen hayuha » Prş Eyl 19, 2013 1:05 pm

well75 anlamsiz olan ne ustte ceviri yapmissin.adamlara nasil bir belge verebilirim ki?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

vIZE RED MEKTUBU

Mesaj gönderen welly275 » Prş Eyl 19, 2013 1:11 pm

[quote]almanyada kalma isteginle ilgili senin yararina olacak bilgi ya da belgeler sunulmadiysa itiraz cercevesinde inceleme anlamli olur[/quote]

bu cumle anlamsiz degil mi sana gore ? almanyada kalisinla ilgili belge sunmadiysan itirazin anlamli olur diyo yani. zaten onlar olmadan basvuruyu almazlar bu bir, ikisincisi de ben buradan sunu da anlarim; yeni belge vermiceksen itiraz etme ?

Cevapla